7tilføjet af

Fri rød opdragelse har slået igennem

tilføjet af

Ja pædagoger giver den værst tænkelige opdragelse

ser man tydeligt.
tilføjet af

Åhr sludder

Jeg giver godt nok ikke ret meget for sådan en undersøgelse, der stort set handler om at spørge folk, hvor empatiske de selv synes, de er.
I det seneste tiår har empati ikke været særlig moderne, men det betyder ikke, at man ikke kan nære den følelse alligevel.
Når folk siger, at empati ikke er deres vigtigste motiv til at gå ind i frivilligt arbejde, handler det simpelthen om, at de er blevet mere cv-bevidste. Og det er vist lige i regeringens ånd, så ingen grund til at klandre nogen røde for det. I øvrigt synes jeg, det er ganske i sin orden også at tænke på, om ens frivillige arbejde nu giver grundlag for, at man senere kan betale noget skat, når man nu får hylet ørerne fulde af det fra morgen til aften.
Og så finder man nogle "eksperter," der bakker pessimismen op. Flot - spørg nogle andre, så får man det modsatte resultat.😮
tilføjet af

forresten

har en anden undersøgelse lige vist noget helt andet: At 1 ud af 3 danskere arbejder frivilligt - men at halvdelen af dem, der ikke gør, gerne vil arbejde frivilligt.
tilføjet af

Højreorienteret egoisme er ikke rødt

Det er mere blåbrunt ikke sandt lille blå smølf?😉
tilføjet af

Fail

Nu er det jo ikke pædagogerne der skal opdrage folks øgleyngel.. Det skal forældrerne selv!
tilføjet af

Nu har du nok kun læst overskriften

som sædvanlig, men eller ville du se at det direkte fremhæves at Amerikanerne er mere høflige og omsorgsfulde end danskerne samt at der gives et bud på hvorfor danskerne er blevet sådan - nemlig fordi den nordiske velfærdsmodel har den bagside indbygget i sig at man betaler en masse i skat (syndsforladelse) og derefter overlader det til stat og kommune at hjælpe mennesker i nød og at dette giver en slags ligegyldighed og kulde i forhold til ens medmennesker.
Det er jo sjovt at USA lige fremhæves, fordi det om noget er et land der hylder det vi herhjemme betragter som borgerlige værdier.
Så prøv nu lige at læse artiklen færdig og kom så tilbage med dine begavede og indsigtsfulde udsagn om "blåbrune" ting.
tilføjet af

Jeg synes nu ikke at man kan klage over den danske empati

eller mangel på den, danskere er da ret generøse
med alle de indsamlinger der sker årligt både på det ene og det andet,
på det sidste er der også unge damer
der rejser sig for at give mig deres plads
så jeg kan ikke klage.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.