11tilføjet af

Familie - en uddød race

”Familie” Ja, findes der overhovedet et andet ord, der kan stå alene, og kan vække så mange forskellige følelser på samme tid. Man kan elske sin familie, man kan afsky sin familie, man kan ikke vælge sin familie, men man kan fravælge sin familie.
Familien starter med to små streger på en hjemmetest – man jubler, man glæder sig, man tænker, man overvejer og man grubler. Hvad skal der nu ske, kan jeg klare endnu en rolle i livet, og hvordan harmonere et barn, med min i forvejen stressede hverdag.
Chokket melder sig allerede kort tid efter familieforøgelsen – tingene er bare slet ikke som man forventede. Vist er det skønt, vist er det en vidunderlig følelse at blive forældre, men………døgnet er ikke blevet længere af den grund. Man arbejder stadigvæk 8-10 timer om dagen, har stadigvæk brug for 8 timers søvn, stadigvæk 1 times transport til arbejde og aftensmaden og vasketøjet kræver mærkeligt nok stadigvæk en hånd, før der er serveret rene sokker og medisterpølse.
Efter gentagne nederlag i at prøve at nå det hele, hanker man for 415 gang op i sig selv og prøver at finde ur overmennesket frem i sig selv – det holder en halv dag, og så klasker man atter sammen i sofaen eller ude i gangen for den sags skyld – og føler at man slet ikke slår til nogle steder overhovedet.
Forventningerne er mange, og ambitionsniveauet er urimelig højt. Selvfølgelig skal man da være den perfekte mor – hvilket kan være svært, når man kun har omkring en halv time til rådighed og kvalitets tid er noget man har med barnet i den tid det tager at stoppe vaskemaskinen fuld. Og når man så endelig erkender nederlaget, - jeg er ikke perfekt, retter man blikket mod partneren – hvorfor fanden kan han så ikke bare være den perfekte forælder, og tage det kæmpe ansvar væk fra mine skuldre.
Familielivet begynder at smuldre, i takt med alle de kager og boller man aldrig når at bage. Til sidst, har man ikke andet valg, end at overgive sig og tilpasse sig rollen, eller end at bryde op og forlade den person, man i tidernes morgen, valgte at starte sin lille familie med.
Man vælger ikke selv sin familie, og dog så har vi et valg om vi ønsker at fortsætte familien. Dem uden børn, mener at dem med børn, selv har valgt og at der derfor ikke skal tages særlige hensyn. De overvejer ikke, om den naturlige familieforøgelsen måske kunne skyldes, at nogle rent faktisk er uvidende om, at man den dag i dag, kan købe en robot, der på alle områder fuldt kan måle sig med menneskeracen og føre menneskeslægten videre, så man definitivt kan undgå problematikken med bleskift, bagning af fake boller og sammenbrud ude i gangen.
Havde vi dog alle bare vidst det!
Fatter egentlig ikke at politikerne overhovedet gider at bruge så meget energi på børnefamilierne – det er jo en oplagt gruppe at forsømme. Vi er for trætte til at gøre oprør – og for selvudslettende til at tage imod. Vi betaler gerne en halv månedsløn for at få vores børn passet, og orker ikke at tænke nærmere over, at i takt med at prisen for pasning stiger, skal vi også selv til at medbringe både bleer, mad og legetøj i institutionen. Det skulle ikke undre mig at vi en dag, slæbte en modstridende bedsteforældre eller en tilfældig forbipasserende med under armen, og satte hende på reolen ved siden af madpakken, bleerne og legetøjet, mere så vi igen kunne påtage os det fulde ansvar for de børn vi har været så uansvarlige at sætte i verden.
Familie har været et stærkt ord igennem mange år – men som tiden udvikler sig, vil egoismen sejre over at give noget af sig selv. At få et barn, er at føre dig selv videre, men hvis det på sigt vil betyde at du ofre dig selv helt og fuldkommen, vil vores overlevelses gener multiplicere og yderligere styrke vores i forvejen store ego, så det kun er vores liv, og kun vores eget liv der gælder. Vi vil stå alene, og vi vil fravælge familien til fordel for vores egen overlevelse. Individer frem for raceoverlevelse.

Om små 1000 år vil familien være at finde på listen over uddøde racer – man vil se tilbage på fænomenet og sammenligne os med dinosauruserne. Hansen´erne som boede på landet med 4 børn og dyrkede jorden og Møller´ne som var byboer med 2 børn i dagsinstitution.
Man vil flygtigt konstatere, mere eller mindre samtidig med man går videre til næste museumsgenstand,” hvilke fantastiske væsner, ærgerligt at de ikke er her mere”.
tilføjet af

Korrekt det du skriver der

Korrekt ja, sådan føles det!
tilføjet af

Ja du har ret

Godt skrevet, grund til eftertanke. 🙂
- Mvh. DB.
tilføjet af

Mennesket er en uddødende race

Fordi vi bruger ressourcerne helt forkert, og
materialismen er en illusion. Når du knokler for
din løn, så skal du også tjene penge til aktionærerne,
de sløve direktører, det offentlige osv. Når
antallet af pensionister vokser, så skal vi
løbe endnu hurtigere. Hvilket ikke er fysisk
muligt for et menneske.
Lidt forskellige muligheder:
1. Sælg bilen
2. Find en billigere bolig
3. Køb brugt tøj og møbler
4. Lav maden fra bunden
5. Glem alt om forbrugerræset
Du kan sikkert finde flere eller bedre punkter.
Nyd livet og brug tiden på din familie. For
det kan ikke betale sig at skabe en facade, som
kun meget få mennesker kan klare mentalt.
Jeg håber at du finder en dejlig løsning, inden
du bryder mentalt sammen.
Held og lykke! [f][s][l]
tilføjet af

nogen af os kan godt...

