11tilføjet af

Han synes jeg er ulækker

Jeg elsker virkelig min kæreste men jeg har et stort problem i vores forhold. Han er spiser ikke kød (men spiser æg og ost og drikker mælk og den slags) og det har været helt ok med mig i de 2 år vi har været kærester. Vi har altid lavet mad som var uden kød og så har jeg nogle gange lavet lidt kød til mig selv ved siden af. Nu er der bare sket det at han ikke vil kysse mig hvis jeg har spist kød og siger at han synes jeg er ulækker. Han siger at han har haft det sådan hele tiden men at han ikke ville sige noget, men nu var det blevet for meget for ham. Jeg synes det er rigtig irriterende for jeg har ikke lyst til at undvære kød og jeg synes heller ikke det er sundt for børn (hvis vi får børn sammen engang) at de skal undvære kød. Min veninde sagde straks at så synes hun vi skulle gå fra hinanden fordi det var sådan en vigtig ting at kunne enes om, men det synes jeg altså virker helt overreageret. Selvfølgelig skal vi ikke gå fra hinanden pga sådan noget, men jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Skal jeg holde op med at spise kød derhjemme og f.x. kun spise det på arbejde til frokost eller skal han bare holde om med at brokke sig? Eller rettere sagt, hvem af os har ret, synes i?
tilføjet af

Hvem der har ret?

Hvordan kan du overhovedet være i tvivl om det?
Selvfølgelig har du ret.🙂
Din kæreste skal simpelthen blande sig udenom hvad du spiser og ikke spiser. Det vedkommer ikke ham og han har ingen ret til at blande sig i det. Selvfølgelig skal du ikke undvære kød. Det er ham der har et problem og ham der skal ændre adfærd.
Det ligner overhovedet ikke noget. Hvad bilder han sig egentlig ind.
Spørgsmålet er om han har sagt det fordi han reelt mener det eller fordi han forsøger at tvinge dig til at holde op med at spise kød. Det er ret vigtig at finde ud af først.
Selvfølgelig er det ikke nogen grund til at gå fra hinanden. Det er nok lige at overdrive lidt. Måske netop derfor mange forhold ikke holder. Straks der er det mindste og så tror folk at man bør slå op.
Men din kæreste skal helt sikkert lære at acceptere at du bare ikke har det som ham når det gælder kød. Det er formentlig heler ikke alle ting ved ham du er lige glade for men man lære at acceptere det fordi man holder af hinanden.
tilføjet af

Jeg mener at

din kæreste har et mentalt problem og burde se en læge.Mennesker har spist kød i tusindevis af år og se blot på dine kindtænder.P.S Man får meget luft i maven af at spise æg!
tilføjet af

Fornuftigt svar:

Jeg syntes han skal finde en psykolog og få bearbejdet sin fobi.
Det er jo psykisk, den er gal.
Selvf skal dig og jeres kommende børn ikke undvære kød, fordi han har et psykisk problem.
Det minder meget om en spiseforstyrrelse når han opføre sig sådan. Altså at han får ideer omkring mad som er unormale.
Specielt når han argument er at du dermed bliver ulækker.
Hvis i vil være sammen må du kræve at han går i behandling.
tilføjet af

nej da

Hverken du eller han er ulækker, men er det indstillingen indbyrdes har I næppe den store fremtid for jer.
Hvis han giver udtryk som du siger han gør er han meget intolerant og vil se alvorlige problemer i møde resten af livet
tilføjet af

Mere alvorlig end blot madvaner

Selvfølgelig skal I ikke gå fra hinanden fordi I ikke spiser det samme.
Men jeg synes seriøst du skal overveje om jeres forhold har en fremtid.
Din kærestes udsagn om at du er ulækker fordi du spiser kød vidner om stor intolerance og total mangel på respekt. Han udviser ingen forståelse for andres levevis, og fordømmer ovenikøbet dine madvaner. Jeg ved ikke hvem han tror han er, men han mener i hvertilfald at han er bedre end du er. Så meget at han kræver at du tilpasser dig hans madvaner.
Et forhold skal bygge på respekt og ligeværdighed. Det har din kæreste tydeligt vist, at han ikke kan give dig.
Hvis du vil leve med ham skal du være indstillet på at acceptere hans levemåde, ja ikke bare acceptere men også være indstilelt på at ændre dig. Og børn - men den holdning han lægger for dagen, får du aldrig lov (af ham) til at give dem kød.
Søde du - hvordan kan du overveje at blive sammen med en kæreste, der ikke vil kysse dig og synes du er ulækker??? En kæreste skal synes at du er skøn og dejlig, også når du vågner om morgenen🙂 Uanset hvad du har spist. Han skal også have lyst til at kysse dig - uden betingelser!
tilføjet af

