23tilføjet af

GRISKE BEDEMÆND!!!

Min far er død! I dag, i morges, han ville være blevet 78 år i november. Han var dårlig igår og har så højst sandsynligt fået en blodprop engang i morges, min mor fandt ham i hvert fald i sengen, i en stilling som om han havde været på vej op og så var faldet om.
Jeg blev ringet op på arbejdet kl. 11 af min søster og bedt om at komme hjem til ham. Sammen med hende, min mor og min bror har resten af dagen så gået med politi, ligsyn, dødsattest og alle de åndssvage UBETYDELIGE småting, der alligevel SKAL ordnes. Midt i al denne smerte tvinges man bare til at være praktisk, og sætte ting i system. Og måske er det meget godt, for ellers var jeg måske brudt endnu mere sammen? Men for pokker hvor er det svært at skulle holde sig oppe for andres skyld, når man mest har lyst at grave sig ned i et hul og aldrig komme op igen.
Alle har bare været så søde og hjælpsomme; politiet, falck, lægen osv. OG SÅ KNÆKKEDE FILMEN LIGE!!! Jeg er simpelthen så rasende, at jeg er nødt til at få det ud på en eller anden måde, hvilket så bliver her.
Da vi skulle ringe efter en bedemand/rustvogn, tog vi nummeroplysningen og fik oplyst BEGRAVELSESFORENINGEN DANMARK. Jeg ringede og fortalte, som det var, at min far skulle afhentes så hurtigt som muligt, og at han ikke var troende eller havde ønsket den store ståhej.
F.....! om han ikke begyndte på en større salgskampagne; hvad for en kiste vi ville have og videre i den dur. Jeg gentog kort, at det skulle bare være den billigste, da min far alligevel havde ønsket at blive brændt. Igen begyndte han at diskutere valgmuligheder og tilvalg af blomster m.m. og jeg GENTOG MINE ORD, stadig forholdsvis rolig, selv om min familie var begyndt at ane ugler i mosen over mit ansigtsudtryk. En foreløbig ende på det hele blev, at han lovede at sende en rustvogn og en dame ud, der kunne aftale detaljer.
Få minutter efter fik vi så at vide af politiet, at rustvognen VAR bestilt af dem, så jeg skyndte mig at ringe og annullere min bestilling. Her begyndte han ligefrem at diskutere med mig, om vognen nu også var bestilt, at jeg nok tog fejl og det nok kun var Falck, der var sendt bud efter. FØRST da politiet overtog telefonen, klappede han i og accepterede annulleringen.
Af uvisse grunde var politiets bestilling dog ikke gået i gennem, hvilket vi først fandt ud af, da vi selv tjekkede, efter at have ventet i næsten 2 timer. Vi tog telefonbogen og fandt i stedet tlf.nr. til den lokale bedemand, der stik modsat den anden ikke ville diskutere detaljer i tlf., men i stedet kom inden en halv time og satte sig stille og roligt ned og startede med at spørge, hvad VI ønskede! Han godtog med det samme alt, vi sagde, og kom selv med forslag til at gøre det mere enkelt/billigt og hjalp i det hele taget utroligt meget, både med sin effektivitet og sin rolige og medfølende væremåde. Var der nogen, der sagde SKARP KONTRAST til det andet firma??????
Ikke nok med det, kort efter vi lige havde ringet til den anden bedemand, ringede der en dame fra det første firma gudhjælpemig, BARE FOR LIGE AT HØRE OM VI HAVDE SKIFTET MENING, SÅ DER MÅSKE VAR NOGET DE ALLIGEVEL KUNNE HJÆLPE MED!!!
Jeg er stadig, så jeg syder indvendig og har lyst til at slå et eller andet i stykker. Hvad F....! bilder sådan en idiot sig ind? Det kunne lige så godt have været margarine, han prøvede at sælge, han var i hvert fald lige så ufølsom og mindede mest af alt om en opsøgende sælger, der manglede den sidste handel inden midnat for at nå sin kvote.
Jeg ved godt, jeg er ekstrem presset i dag, og selvfølgelig ikke reagerer, som jeg plejer, men alligevel. Selv min bror, der altid bevarer overblikket, sammenlignede ham med en "ambulancejæger", der kun var ude på at score penge på andres sorg. Ja, det er forretning, når man skærer det helt ind til benet, men der må sgu da være grænser????
Jeg forventer egentlig ikke nogen respons på dette, jeg skulle bare ud med det. Og så lige advare andre om at BEGRAVELSESFORENINGEN DANMARK (Glostrup) er en dårlig handel, hvis i ikke vil ribbes af en GRISK BEDEMAND uden den mindste situationsfornemmelse.
tilføjet af