Nogen af os kan godt få det til at hænge sammen med 2 fuldtidsjob og 2 børn i 2 forskellige institutioner... Der bliver bagt masser af boller og slåsset med vand og hoppet i sengen og udelt kys og kram mellem barn og barn, forældre og børn og forældrene imellem. Vi er ikke overmennesker, vi fokuserer bare på det dejlige, og det, der fungerer! Det behøver ikke være så surt 😉[l]
God sommer!![s][f]
tilføjet af

Jeg ville gerne skrive en lang roman her

men jeg nøjes med kort at skrive, DET ER SELVVALGT.
Alle mennesker vælger selv deres måde at leve på, her i Danmark, så stop det klynkeri, det er kun dit eget valg/ansvar hvis dit liv bliver sådan.
Kort:
Min ex og jeg drev en lille virksomhed og vi havde 2 børn at opfostre.
Vores valg var, at børnene kom i første række, institution halvdags, fordi institutionen kunne give ungerne noget vi ikke kunne, konen arbejdede halvtids og jeg arbejdede fuldtids, weekender og ferier var 100% helliget vores familieliv og huset vi boede i var ikke nyt, men brugbart og vores unger elskede det vi kunne tilbyde dem, MEN vi forældre måtte undvære meget som andre havde, men vi har aldrig fortrudt at vi gav vores børn os selv, materiel er ikke lykken, det er blot noget vi omgiver os med for at holde stilen.
Husk, dit liv bliver som du ønsker det skal blive.
Børn er flintrende ligeglade med om de bor i en direktørvilla eller i en jordhule, det børn værdsætter er opmærksomhed og kærlighed fra deres forældre.
tilføjet af

Eftersom familien er borte

gælder nye magtstrukturer i samfundet.
Kvinderne er stærkt organiserede i utallige offentligt støttede grupper og organisationer, som arbejder nonstop med at flytte al magt og alle ressourcer til kvinder på den ene eller den anden måde.
kvindegruppernes lovgivning går efter at fordele mændenes indkomst til kvinderne - aldrig den anden vej - og mere og mere af mænds adfærd vil blive kriminaliseret, hvis de ikke modorganiserer sig og kræver ligestilling.
tilføjet af

Re:Jeg ville gerne

Du kan sagtens sidde og sige at det er selvvalgt. Men livet er ikke så simpelt som du udligger det. Jo jeg valgte at få børn med min kæreste, det var selvvalgt. Men jeg valgte ikke at hun på et tidspunkt forlod mig, fandt en sindsyg mand som hun fik et barn med og nu sidder jeg alene med 2 børn som hun ser engang hver 14 dag i et par timer. Jeg lever ikke i overflod og har en almindelig lejet lejlighed til 5000 kr om måneden, ingen bil og overflødige ting.
Jeg har fuldtidsjob som er fysisk krævende og er træt når jeg komme hjem. Alligevel skal der handles ind til aftensmaden, laves mad og samtidig tage mig af 2 børn hvor den ene har damp, så man kan sige tingene 50 gange og han hører ikke efter.
Så jeg synes at det er nemt at sige at det er SELVVALGT. Alting er ikke så sort og hvidt som du gør det til her.
tilføjet af

Jo det

er selvvalgt - for du valgte at få børn, og det er det der tæller. det var der overvejelserne skulle ha været og risikoen sku bedømmes. Man skal vel også overveje om man er klar til at få børn hvis man pludselig står alene med dem.
Ta' dog noget ansvar, det skylder du de unger.
tilføjet af

Igen en frelst

PÅ tidspunktet vi fik børnene var risikoen velovervejet. Men hvem regner med sygdom og død i familien. Folk som skriver at det bare er selvvalgt er mennesker som ikke har prøvet at stå alene med 2 børn eller flere. De aner ikke hvor hårdt det er.
tilføjet af

godt jeg ikke er

barn i din familie. Mage til klageri om hvor 'hårdt' alting er. Pas dine børn og få det bedste ud af det.
Iøvrigt er sygdom og død noget der forekommer i alle familier. Du minder mig om dem der klager over at de har fuldtidsjob - ligepludselig er det så synd for dem at de skal arbejde 8 timer om dagen....
Jeg synes det er synd for dine børn - og synd at de måske vokser op med skyldfølelse fordi de var så 'belastende'.
Og nej - det er ikke 'frelst' at bede dig om at ta' ansvar for dit og dine børns liv uden klagesang.
tilføjet af

RE:Jamen

Du aner jo ikke hvad du taler om. Du har sikkert aldrig prøvet at være alene med 2 børn.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.