6tilføjet af

gennemsigtige køreskoler

lene espersen er kommet med et super godt forslag til hvordan vi gør køreskolerne mere gennemsigtige.
dumpe procenterne skal simpelthen være synlige for de almene borgere. det gør det lettere at vælge kvalitet. dem med deciderede dårlige beståelses procenter vil (forhåbentligt) uddø, så der kun er gode kørerlærere tilbage.
det kan forhåbentligt også være med til at nedsætte de uheld der har været på det seneste med unge mennesker, for selvom det er en selektiv handling at køre med hovedet under armen, kunne en god kørelærer måske få banket noget fornuft ind i hovedet på bare nogle af dem.
mh Jacob
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-5597693.html?forside
tilføjet af

Dårlig idé..

For der findes desværre enkelte elever iblandt der virkelig er ligeglade med om de består 1. 2. eller 3. gang. Og hvis en sådan kørelærer rammes af et par stykker af den slags og hvilket han jo ikke selv bestemmer, kan hans dumpe procent hurtigt trækkes fatalt ned.
Samtidig vælger elever nogle gange alene køreskole ud fra forudsætningen at kunne komme ud at køre i en "fed" skolevogn. Er det så ok at fordi Hr. Mikkelsen henne på hjørnet har en smart Mercedes der tiltrækker mange unge og ind imellem useriøse elever, kan risikere at få en højere dumpe procent end Hr. Jørgensen i sin helt almindelig Peugeot?
Personligt sad jeg hos en kørelærer der havde et par stykker af den slags elever, der reelt set var ligeglade med om de bestod med det samme (også selvom det er store beløb det koster at forsøge hver gang - 580,-).
Og dertil kommer, at nogle elever ganske enkelt er født til at føre en bil mens andre virkelig bare først SKAL lære det og derfor ikke altid kan hitte ud af det, uanset hvor meget de vender og drejer på rattet :-)
Og en sidste ting. Der findes kredse hvor de køresagkyndige simpelthen bare dumper hver 3.-4. pers. der går ind ad døren mens de i andre tager dem med let hånd. Skal der så også dumpe procent på disse køresagkyndige?!
Beklager, men her er jeg som du nok kan se, meget uenig! :-)
tilføjet af

som jeg ser det

du skal ikke beklage at du ikke er enig, det er som sådan kun fint..
vil dog sige at jeg ikke tror på at nogle er så lige glad med deres egne penge at de er ligeglade med om der skal 3 gange til at bestå.
da jeg tog kørekort, var vi ca 20 i "klassen" så selvom 3 af dem var ligeglade ville det ikke ændre gennemsnittet væsentligt, hvilket det ikke ville i forvejen, for hvis der er 3 dårlige hos køreskole A, er der i gennemsnit også 3 dårlige hos køreskole B, som ligger lige ved siden af.
at eleverne vælger efter hvilken bil der bliver kørt i, ændre i ved procenterne. hvem siger at de der går efter den fede bil, er dårligere?! de er formentlig bedre, for de vil netop gerne bestå første gang så de kan få lov at køre selv.
og de som først skal lære det, tja de har da netop gavn af at få en kørelærer der virkelig kan finde ud af at lære fra sig!
hvis der er visse kredse hvor det sker - hvilket jeg har svært ved at tro - så ville kørelærerne hurtigt få det stoppet, netop hvis det blev mere synligt, håber som sådan også de ville gøre det før, de kender jo trods alt eleverne og ved om nogen om de kan bestå.
okay, det er som jeg ser på det. kan dog godt følge dig i hvad du skriver, men tror ikke det er så grelt.
mh Jacob
tilføjet af

de dårlige elever

få det svært og dyrt jeg mener at lærerne vil sende elever op før de er helt klar.
med den mangel på selvkritik de kommede prinser+prinsser har er der mange der må sande et mega bon/nederlag
tilføjet af

Køreskoler

Måske lidt off topic, men hvis du leder efter køreskole, så kan du på http://www.findkoereskoler.dk finde køreskoler tæt på hvor du bor, inkl. alle oplysninger om produkter, medlemskab af DKU m.v.
tilføjet af

ikke tidligere

hej, beklager det sene svar, men har haft travlt med eksamner og des lige.
nej, de vil netop ikke komme tidligere op, da det jo netop vil afspejle sig på kørelæreren. dermed kan eleven være sikker på at få den køreundervisning der er nødvendig.
mh Jacob
tilføjet af

måske lidt

lidt off topic, ja, men er fin service.
har dog pappet, men der er sikkert andre som kan bruge det :)
mh Jacob
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.