Jeg kondolerer.

Og ellers kan jeg kun give dig ret.
Alt for mage prøver at tjene penge på andre sorg og "elendighed".
Men glæder mig over at I alligevel har mødt en der ikke var sådan.
Min dybtfølte sympati, Eyas.
tilføjet af

Forståelig reaktion.

Allerførst vil jeg sige, jeg fuldt ud forstår din reaktion og jeg mener, det er sundt at vise sine følelser og ikke brænde inde med dem-specielt ikke i en situation som den, du står i.
Det lyder, som om begreber som etik, dannelse og (forretnings)moral er helt ukendte for det første firma, du havde fat i.
Jeg forstår godt din frustration og din følelse af ikke at kunne bevare overblikket. God vind fremover :o)
Sommerhilsen, Ace.
tilføjet af

Jeg kondolerer også

Ja vi kan alle komme ud for at skulle bruge en bedemand, faktisk kommer INGEN udenom det på et tidspunkt.
Det var pænt af dig at advare om Den Griske Bemand fra Glostrup...han har måske en ligå dårligt rygte som..en vis bedmand fra samme firme, bare fra Nørrebro..en der blev sigtet for handel med børnelig fra Rigshospitalet..jeg tør ikke nævne Hans *S* navn her da jeg ikke ved om det er sccettabelt på sådanne debatindlæg.
Mange bedemænd har ikke den etik der skal til, men udnytter i høj grad de efterladte, som ikke er særlig rationelle og klarsynede når de står og skal tage afsked med en kær slægtning eller ven..
Mange hisner...Piat
tilføjet af

bedemænd

hejsa
jeg forstår godt dine føgelser,har selv stået der to gange ,med mand og søn.
jeg mødte stor forståelse begge gange,dog ved min mand sagde bedemanden da jeg bad om den billigste kiste........tænk dig om det er jo din mand og børnes far ...........GRRRRRRRRRRR ja og han skal brændes så hvorfor eg,min mand og jeg havde heldivis snaket om de ting så det var hans ønsker og ikk bedemandens profit der sejrede.
mit indre billed af en bedemand har altid været ham i Locky Luke,med grippene på vognen.
god vind til dig og din familie
tilføjet af

Er advaret gennem tv.

Først vil jeg gondolere.
Det firma har været i søgelyset en gang.Der er svindlet med begravelser som slet ikke var der.Det drejede sig dengang om døde børn der blev hentet fra sygehuse,som slet ikke blev hentet,for der var ingen døde børn.Det var det rene svindel fra det firmas side.Det blev slået stort op i tv.Jeg mener at huske at det ikke er så længe et siden det var i tv.
Der har været meget negativt gennem tiderne med det firma.
Det drejer sig om kroner og ører,og helst så mange som muligt.
tilføjet af

