34tilføjet af

forældrene slår

Hvor skal man gå hen når ens forældre slår og bliver aggressive..??
tilføjet af

Kommunen

Du bør tale med din klasselære om det. Evt gå til Kommunen. Der er nemlig noget der hedder undgomspension og efterskole.
Held og lykke
tilføjet af

tak for rådet..

Men jeg syntes ikke rigtig jeg kan snakke med nogl om det, for de er jo søde nok, men de bliver bare hurtigt aggressive og begynder at slå.. Til juleaften får jeg jo gaver af dem..?
tilføjet af

prøv at "pakke det lidt ind",

Uden at du i første omgang skal bringe dig selv og dine forældre i forlegenhed, kan du lufte, at du har overvejet at komme på efterskole eller lign. for at "modne" dig.
Men inden du nævner det, så informer dig lige først om mulighederne.
Mig bekendt er der ingen forældre, der "slår hånden" af deres børn, i vrede over denne beslutning. Det er nok sundt for begge parter. Prøv om du kan finde ud af noget, mht. ovenstående muligheder (efterskole/ungdomspension).
tilføjet af

BørneTelefonen

Hej,
Du skal under ingen omstændigheder finde dig i at blive slået - julegaver eller ej. I henhold til dansk straffelovgivning er det strafbart at slå sine egne (og andres) børn.
Til at begynde vil jeg nok anbefale, at du eksempelvis ringer til BørneTelefonen, som - trods navnet - også rådgiver personer på din alder :-) Du bestemmer selv, om du vil være anonym. Telefonnummeret er 35 555 555, og du kan ringe mandag til torsdag fra kl. 12-21 samt fredag fra kl. 12-19. Du kan læse mere om BørneTelefonen på adressen: www.bornenettet.dk
tilføjet af

Kedeligt..

Børn og unge er meget solidariske med deres forældre, som oftest i al fald.
Selvom du får gaver til jul, har de jo ikke retten til at slå dig.
Har dine forældre et misbrug af nogen art..alkohol eller andet..så ville der være endnu en god grund til at få jeres fællesproblem frem i lyset...du skal tale med din lærer eller din læge, du skal have hjælp fra en voksen person.
Håber du finder en god løsning.
Vh..Piat
tilføjet af

Hej Nicki

Hej Nicki,
du virker loyal over for dine forældre, men julegaver gør ikke alt.
Min mors eksmand tævede mig i tre år, indtil jeg tog sagen i egen hånd.
Jeg ringede til børnetelefonen, som tog fat i kommmunen, som derefter fik fat i min mor.
Min mor vidste ikke noget om volden, og fik det hurtig standset, og blev skilt.
Er det begge dine forældre som slår dig?
Jeg ville også synes at du skulle kontakte børnetelefonen, eller få fat i din sagsbehandler på kommunen.
Mange Hilsner og Held og Lukke
lobj
tilføjet af

Det skal du ikke finde dig i!

Jeg håber at du har søgt hjælp til dit problem, for ingen har fortjent hvad du går igennem. Og selvom det er dine forældre,betyder det ikke at du skal finde dig i alt.
Husk på, at du ikke selv har valgt dine forældre og man sagtens selv kan vælge dem fra,med det mener jeg i dit voksenliv, kan du selv vælge om du vil have kontakt med dem eller ej.
Ønsker dig det bedste..
Kh. Kristina
tilføjet af

Brug klagemuligheden over Soulmates indlæg

Hvad med at klage over Soulmates indlæg. De opfordrer jo til ulovligheder.
tilføjet af

klag du bare lille forvirrede ven

Det er ulovligt ikke at gøre som forældrene siger..såååååååååå
tilføjet af

Fra en familierådgiver...

