4tilføjet af

Gode råd mod talgknopper?

Hej
Siden jeg var barn, har jeg været plaget af talgknopper. I løbet af årene har de ligesom "bevæget sig" fra forskellige steder på mig - som barn mest i ansigtet - under hagen samt på armene. Nu er det stadig på armene, men også på ryggen, baller og lår...
Jeg bruger en hamphandske, og det virker nogenlunde, men kan jeg ikke slippe helt for dem?
Som barn udskrev lægen en eller anden form for creme, som ikke virkede optimalt, og den var meget skrap (afblegede håndklæder osv.), så mine forældre ønskede ikke, at jeg skulle bruge den, så jeg brugte den ikke så længe.
Som ældre har jeg spurgt lægen igen, og han sagde bare, at jeg kunne tage sol... Men det er jo heller ikke så sundt.
tilføjet af

Creme

...ved at man kan få en creme i håndkøb på apoteket - Basiron.. den fåes i forskellige styrker, hvor 10% er den stærkeste.. Dén afbleger i al fald håndklæder. Ved den virker på "hudorme" - men er ikke sikker på om "taglknopper" er det samme? ..mener cremen koster lidt over 100 kr for en tube..
tilføjet af

Svar på problem med talgknopper (:

Hej 🙂
- Jeg så lige dit indlæg, og tænkte at jeg straks måtte svare.
Jeg er en pige på 16 år, og har siden jeg var omkring 8-9 (tror jeg) haft talgknopper i hele ansigtet.
Jeg gik til apoteker, lægen, osv., og de gav mig alle sammen samme svar: noget creme, det creme jeg brugte i en lang periode hedder: "Skinoren" - klør en lille smule og lugter skarpt, men har ingen yderligere effekt på talgknopper. Der står udenpå: "Mod uren hud" - og det er talgknopper ikke, ikke i den forstand. Jeg har prøvet skinoren på bumser og det virker supergodt, men ikke på talgknopper.
Jeg fik anbefalet skinoren af 2 apoteker og 1 læge igennem et par år, og det er jeg så ærgerlig over nu, for hvis de havde givet mig det rette råd, ville de måske være væk nu.
Jeg er ked af at sige det, men du skal til kosmetolog/skønhedsklinik, stukket i knopperne med en nål og få dem presset ud. Det gør mega ondt, men det er det eneste der fjerner dem.
Og det er et supergodt resultat! 🙂
- man SKAL bare være vedholdende; rense huden hver aften, putte fugtigt creme på bagefter, og engang imellem stadig få dem ordnet hos en skønhedsklinik.
- Jeg har fået at vide, at talgknopper, i hvert fald mine, kommer til mig, fordi jeg har så tør hud i ansigtet, at de døde hudceller ikke falder af, så de nye hudceller vokser udenover de døde, og danner de hvide knopper.
- jeg har også fået at vide, at jo længere tid man har en talgknop, jo sværere er den at fjerne. 🙁
Jeg håber det kunne hjælpe.
Mvh. Fie.
tilføjet af

hej

hej jeg er en pige på 14 år der også har talgknopper og har haft dem siden jeg var 11 år, men jeg har fået et råd jeg lige er begyndt på og det er at spise gær en gang om dagen men det skal ikke være mere end en halv størrelse af din lille finger negl, jeg ved ikke om det virker for begyndte førdt igår, men gær koster jo kun ca 1 til 2 kroner i fakta, så det er jo forsøede vær
håber du kan bruge det🙂
tilføjet af

Tak for rådet

Jeg er mor til en pige på 8, som har haft tagknopper på kinderne i 3-4 år - og vi får også bare at vide at det skal smøres med cremer som ikke virker. Dejligt at høre at du har fået hjælp til at holde det nede - det giver håb! Hilsen Pia
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.