Min medfølelse

Jeg bor i en lille provinsby hvor alle kender alle - næsten.
Vores lokale bedemand, som forøvrigt er en bededame, er et kendt ansigt i lokalsamfundet. Hun deltager i det sociale liv, hendes børn går i den lokale skole og hun er et åbent menneske som kan tale med sine bysbørn på en ligeværdig og åben måde.
Alt dette gør hende til et oplagt valg når der skal vælges bedemand.
Jeg kendes ikke hendes priser, men jeg vil alligevel vælge hende den dag jeg får brug for en bedemand.
Jeg har en formodning om at en lille lokal bedemand slet ikke har noget eksistensgrundlag hvis ikke forretningsmoralen er i orden, netop fordi alle kender alle og snakken går.
De bedste ønsker for dig og din familie.
tilføjet af

Min dybeste medfølelse

Hej Decibell!
Jeg er virkelig ked af det på dine vegne og især når du har fået sådan en dårlig behandling, det hører ikke hjemme nogle steder! Men desværre er det sådan at nogle bedemænd virkelig udnytter en, i ens sorg. Og man er også lettere påvirkelig når man er ked af det, så kan de sgu prakke næsten alt på en, for man tænker kun på den afdøde og vil egentlig bare gerne have alt det paraktiske overstået i en fart...
Da min far døde brugte vi en begravelses forening i Glostrup, den på hovedvejen (ved ikke om det var den i også brugte) Og det var en kvinde som var rigtig sød og bare sad og lyttede på os.
Men håber ihvertfald at alt falder på plads uden flere problemer!
tilføjet af

Det var arbejdernes ligkistemagasin

For en ordens skyld skal det lige bemærkes at det var arbejdernes ligkigstemagasin, der havde noget personale, der troede at kommunens kasse var en del af deres egen kassebeholdning.
Med hensyn til Begravelsesforretningen Danmark er det den eneste rigtige kæde i branchen. De er MEGET professionelle. Hmm. Personlig er jeg ikke så begejstret for dem.
De er ikke medlem af bedemændenes landsforening. Ikke fordi der ikke er brådne kar i den forening. Men der er ogs¨å rigtig mange gode.
Nogle har af de allerbedste har jeg iøvrigt fundet blandt meget gammeldags bedemænd som ikke ville ´være med i bedemændenes landsforening fordi de synes at de gennegående er for kommercielle. Der er stadigvæk bedemænd der betragter derers erhverv som en slags kald, og ikke tager for mere end den tid de bruger, og som ikke vil indordne sig under fælles gebyraftaler. Bedemandenes landsforening er efter min mening mest til for at sikre sig et bestemt prisleje. Det man så kan sige om Begavelsesforretningen Danmark, det er at de går ind og sørger for en reel konkurrence i branchen.
Generelt synes jeg at det fungerer fint ude i provinsen. København har lidt for mange brodne kar.
Dette set fra sidelinien fra een der i mange år gennem sit job har haft bedemændene meget tæt på
mange hilsener
the old baker.
tilføjet af

Godt du var vågen

Du har helt ret, og jeg beklager, sådanne "misser" må helst ikke finde sted, det var godt du korrigerede mig..navnet på ham der havde Magasinet sidder dog helt fast i min hukommelse, men det er ikke nogen relevat oplysning..men han var bare en svindler og han har fået sin straf.
Tak ..Vh..Piat
tilføjet af

jaaa

Først og fremmest vil jeg kondolere. Jeg føler med dig i denne svære tid. Er ked af at høre om din fars død.
Jeg giver dig fuldstændig ret i din udtalelse om bedemænd, og er glad for at, at I i sidste øjeblik fandt en anden, og mere sympatisk :-)
Knus en ven ("modvind", hvis det siger dig noget :-) )
tilføjet af

Billigt

Jeg kondolerer!
Det kan gøres meget billigere: http://www.dr.dk/rabatten/arkiv/2004/januar/7_begravelse.htm
tilføjet af

mindet

må jeg først kondolere
og så vil jeg minde dig om siden
www.mindet.dk
hvor du kan deltage i debatter og tænde lys for din far,det er en god side jeg brugte den meget lige da min søn døde,og nu kikker jeg ind og nyder min stund med knægten.
det var et lille side spring fra emnet .
knus Ulla
tilføjet af