Kære Nicki!
Jeg synes, det er fint, at du her prøver at finde det første trin i din vej mod at få hjælp til at løse din families situation.
Hvis du har læst Soulmates indlæg i denne debat, vil du se,at han beskylder dig for at "anmelde" dine forældre i et offentligt forum. Dette er der absolut ikke tale om, ligesom der heller ikke vil være tale om "anmeldelse", hvis du kontakter en voksen for at få overblik og støtte. Det er min oplevelse som familierådgiver, at alle børn vil det bedste for deres forældre, og vil gå til det yderste i loyalitet overfor dem. Det er også min oplevelse, at alle forældre vil det bedste for deres børn, men de ved bare ikke altid, hvad den bedste måde er.
Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er svært at skulle involvere andre voksne i dit og jeres liv, men tænk på, at det også kan være en hjælp og/eller en lettelse for dine forældre. Jeg tror ikke, at nogen slår i en ond mening. Jeg tror, at når folk slår, skyldes det afmagt - man ved ikke, hvad man ellers skal gøre, men man har det ikke rart med det. Derfor kan det også være rart for dine forældre at "få taget hul på bylden".
Men hvis du overhovedet føler, at du kan og tør, synes jeg, at de andre herinde har ret, når de siger, at det kan være en god idé at tale med dine forældre først, så de føler sig forberedte.
Uanset hvad du beslutter dig til, synes jeg ikke, at du skal gå alene med det. Tal med en person, du har tillid til, og som kender til dig, og som derfor vil kunne råde dig til, hvad der er bedst for dig.
Hvis du er nervøs for, hvad kommunen vil gøre (hvis du ville tage kontakt dertil), kan jeg berolige dig med, at du selv skal være enig i deres forslag (give samtykke), da du er over 15 år. Og kommunerne har mange tilbud at råde over - ligefra at hjælpe dig økonomisk med at gå til eks. ridning til at tilbyde dig ophold på efterskole eller på institution eller i plejefamilie; det kommer alt sammen an på, hvad du siger, du har behov for.
Skriv endelig igen, hvis du gerne vil høre mere om, hvordan "systemet" hænger sammen, og hvilke muligheder og rettigheder, du har. Og skriv også gerne, hvis du "bare" har brug for at få luft. Jeg skal nok holde øje med debatten :-)
De bedste ønsker
Marianne
tilføjet af

Ukorrekt blødsødenhed

Jeg synes Marianne at du stiller sagen vedr. børn der bliver slået af forældre forkert op, det er ikke bare for de unge at få hjælp.Ofte ordnes familie stridigheder med samtaler med sagsbehandler barn og forældre og der snakkes frem og tilbage parterne når lige vidt i de fleste tilfælde. Jeg ved ikke om du forestiller dig en diskussion med Soulmate som forældre han hader kvinder som autoritet og banker barnet på plads ja og så er der alle dem der snor sig gennem systemet af forældre og piver til aviser at systemet fjerner deres børn uden grund. Husk at bevare tavshedspligt og få hjulpet den unge væk fra afstumpede forældre i en vis fart. Jeg har arbejdet på ungdomspension og ved hvad unge udsættes for.Soulmate burde smides lang væk fra debat om børneopdragelse. Og til sidst hvor er du her i debatten Nicki prøv lige at svar ellers ring til Børnetelefonen
tilføjet af

Kære AnnaQ

Tak for dit svar, men jeg er bange for, at jeg ikke helt forstår dette afsnit:
"det er ikke bare for de unge at få hjælp". Mener du, at det ikke bare er så let for de unge at få hjælp, som du synes, at jeg siger. Eller mener du, at det ikke kun er det, det handler om?
Jeg forstår heller ikke, hvad det er præcist, du mener, der er blødsødent?
Du har ret i, at visse familiestridigheder ordnes med samtaler mellem socialrådgiver, barn og forældre. Og at der nogle gange ikke sker mere end det. Men hvis der er reel grund til bekymring, er det absolut ikke, fordi vi som rådgivere ikke ønsker at handle, men derimod fordi forældrene ikke ønsker at samarbejde med os, hvilket de har ret til (til en vis grad) i følge loven. Og det skal stå meget galt til, og man skal have mange beviser, hvis man skal få en tvangssag godkendt. Som jo er eneste alternativ til det frivillige samarbejde. Vi kan naturligvis indhente udtalelser fra skoler og institutioner, og på den måde holde øje med barnet, men nogle gange har vi ikke lovmæssig hjemmel til andet (og selv hvis vi havde, så gælder det gamle ordsprog altså også her: "Man kan tvinge hesten til truget, men ikke tvinge den til at drikke"). I Nickis tilfælde har hun dog ret til selv at (med)bestemme, da hun er over 15 år.
Og endelig er der altså også tilfælde, hvor barnet kan tage ligeså stor skade af at bleve anbragt, hvis det ikke selv er indstillet på det. Dette pga. de store følelsesmæssige konflikter og tab, der er forbundet med det.
Du har haft den luksus at arbejde på den side af systemet, hvor du 100% kan engagere dig i de unge alene. Dit indlæg tyder dog på, at det ikke har været med en socialfaglig uddannelse som baggrund? Som familierådgiver kan man ikke tillade sig at fare ud med bål og brand og fjerne det ene barn efter det andet. Det er - oftest - nødvendigt med en undersøgelse af barnets forhold, hvor alle omstændigheder vejes op imod hinanden, før der træffes beslutning. At det er blevet vedtaget sådan ved lov, var for at undgå tidligere tiders usystematiske anbringelser, hvor børnene konstant blev anbragt forkerte steder og derfor flyttet igen og igen (til stor skade for dem), fordi man egentlig ikke kendte dem og deres behov.
Endvidere skal vi (i henhold til serviceloven) også altid reagere med mindst muligt indgribende foranstaltning - dvs. så vidt muligt undgå anbringelse.
Og så synes jeg i øvrigt ikke, at nogen er hjulpet hverken ved klap på hovedet og medlidenhed eller ved at blive bestyrket i sine negative følelser; jeg ville i hvert fald selv betakke mig. Hellere have kvalificeret hjælp fra en dygtig fagperson, der ikke involverer sig så meget, at man selv drukner i det - også. Den form for støtte bør komme fra det private netværk - men forstå mig nu ret: Børn, der ikke har så godt et netværk, skal prise sig lykkelige for at have een som dig ved sin side, tror jeg :-)
Hvad angår Soulmate, så bare rolig: Jeg har aldeles ikke tænkt mig at indlede en diskussion med ham, hverken som menneske, forælder eller andet. Det er spild af tid, og det er livet for kort til. Jeg ville bare understrege, at der ikke er tale om en anmeldelse - den slags tager politiet sig af. Jeg sover dog roligere ved tanken om, at han ikke skriver noget om, at han har børn - pyyha!
Og tavshedspligten: Den overholder jeg altid. Har jeg da givet dig anledning til at tro andet?
Nå, det blev da vist lidt langt - håber, det går alligevel?
Mange hilsner
Marianne
tilføjet af

