18tilføjet af

Førtidspension

Nogen der ved hvordan man får sådan en?
Specifikt hvis der er tale om psykisk uarbejdsdygtighed.

Hvad skal der til - hvor lang tid tager det?
Nogen gode råd?
Gerne links...
tak for jeres opmærksomhed.
tilføjet af

Få dig et liv blandt ligesindede

Der er mange mennesker med dine problemer, så
find nogle ligesindede på internettet. Eller i det
miljø der findes på caféer mv.
Selvmord er ikke en løsning.
tilføjet af

Ang. førtidspension

Førtidspension er ikke bare lige til at få. Men hvis det er det du vil (og kan), så skal du henvende dig til en psykiater hvis det er psykiske problemer du har. Men det er som sagt ikke bare lige til, til tider skal det være svære psykiske lidelser der skal til.
tilføjet af

psykiske lidelser

Er autisme og schiwofreni - borderline nok til dette?
Inge hukommelse - falder i staver - hører af til stemmer - ret umuligt at arbejde under sådanne forhold?
tilføjet af

Det kan være

en lang og besværlig procedure at opnå en førtidspension.
Du skal henvende dig til en sagsbehandler på kommunen hvorefter du skal igennem hele møllen med jobtræning, undersøgelser og vurderinger før der træffes en afgørelse om du skal indstilles til pension.
Det kan være en hård kamp, men det er vigtigt at holde kommunen beskæftiget i sagen hele tiden, ellers risikerer man at blive "parkeret" på et sidespor.
tilføjet af

Søg læge

Som sagt i mit indlæg så søg en psykiater, jeg er ikke i stand til at afgøre om du er syg nok til at få førtidspension. Det kan kun en læge afgøre. Så hvis du selv mener, at du er syg og vil ha førtidspension, så må du bide i det sure æble og søge læge. :)
tilføjet af

InvalidePension

Hej der
Jeg selv har fået pens.pga psykisk uarbejdsdygtighed,det tog ca.6 måneder,og den bedste måde er at få lægerne og hovedvriderne på din side til at søge den for dig.
Jeg sagde at alt jeg ønskede var at få lov til at være i fred,at der ikke var nogle der stillede krav til mig og at jeg kunne få lov at være i fred.
En dag spurgte overlægen mig om jeg kunne tænke mig at få pens. og jeg sagde jatak på en betingelse, at jeg kunne komme af med pensionen igen hvis jeg ville.
Ps.jeg var frivillgt indlagt på psyk i ca.2 måneder pga depri.
KH NFE Peder
tilføjet af

Nu er det jo ikke

lægen der tilkender førtidspension og uden jobprøvning går den ikke.
Jeg har selv et nært familiemedlem som har fået førtidspension, og det uden lægens indblanding.
tilføjet af

OK..

Jammen det lyder jo fint, hvis man kan få førtidspension uden lægers indblanding. Og at man kun behøves at tale med socialrådgiver. Det vidste jeg ikke.... Men jeg reagerede blot på at, vedkommende led af en sygdom, som kræver lægebehandling og muligvis kunne på den måde opnå pension.
tilføjet af

Netop!

Min søster er også pensioneret under lignende forhold.
Du skal nok til en samtale med din sagsbehandler på kommunen og det er gennem dem, du skal søge om pension. Lad dem ikke komme med undskyldninger på forhånd om at "du er for ung" og du "ser da velfungerende nok ud". Det vil mange sagsbehandlere gøre (og har gjort!), men hvis ikke du holder på din ret til at søge om pension, vil du heller ikke kunne anke sagen som du kan ved et evt. afslag.
Og jo, det er en god ide at have læge og/eller psykiater med på ideen. Især hvis det er noget psykisk, der ikke er lige til at tage og "føle på".
Held og lykke!
tilføjet af

pension er måske ikke lige det

der skal til. Søg kun pension hvis alt andet ikke virker. Og virker alt andet ikke er der en læge, social rådgiver el der ville foreslå pension. Godt det ikke er så nemt at få pension søm før i tiden. Og tro ikke at jeg dømmer dig her. Dem der ER syge skal bestemt ha deres pension. Men fx en alkoholiker skal hjælpes og ud på arb market igen. Lykken er ikke at vågne op hver mogen og ikke lige vide hvad man skal bruge dagen på. Er du syg så prøv at få noget hjælp, det ville være det bedste for dig, dine omgivelser, familie, børn mv.. Held og lykke med dit liv
tilføjet af

