6tilføjet af

Forældrekøb - hjælp! hjælp!

Tæt på hvor jeg bor, er der et par lejligheder til salg, som jeg meget gerne vil have. Problemet er blot, at det er i København og de hver især koster 2.875 mil, og 3.4 mil. PÆNT mange penge!
Mit spørgsmål går på muligheden for forældrekøb. Jeg kan godt se pointen i et forældrekøb, idet man i hvert fald som lejer får muligheden for boligsikring, og desuden ikke sidder til op over begge ører. Fordelen for forælderen er, som jeg kan forstå det, at denne får en masse fradrag. Er der en herinde, der kan forklare mig disse? Er det rigtigt forstået, at for at disse fradrag skal være interessante, skal forælderen have en MEGET høj intægt?
Håber nogen og gider hjælpe. På forhånd tak.
-Sysifos
tilføjet af

Indtægt

Det vil under alle omstændigheder kræve en høj indtægt at købe en ekstra lejlighed til 3,4mio. udover egen bolig.
tilføjet af

Det er noget med.....

at forældrene skal oprette et selskab under virksomhedsskatteordningen, og så er der nogle fradragsregler som kan udnyttes maksimalt hvis forældrene betaler topskat - men uanset hvad, så er det en god idé at finde en revisor eller advokat der har styr på det med forældrekøb.
tilføjet af

Den største fordel

for forældrene har hidtil værret at huspriserne er steget meget. Så hvis de købte en lejlighed til 1 million for fem år siden ville den måske være 1,8 million værd i dag! Priserne ventes ikke at stige så kraftigt fremover, men fast ejendom har altid værret en god investering.
tilføjet af

og ligegyldigt hvad

så er det noget pis der aldrig burde have været tilladt.
tilføjet af

huh

Boliger har da kun været en god investering i de senere år - vel og mærke en rigtig god investering.
Aktier har dog altid været mit foretrukkende da det giver langt de bedste afkast over længere sigt - og kort sigt hvis man har tid.
Fx har bankaktier været den rene guldgrube - meget bedre end boliger.
tilføjet af

HVAD MED EFTERLØN?

En af mine forældre er på efterløn, men tjener meget måske enddog nogle gange for meget, ved siden af sin efterløn.
Er der nogen der ved, hvorvidt min forælder ville kunne bruge fradragende mhp. at tjene flere penge end er "tilladt" af efterlønsreglerne, uden at skulle betale tilbage, for derved at hjælpe mig med at få en lejlighed?
mvh sys
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.