Sorry begrebet blødsødenhed

Ja til dig Marianne undskylder jeg min noget mangelfulde formulering omkring sagsbehandling af Børn/familie-sager,
det var ikke et angreb på Jer eller dig som sagsbehandler,men systemet og lovene omkring dette.Du antyder at :at det ikke har været med en socialfaglig uddannelse som baggrund jeg har arbejdet med unge, men det må siges at det er det så jeg kender også dine henvisninger.Jeg var bare så harm over personen Soulmate så jeg læste hvad han yderligere har debateret her på Sol.dk debat, og jeg må korse mig over det. Derfor ender jeg op med at spørge Hvor blev Nicki der blev slået af forældre af i debatten efterhånden som den er skredet frem, meget interessant typisk mennesker og deres ytringer der køres lynhurtigt ud på et sidespor. Men jeg tar hatten af for dig du forstår at hente tingene ind og sætte dem i perspektiv.Hatten af for dig og hul i ham Soulmate
tilføjet af

Nææh altså....

Nu sidder jeg jo og rødmer :-) Tak for roserne, og i lige måde. Du lyder til at have hjertet på rette sted!
tilføjet af

I to

Mit hjerte bløder når jeg tænker på at børn kan falde i kløerne på sådan et par bænkebidere som jer.
Det mest utrolige i denne debat det er sådan set at i siger forældre generelt er dumme og ikke har en skid forstand på børn..stakkels jer i tror virkelig at man kan læse sig til alt at man kan køre alt ved hjælp af paragraffer.
Hvis man ikke i tide får lært sine børn hvad der er rigtigt eller forkert(på den ene eller anden måde)
så vil de opleve at få så mange tæsk og nederlag i samfundet at de måske vælger den allerværste udvej nemlig selvmord, vi har så ufattelig mange selvmords forsøg i dag at det nærmer sig uhyggelige tal, det kunne måske skyldes at de unge slet slet ikke er klar over hvor deres grænser skal gå.
tilføjet af

Du er ikke et mønstereksemplar, hr Solumate

Dine talrige indlæg vidner om kedsomhed/ensomhed.
Havde du blot noget begavet at bidrage med, var du tilgivet.
Men du har - gentagne gange - udtryks foragt over kvinder/piger, og mener, at vold er midlet, der helliger målet.
Et godt råd, Soulmate: Opsøg en psykiater eller hjernekirurg.
tilføjet af

Karine har ret

Hvor flabet du end er, er tæsk ikke lovligt!.
Fortæl om dine rettigheder, før du bruger dem. Det virker!
tilføjet af

Og jeg gentager igen:

"Jeg har aldeles ikke tænkt mig at indlede en diskussion med ham (Soulmate), hverken som menneske, forælder eller andet. Det er spild af tid, og det er livet for kort til".
Jeg vil dog godt pointere, at vi begge er fagpersoner, dvs. at vi foruden alt det, vi har læst os til i vores uddannelse, også har en stor praktisk erfaring med i bagagen.
Og bøger er skam en udmærket opfindelse, jeg kan varmmt anbefale dig at prøve kræfter med det.
Mvh.
Marianne
tilføjet af