Jeg takker!

for alle kondolencerne og jeres medfølelse og tanker. Det løfter en lidt op fra det sorte hul. Og jo, MODVIND siger mig noget, det varmede meget, tak for det. ;o)
Knus D.
tilføjet af

Link

bgbr.dk linket er nedlagt, men du kan finde oplysningerne her:
http://web.archive.org/web/20030621145024/bgbr.dk/
Velbekommen.
Knus B
tilføjet af

ikke alle er ens

Du er ikke den eneste der er blevet forsøgt snydt af den bedemandsforretning.
Da min farfar døde i efteråret 2000 boede der i naboopgangen en bedemand der arbejdede for det firma, han havde på en eller anden måde hørt at farfar var død og stillede uden videre pludselig op med rustvogn, egekiste og det hele. Han troede vel at vi hoppede på den og tog hans firma, der var bare lige det ved det hele at i farfars testamente var der udtrykkeligt anført hvordan og med hvem han ville fra denne verden.
Ham der bare troppede op blev meget bestemt bedt om at forsvinde og ikke vise sig mere da han var uønsket.
Godt en uge efter modtog boet efter min farfar en regning fra den bedemand der bare troppede op uden at være bestilt eller at vi havde henvendt os til ham. Den lød på godt 7800 kr. for diverse omkostninger i forbindelse med hans køretur og timeløn samt leje af rustvogn i samme tidsrum. Kisten skulle jo ombetrækkes og alt muligt.
Vi videre gav hele sagen til familiens advokat, der var tilstede under hele forløbet da han er en del af familien, og efter lidt forhandling endte det med at bedemanden fattede budskabet og betalte advokaten for hans tid.
Derfor, hold snitterne fra dem da de er det mest griske firma jeg til dato har stiftet bekendskab med!
Deres etik og moral er noget de selv må lede efter i en fremmedordbog med den opførsel de lægger for dagen i deres arbejde.
tilføjet af

jeg forstår dig kun alt for godt

min egen far døde har for knap to måneder siden... og jo de bedemænd er sku griske de vil kun sælge det dyreste og forstår ikk ordet enkelt... vores bedemand var dog god til at lytte til mig og min bror (vi er begge under 18) men når det kommer til at sælge deres ting har de ingen grænser min egen far skulle også brændes og han har aldrig brudt sig om at blive pyntet eller fine begravelser... MEN vi skulle lige se kister mig bånd omkring og de dyreste urner... de har ingen hæmninger...
den dybeste medføelse
jeanette
tilføjet af

Jeg må rette dig!

Det hedder kondolerer.
Og lad mig hermed gøre det.
Det er arbejdernes ligkiste magasin, der har haft en sag med døde børn. Jeg mener at det drejede sig om aborter.
Mvh.
tilføjet af

Bedemænd......

Kære du
Allerførst : Det gør mig ondt at du har mistet - jeg ved hvordan det er.
Men.....Vedr. bedemænd. Jeg er en af dem der "arbejder sammen" med bedemænd, i og med at jeg arbejder på en avis og laver dødsannoncer, derfor har jeg en stor kontakt med dem. Jeg ved, at de små lokale bedemænd, de er det med liv og sjæl. De er der for DIN skyld. Jeg har selvfølgelig snakket en del med dem vedr. priser m.m. i og med at jeg jo også selv engang har måtte bruge en bedemand. Jeg syntes jo priserne er helt i vejret hvad angår bisættelser/behravelser. I forvejen sidder man der med en dyb sorg og ikke syntes man "tænker" sådan helt rigtigt. Jeg ved fra min brors død hvor svært det var og så igen da det var min far. Gudskelov havde jeg en af de små lokale bedemænd til at hjælpe mig. De forstod mig. Min far ville heller ikke have en "fest" ud af sin begravelse. Den skulle være enkel og lille. Dette forstod min bedemand til fulde og fem, og arbejdede sammen med mig om dette. Jeg er glad for at du nu har fået hjælp via en lokal og håber at andre også læser dit indlæg /husker det. Men midt i din stor sorg vil jeg alligevel ønske dig en glædelig jul - selvom den vil være lidt i sorgens tegn. Men husk.......Livet skal leves vidre og din far sidder nu som en stjerne på himlen og smiler til dig.
tilføjet af

