4tilføjet af

Findes der "happy end" på utroskab?

Hej
Herinde læser man en masse om, hvor dårligt utroskab er og at det kun fører dårligt med sig.
Er der slet ikke nogen, som har været utro – og selvfølgelig haft det skidt med det – men som har fundet sammen med den anden og derved nu er lykkelig med denne?
Kan det ikke ende godt – til trods for faste parforhold, ægteskab og evt. børn – har den nye kærlighed slet ikke en chance?
tilføjet af

Happy end - utroskab?

Jeg syntes det er et "sjovt" spørgsmål.
Hvis man er utro så er det jo i ordets betydning uden din partners vidende eller samtygge.
På et eller andet tidspunkt skal din partner vel have det at vide. På et eller andet tidspunkt kommer det vel også din partner for øre at du har været utro i jeres forhold.
Når det tidspunkt kommer så er jeg ret sikker på at din partner ihvertfald ikke vil syntes der er tale om en happy end. - Uanset at i ikke elsker hinanden mere og vedkommende måske også har fundet sig en ny, så vil det da efterlade, i bedste fald nogle spørgsmål.
Utroskab over længere tid er og bliver ødelæggende for alle.
Du spørger om den nye kærlighed har en chance. - Selvfølgelig har den det. Alle kan falde for en anden, eller blive udsat for ting der gør at et forhold går i stykker. Så langt så godt.
Hvis du derimod bedrager din partner i længere tid uden at fortælle om det, så er det en anden sag.
Hvordan kan du stole på et andet menneske, hvis du ikke engang kan stole på dig selv?
Sæt dig i din partners sted og spørg dig selv om du ville vide om dit forhold. - vent 2 dage og spørg så dig selv igen.
Hvis du stadig gerne ville vide det, hvis det var din partner der havde det forhold du har, så skal du få taget en beslutning og vælge. Uanset at det betyder at du kan miste alt.
Det er efter min mening ikke OK at "spille på flere heste" i kærlighedens spil.
Og iøvrigt hvis der også er børn, eller andre komplicerende faktorer indblandet, så er det straks noget andet.
Efter min mening. - NEJ der er ingen ubetinget happy end på utroskab. - Men det betyder ikke at man bare skal acceptere tingenes tilstand i et dårligt forhold.
Held og lykke.
tilføjet af

Måske

Hvis du mener om det er muligt at et utroskab hvor den forsmåede part véd det kan ende lykkeligt eller snarere uden at parterne går fra hinanden og børnene bliver ulykkelige, så tror jeg at det vil kræve ægte kærlighed og ydmyghed at kunne komme videre fordi man reagerer udfra såret stolthed på utroskab og ikke ud fra kærlighed. man er "blevet til grin" eller "føler sig forsmået" eller "ens stolthed er blevet trådt på" og så kommer vreden og ordenen og alt det andet som samfundet pålægger os at reagere med.
Det kræver en utrolig selvbevidst mand/kvinde at se ud over samfundets kvælnede normer og se på sig selv, forholdet, den anden og hændelsen (utroskabet) i sin egen lys af kærlighed, stolthed, ærlighed, forståelse osv.
Hvis parterne kan det (og det kan 95% ikke) så kan det godt "ende lykkeligt", men det kræver BEGGE kan dette. Det er ikke nok at den ene tilgiver den anden. Den anden skal også finde ud af det for sig selv.
Hvis du spørger om et utroskab hvor den anden part ikke véd noget kan end lykkeligt, så tror jeg at der er større chancer. Hvad man ikke ved har man ikke ondt af, så at sige.
Det kommer i sidste ende an på hvad den 'utro' part egentlig mener med sit sidespring og hvor meget betydning han/hun selv lægger i det.
tilføjet af

Jow, det kan ende lykkeligt!

Min onkel havde kone og 3 børn, alle under 10. Han begyndte at have en affære med en yngre pige. De faldt for hinanden, blev forelskede og ville være sammen.
Nemlig i min onkels tilfælde, 38 år.
Han blev skilt fra kone nummer et, og er sammen med den anden kvinde i dag, som han for øvrigt har fået 3 børn med også.
Han exkone fandt et lille stykke tid efter også sammen med en hel del yngre mand :> sjovt ikke? som hun stadigvæk er sammen med og de har det dejligt.
Parterne ses ved børnefødselsdage og når børnene skal hentes og afleveres imellem dem og det fungerer helt fint!
tilføjet af

jo!!!

Jeg var min kæreste utro efter 1½ år, og vi er stadig sammen nu på 6. år! Jeg fortalte ham det og han accepterede det, mend et kommer selvfølgelig også an på om man har en "forklaring"! Personligt gjorde jeg det pga dårlig selvværd!! Man kan sagtens elske sin kæreste og stadig være utro! Min erfaring! *S*
Vi er som sagt stadig sammen, og det er kun blevet bedre efter vi har fået snakket nogle ting igennem!! så, tab ikke modet! *S*
knus....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.