Skizofreni er i reglen nok i sig selv

Hvorvidt autisme i mild grad anses for at være invaliderende nok - aner jeg ikke. Borderliner er i reglen demn der kommer til at kæmpe længe med systemet. Måske fordi så mange idag, har en rem af huden.
Rent praktisk vil jeg mene du skal have en tid hos en sagsbehandler som kan/skal rådgive dig. Hvis du anser dig selv for arbejdsdygtig, må du jo forklare det, så godt du nu kan. Så vil jeg tro "toget kører", men som en anden skrev, sørg for hele tiden at have aftaler og ikke mindst afslag på skrift, for eller havner du i en blindgyde.
Har du overvejet at få hjælp til (hvad du nu har, for det blev jeg ikke helt klar over) dine psykiske lidelser. Behandling kunne måske hjælpe dig et andet sted hen i livet.
Håber du må finde, hvad du har brug.
Dulkis
tilføjet af

Til niel

Tak for de gode råd.
Du sagde du var indlagt?
Hvor lang tid før du snakkede med lægen var du indlagt - jeg var det som barn for mange år siden - og gik din pensions ansøgning igennem første gang? Eller måtte du prøve flere gange? Og hvor mange år siden er det? De har vist fået nye regler???
Men ellers har jeg det på samme måde som dig - jeg vil bare at de lader mig i fred!
Det er stygt nok at skulle kæmpe mod indbildte dæmoner hver dag uden at de kommer med krav om at man skal kunne være social og snakke med mange mennesker udenfor ens hjem. Det har jeg det ekstremt svært med - det kræver mange nervepiller overhovedet at bevæge mig ned og lave et simpelt indkøb.
ha en fortsat god dag.
Til alle andre: Jeg har kun overvejet selvmord - vil helst leve da jeg ikke tror på reinkarnation eller paradis.
tilføjet af

Du skal være levende død

Mega svært.5 mennesker skal vuderer dig.Mega svært!!!!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

Loven er lavet om 2001

:( Du skal ha et dårlig hjerte
,,,måske ikke nok...,,,,???Tja
gå i gang,,,,,hmmmm???
tilføjet af

Jobtrænning gratis slave

Det går rigtig godt i lille Danmark.
tilføjet af

Førtidspension

Du spørger hvad der skal til for at få en førtidspension...?
Der findes ikke noget entydigt svar på dette og heller ikke en facitliste over sygdomme, som pr. automatik udløser førtidspension.
Hver sag vurderes individuelt, men groft sagt kan det siges, at tilstanden skal være varig, arbejdsevnen skal være nedsat til en ubetydelighed og behandlingsmulighederne skal være udtømte.
Hvem skal så afgøre det? Tja, som det også er blevet nævnt her, så skal du kontakte din sagsbehandler på kommunen, og denne skal så indhente oplysninger omkring din lidelse - muligvis skal du også arbejdsprøves, netop for at vurdere, HVOR meget din arbejdsevne er nedsat.
tilføjet af

Vrøvl

Du kan ikke få førtidspension uden at din læge eller andre behandlere har været inde over.
Det er ikke mere som i 70'erne hvor du fik førtidspension uden at fejle andet end en smule træthed og nedgroede negle.
Hvis du kan trække vejret selv kan du arbejde.
Det er nye tider !
tilføjet af

Var det mon altid de rette der fil tildelt førtidspension

Nu er det svært, man skal virkeligt være syg
Før i tiden var det nok at man var langtidsledig....

http://foertidspension.webbyen.dk/
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.