Lev og lad leve

Det er ikke kød, der er problemet, men det bruges som en manipulationsfaktor i hans forsøg på at tage styringen i jeres forhold.
Det vi iøvrigt blive værre med tiden, hvis I fortsat spiser som I gør nu. Kød er yang og dermed den maskuline side. Du vil altså blive den "maskuline" i forholdet og han den "feminine". Kan du se fremtiden for dig?
Det er nok rigtigt som han siger, at det altid har være galt og nu er blevet for meget - det er sådan han føler, men årsagen er ikke, at du spiser kød, men at hans feminine energier skubber hans maskuline væk, og så skal han gøre noget for at komme "in control".
Hvis man skal bruge ying og yang princippet i spisevaner, så skal man sørge for at manden får lidt mere yang og kvinden mest ying. Så vil man bevare tiltrækningen. Det er den han er ved at ødelægge.
tilføjet af

Virkningsfuld behandling

Giv ham en 300g steak én gang om ugen. Så er der ro. 😃
tilføjet af

Det handler om mindreværd

og jalousi fra hans side.
Han har et stort problem og skal i terapi før det forhold kan fortsætte.
Det lyder ikke godt i mine ører.
Han synes du er ulækker? Har du spurgt ham hvorfor han er sammen med dig så?
Hvis jeg var dig, ville jeg virkelig blive sur, og jeg mener SUR!
Der er ingen der skal kalde mig ulækker, og da slet ikke min kæreste.
Sådan noget ville jeg ikke finde mig i. Så ville jeg sige til ham at han havde 2 valg:
1. Han pakker sine meninger væk og finder sig i mine spisevaner eller
2. Han går lige på stedet!
Så enkelt ville jeg reagere, tror jeg. Ville da fuldstændig flippe ud, hvis jeg hørte sådan noget fra en mands mund i det hele taget.
Det lyder lidt som om, at bare fordi han er din kæreste, så har han ret til at sidde og nedgøre dig på den måde - ikke acceptabelt - og det skal du eddermame sige til ham!
Mænd er og bliver mænd... men kvinder kan altså også reagere på samme måde, tror jeg!
Og det er overhovedet ikke i orden det der.
Ulækker, det tror jeg han selv føler sig.
tilføjet af

Tillæg

Laver du lidt kød til dig selv ved siden af?
Altså, undskyld jeg spørger, hvor er du selv henne i dette forhold? Og hvor gammel er du?
Det er ikke negativt ment, men helt ærligt, du skal da også have plads i forholdet.
Og du er ikke et rovdyr, du er fuldkommen sund og normal.
Man har godt af at spise kød, der er proteiner og sundt fedt i meget af det.
Respekt for vegetarer, men de skal da på ingen måde sidde og bestemme over hvad andre skal spise og hvor meget.
tilføjet af

Sympati

Hej Rovdyret...
Jeg må indrømme jeg selv er noget af en "kødæder" og ville derfor aldrig fravælge det, at han har valgt at gøre det, virker ikke som et problem for dig? Så hvorfor skulle netop du ændre dig, det er ham som har valgt ikke at spise det.
At gå fra hinanden virker som du selv nævner det.. overreageret og noget dramatisk, kan du ikke nøjes med at skylle munden en enkelt gang? Hvis han absolut skal være så hysterisk hvad angår spisevaner... det burde være nok, kan være "lugten" smagen eller noget i den dur han ikke bryder sig om, kan vel samlignes med en ryger og ikke ryger som danner par. (hvilket jeg selv har oplevet, det blev til tyggegummi!)
Jeg synes ikke nogle bør tage parti, eftersom ingen burde tvinges til hverken det ene eller andet, istedet find en løsning som er jer nyttig, der må være andre måder at finde en løsning på en at gå fra hinanden.
Kan jo regne ud han ikke er vegetar eftersom han spiser æg osv, så mon ikke det kan dulmes ved en stille og rolig samtale? Han burde som du, også gøre som nogle tanker om at ændre på det, eller har undret sig over hvorfor han har det på den måde.
Jeg er sikker på i nok skal få det løst, der findes større problemer i livet (ikke for at nedgører, men sætte det i perspektiv)
Håber i finder ud af det!
tilføjet af

ro på...

vil gerne lige sige stop.. Jeg har selv haft en kæreste der var vegetar. Vi snakkede tit om at han faktisk syntes at kød var ulækker. Og jeg forstod ham faktisk godt. -dermed ikke sagt at han kunne bestemme hvad jeg spiste.

I skal klart have en snak om det her, og også om hvordan du har det når han kalder dig ulækker.

Men jeg vil gerne drage en sammenligning, for at forklare hvorfor man kan væmmes ved hvad ens kæreste spiser...
Min morfar spiste de klammeste oste. Han købte en god gammel Ole, eller ældre hvis han kunne finde det, og gemte den i køleskabet i 3-4 måneder før han satte tænderne i den. Uhhh, jeg kan stadig få en lille smule kvalme når jeg husker hvordan hele (jeg mener HELE) huset lugtede efter hans ostemad...
Den dag i dag kan jeg ikke fordrage ost, og når min kæreste spiser det skal jeg lige tage mig sammen bagefter, før jeg kysser ham. Men hvis han lugter af ost eller smager af det kan jeg ikke lide at kysse ham. Han er ikke ulækker af den grund, der skal bare lige gå en halv time før jeg vil sætte tænderne i hans læber...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.