Vil du hjælpe mig

Hej!
Spændende indlæg, jeg er journalist og er i øjeblikket ved at samle information og research sammen, for at lave noget om griske bedemænd.
Ved godt at din oplevelse er et par år gammel, men jeg vil meget gerne tale med dig alligevel, hvis du vil.
Kontakt mig gerne på tineajensen@hotmail.com, evt med tlf.nr, så ringer jeg dig op.
Mvh. AML
tilføjet af

Griske bedemænd

Jeg forstår til fulde din vrede. Jeg har været ude for lignende salgsinstryk samt en spøgende bedemand, der (synes han selv) sagde, da familien bar kisten ud til vognen: Vi er jo tæt på hospitalet, så det gør ikke noget. Dette var et svar på min ængstelse over at de skulle tabe min mands kiste. Jeg blev så paf at jeg tabte mælet.
Nu er det sådan at en kollega har mistet sin far i nat og har brug for en bedemand. Vedkommende bor i Albertslund, så hvis du kunne give mig kontaktnr. på den person, du har brugt vil jeg være taknemmelig. På forhånd tak!
tilføjet af

kære dig

Kære dig!
jeg ved det er nogle år siden nu, at din far er død. Men savnet er der jo stadig. jeg har lige læst din dialog og kan godt forstå din vrede dengang..... nu jeg i bedemands branchen og dette der er så tybisk for BEGRAVELSE DANMARK dette firma har ikke noget som hedder empati, respekt, omsorg eller nærvær for den sags skyld..... det er kun forretning det hele, det er et penge spørsmål og ikke andet. jeg har en veninde som en kort over gang har arbejdet for dem og de er meget falske over for deres pårørende, de råder dem kun til deres enden fordel... de for folk til at føle at de er okay den behandling de får , men det er igen ret forretning.... de kommer ret faktisk på kursus hvor de lære at udnytte de pårørendes sorg....... dette firma har for år tilbage være internt så meget uening og uvenner omkring den møde der bliver kørt forretning på. og i dag har det fået en direktør som kun tænker penge, det er jo Dansk ligbrændnings forening som endelig har den største magt i Begravlse Danmark, det var dem som redet dem for år tilbage. Nu har Begravlse Danmark købt det svenske firma Fonus, det vil sige at de nu er de største firma i Danmark...... jo større jo mindre følese med de små. det jeg vil sige er at Begravelse Danmark har lige så lidt service morelske set som et billig byggemarket...... Brug de lokale Bedemænd, som har molralen og empatien og ikke minst RESPEKTEN og hjertet med i deres arbejde.[l]
tilføjet af

Vil du hjælpe os?

Kære Ihansa,
Spændende indlæg. Jeg er journaliststuderende og er sammen med en medstuderende ved at skrive en opgave om netop bedemandsbranchen. Vi har fokus på Begravelse Danmark, og det lyder som om, at du og din veninde har lidt kendskab til dem. Derfor vil vi meget gerne i kontakt med dig... Så hvis du har lyst til at snakke med os, vil vi meget gerne i kontakt med dig.
Du kan skrive til mig på i_jespersen@hotmail.com.
Mvh. IBJ
tilføjet af

GRISKE BEDEMÆND!!!

Gentagne gange må man konstatere, at der er stor forskel på de enkelte bedemænd, og deres samvittighed.
Jeg vil anbefale at alle anmelder på siden 123Bedemand.dk, så vi kan få ryddet op i branchen, og undgå at andre kommer i en træls situation [!]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.