4tilføjet af

Frosne grøntsager = dårligt

Eller ???
Jeg har vist behov for en opsumering. Den ene dag får man at vide, at det fratager grøntsagerne (og frugterne) en del næring at de bliver frosset ned, men man den anden dag får at vide, at det netop holder på frugt og grøntsagers næring, hvis man fryser dem ned.
Øh, hvad mener man er det rigtige og hvad mener DU er det rigtige?
Mvh Amalie
Hilsen
tilføjet af

Jeg mener der går en væsentlig del tabt

- når du fryser noget ned. Men det er da klart i virksomhedernes interesse at forsøge at overbevise os om, at netop de bruger en teknik, der bevarer det hele.
- Jeg spiser så vidt muligt friske grønsager, og holder mig til det der i fordums tid var sæsonens. Jeg kan godt lide omskifteligheden og synes egentlig ikke det er interessant at få jordbær i februar.
- På den anden side er jeg da ikke i tvivl om, at frosne grønsager er bedre end ingen grønsager.
tilføjet af

videnskaben!!!!! (løftet pegefinger)

Mener og mener.. jeg har ikke redkaber der hjemme der kan måle om mit frosne mister næringsværdi... kan dog ikke lige se hvor vitaminer og andet godt skulle fordufte hen hvis man ellers fryser det på den rigtige måde..
http://www.vom.dk/vismad2.asp?id=341
tilføjet af

leverandøren mener

http://66.102.9.104/search?q=cache:vBuSpr6xHvoJ:www.frigodan.dk/showpage.php%3Fpageid%3D6513+frosne+gr%C3%B8ntsager&hl=da&ct=clnk&cd=1&gl=dk&client=firefox-a
tilføjet af

frost ligeså godt, nogle gange bedre

http://www.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2003201/Rapport.pdf
Al nødvendig forklaring... frost er ligeså godt, nogle gange bedre - da frisk frugt taber vitaminer under transport, hvorimod nedfrysning bevarer mineral og vitamin indholdet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.