Soulmate du udvikles

Øh Soulmate, for at kunne tage dig alvorligt må jeg lige vide hvilken lille god dreng du selv har været. Måske har du haft en søster som du har været en smule jaloux på, derfor dit kvindesyn eller du har oplevet svigt. Prøv at gennemgå dig selv og fej for din dør før du fejer for alle vores døre. Jeg synes da ikke at vi kvinder behandler mænd skidt. Jeg har da aldrig nogensinde slået mine to børn ej heller de mange 100-vis af andre menneskers børn jeg har ondervist tør ikke sige opdraget.Men faktum er at du er nødt til at benytte regler og paragraffer ellers ville det da gå helt galt med lydigheden. Griner af dig Soulmate indrøm du er en provokatør så slipper du for flere kommentarer omkring opdragelse. basta.
tilføjet af

Hvem er vi

Du udtaler dig hele tiden som "vi", er i et par der debattere under hver sin alias...?
For hvis det ikke er det, så vil jeg nok sige at du meget roligt udtaler dig på ca. 500.000 kvinders vegne.
Jeg er nogle gang lidt provokerende, men der er altid noget om det jeg tager op. Kvinder er ikke perfekte, det er bare lykkedes jer at overbevise nogle få stakkels mænd om at det passer.
Kvinders største fejl, det er at de skal blande sig i mænds affære, du ved lige så godt som jeg at der er en kvinde og en mandeverden lige som der er mande og kvinde sind.
I elsker at lave om på jeres mænd, lad være med det, lad mænd være mænd så får i meget mere glæde i ægteskabet/samlivet.
tilføjet af

.......

Kan godt forstå du er anonym, for det er da fuldstændig umulig at finde noget sammehæng i det du skriver.
Er der mon nogen der har bidraget med så lidt som du har.
Du kunne måske være endt som en sød dreng hvis du havde fået et lille rap over fingrene når du var slem.
tilføjet af

hvabeva soulmate

Citat:"I elsker at lave om på jeres mænd, lad være med det, lad mænd være mænd så får i meget mere glæde i ægteskabet/samlivet"
Jamen dog der er lidt Carl Mar i dig Soulmate,GG ja behold endelig den opdelte indstilling, jeg bruger da også min mand til at bære mine varer og grave min have og terasse er det det du mener, men jeg må da indrømme at kvinder og kun kvinder på en fx. arbejdsplads hvor man i mit tilfælde er, en skole, det duer ikke børn skal kunne efterligne både han og hunkøn,det er da rigtigt at der er forskel i mænd og kvinders tankegang, det har jeg da heller ikke modsagt, men til slut mænd kan kun tænke på en ting af gangen hvor kvinder er bedre til at tænke mere bredspektret. Der fik du den bliv ikke sur nu??
tilføjet af

Hvor tit?

Hvor tit er du selv blevet slået af dine forældre??
tilføjet af

Tilføjelse

Altså Soulmate...
tilføjet af

griner af anonym

Ha måtte lige trække lidt på smilebåndet for jeg er ikke selv blevet slået i min barndom. Men har da været udsat for en kæreste der slog mig , alkohol-djævlen satte ham i en aggressiv stemning, nogen kan sku ikke tåle at drikke så kortslutter noget i hjernen. Jeg selv drikker faktisk aldrig behøves ikke. Måske er det også alkohol der får mange forældre til at fare i flint over deres børn så...
tilføjet af

Undskyld min fraværesle

Mit internet har været i uorden, så kunne ikke rigtig komme til at læse alle de svar jeg havde fået her..
Men soulmate: Jeg håber aldrig du får børn, det du skriver her, kommer du ikke særlig langt med.. det gør ondt at blive slået.. både fysisk og psykisk.. Snak med en om dine tanker, så han kan hjæpe dig på rette vej..!!
tilføjet af

