5tilføjet af

Forbigået i boligkøen

Da jeg er ved at blive separeret er jeg skrevet op til forskellige boligforeninger. Jeg blev for et par måneder siden tilbudt en lejlighed i en boligforening hvor jeg har været skrevet op i mange år, så jeg var nr. 1 i køen. Jeg skrev ja til at tilbyde at leje den, men ventede med at aflevere brevet, da jeg var i tvivl om jeg havde råd til lejligheden. Jeg tænkte over sagen for længe, så fristen var overskredet, men da der stod jeg ikke ville blive tilbudt flere hvis jeg ikke svarede, sendte jeg brevet selv om det var for sent.
Jeg blev derfor meget overrasket da jeg fik brev om at jeg ville få lejligheden. Jeg skrev tilbage at jeg ikke havde råd til den, og ikke havde ventet at få den da jeg havde svaret for sent. Dette blev boligforeningen så sure over at de skrev jeg skulle betale igen hvis jeg ville være aktiv søgende.
Da jeg så skrev efter et girokort, fik jeg brev om at jeg allerede var aktiv. Dette har jeg fået bekræftet da jeg spurgte hvilke typer boliger jeg var aktiv til.
Nu har jeg fået at vide der er en bolig ledig i samme bebyggelse hvor jeg ved jeg er nr. 1 på listen. Og boligen er allerede ved at blive sat i stand, fordi den er lejet ud igen. Og jeg er ikke blevet tilbudt den. Jeg har skrevet til boligselskabet to gange og spurgt hvorfor jeg ikke er blevet tilbudt at leje den, men de svarer ikke. Jeg ved godt de er blevet sure på mig, men derfor kan det her da ikke være lovligt?
Men hvor kan jeg henvende mig for at sikre det ikke sker igen?? Denne lejlighed var billigere, så den ville jeg meget gerne have haft, men ved godt at da den allerede er tilbudt andre vil jeg ikke kunne få den.
tilføjet af

kommunen og liste over boligselskaber og fremleje

det er dine muligheder.
af det andet kan du vist bare lære at en tidsfrist ER en tidsfrist og ikke til at spøge med.
held og lykke
tilføjet af

Tidsfrist??

Jeg havde jo netop overskredet tidsfristen og regnede så IKKE med at få tilbudt boligen. Men det gjorde jeg....
tilføjet af

LLO

Du kan henvende dig til Lejernes Landsorganisation.
Det koster x antal kr. (vist ikke så meget), for at blive medlem og så kører de sagen for dig!
De er rimelig hardcore og får i mange tilfælde medhold i deres sager!
Du skal dog huske på, at de fleste boligselskaber har en ordning med kommunen om, at akut boligsøgende springer boligkøerne over, hvis disse personer har en boliganvisning fra kommunen af.
Det kan være en sådan akut boligsøgende der har fået "din" bolig tilbudt!
Held og lykke :o)
tilføjet af

Måske derfor...

Det tror jeg du kan have ret i - de får vist hver 4. bolig. Det undrer mig bare boligselskabet ikke bare skriver det til mig så.
tilføjet af

Spørg nærmere ind til det

De behøves ikke nødvendigvis at ville snyde dig.
Nogle almennyttige boligselskaber har f.eks. følgende fordelingsnøgle ifm. udlejning.
4 ud af 10 til oprykningsventeliste
4 ud af 10 til kommunal anvisning
2 ud af 10 til genhusning
Hvis du taler pænt og nøgternt med boligselskabet og spørger ind til deres fordelingsprincipper, fortæller de dig forhåbentlig sammenhængen.
Skriv her bagefter så vi også bliver klogere på boligruletten.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.