DEFINITION AF VOLD I FAMILIEN

Der har været indlæg om vold i familien, mellem forældre og fra forældre mod børn.
Og hvad er så vold/ hvornår er det vold?
Mellem voksne er vold, når den ene har taget magten og bestemmer.
Det nemmeste at få øje på, er den fysiske vold, der efterlader mærker/ evt brækkede lemmer. Men det kan også være ved at true med vold eller true med at forholde den anden f.eks. tryghed, omsorg, mad, frihed osv.
Eller ved at bestemme helt over økonomien. Eller ved at gøre sex til magt (sex efter vold/ eller voldtægt). Og vold kan være at kontrollere den/ de andres liv - hvad man skal og må i et og alt.
(Kort sagt: alt skal være som den voldelige vil. (-eller hun i fald hun er den voldelige).
Ansvaret for volden ligger ALTID KUN hos den der sender den SKADENDE HANDLING AFSTED.
Ansvaret for at stoppe volden kan ofret godt tage hvis ikke hun er kørt helt ned. Hun kan gå.
Hvis volden har været massiv og /eller langvarig, kan hun være så nedkørt, at hun får "Stockholm syndromet". Hun ser hans synspunkter som rigtige, føler sig også så dårlig/dum som han siger, berettiger når han "ikke kan tåle noget" (og slår eller på anden vis hævder sin vilje). Det kræver hjælp udefra at genrejse den kvindes (eller mands) selvtillid, så de kan se udefra, hvad der sker, og finde kræfter og frem for alt mod til at forlade den voldelige partnerr.
Og så til vold mod børn:
Den kan også være både fysisk og/eller psykisk. Og det er lige skadeligt.
En lussing er vold, omend uden blivende personskade til følge de fleste gange.
Loven er: Ingen må slå børn. Heller ikke lussinger.
Det er bevist, at vold mod partneren i familier med børn er LIGE SÅ SKADELIG for børnene som var volden rettet DIREKTE mod børnene.
- og så er jeg helt enig i at (næsten) ingen slår fordi de ønsker at gøre fortræd - men at det oftest er en måde at udtrykke sin afmagt på. Det berettiger dog ikke volden. Aldrig. Og det gør den ikke lovlig.
Vold skader.
Vold er ulovligt.
www.voldifamilien.dk
www.kvinderikrise.dk
tilføjet af

red vores børn

Tænk over hvor mange børn du ødelægger som kvinde...tænk over det store ansvar der ligger på dine skuldre.
Mænd er fuldt ud lige så gode til multitaskning som kvinder.
Mænd slår græs ryger og pifter af naboens lækre datter og så tænker de på den skønne kolde øl der står i køleren..
kvinder strikker ser dumme serier og taler i telfon.
tilføjet af

Du ryster mig

Tænk at du hænger dine forældre ud herinde i det her forum hvor lommetyve og ludere husere side og side.
Jeg er glad for at min teenage datter ikke er som du.
Du tror ikke du keder dig og måske bruger lidt for meget tid på nettet, leg lidt med kæresten istedet.
tilføjet af

Hurraaaa. ;-)

Jeg hejser lige flaget for dig.
Det er godt at DU kan skille tingene ad.
tilføjet af

stik af med det samme

kære nicki
jeg mener der kun et og gøre det er og komme væk fra sine forældre hvis de slår og hvis du ønsker eller den du kender ønsker det er jeg parat til at hjælpe hvis jeg kan det kærligste tanker til dig natla
tilføjet af

Kære Nicki

Helt i orden med computer-problemer; det kender vi vist alle :-(
Men bortset fra det, så tror jeg, vi er mange, der meget gerne både vil høre mere fra dig og også gerne vil have lidt respons på alle svarene (måske Soulmates undtaget, *s*). Fandt du, hvad du søgte? Er der mere, du mangler svar på? Jeg har i hvert fald sendt dig mange tanker...
:-) Marianne
tilføjet af

Tak..

Jeres svar har hjulpet mig rigtig meget til at finde lidt mere af mig selv, og se, hvor jeg er henne i Verden.. Og jeg har også tænkt meget over tingene, så tak skal i have..🙂I har hjulpet meget..
tilføjet af

soulmate viser psykopatens karakter

han viser i sine reaktioner en klar adfærd karakteristik for psykopater
Svinger lige fra det sentimentale, og fremstiller sig selv som noget så følsom.
Iskold og upåvirkelig for indføling med andre.
Rå og nedgørende for dem der "sætter skovlen" under ham. Enten er man med ham eller også er man et 0, eller også skal man tværes ud.
Meget selvgod, selvtilfreds, selvforherligende, selvretfærdig og ... "alvidende".
"Verden er hans"
Vi andre er bare "objekter" som han kan dømme, fordømme, give "sympati" osv. Alt efter hans lune. Aldrig efter vedkommendes behov.
Alt sammen dybt karakteristiske træk for det der kaldes en pskopat. (som i øvrigt ofter er fagligt meget dygtige og intelligente. De ejer bare ikke indfølingsevne og respekt for andre.)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.