7tilføjet af

EU dør af vokseværk

Fra at være en mindre samling lande med div. samhandelsaftaler er vi vel tilbage ved starten igen?
Nu er snart hele europa med.Den eneste forskel er bare den at grænserne er åbne for alle der vil ind for at trykke lønningerne,stjæle og nasse?
Hvad sker der så❓Skal vi til at starte et EU-2 for nogle af landene❓Der kan man så starte forfra med at blive medlem.
tilføjet af

Skeptisk

Når man tænker tilbage i tiden, da vi skulle meldes ing i EU og frem til idag, så kan man godt blive noget skeptisk og kritisk.
De politikere som hele tiden har stemt for EU, har engang lovet, at det ville give øget beskæftigelse, hvis vi blev medlem af EU. Men nu kan vi se, at mange store virksomheder fyrrer folk, og flytter produktioner til udlandet, og til lande som er udenfor EU-landende. Så kan man godt spørge sig selv, om hvordan alle de arbejdsløse, samt dem som er truet med fyringer, hvis de ikke vil/kan gå 15% ned i løn.
Hvis nogen skal gå ned i løn, så skal dette også gælde for direktør, chefer og andre højtlønnet medarbejder.
På grund af, terror og kriminalitet, synes jeg det ville være en god ide, at genindfører grænse og paskontrollen, så der er mere kontrol med, hvad og hvem der kommer ind og ud af landet. Det ville måske begrænse narkokriminalitet, smuglerier, røverier, illegale indvandring og meget andet.
Jeg synes, at det var trygger at være dansker, dengang vi havde grænse/paskontrollen. Dette kunne give arbejde til mange, at bevogte grænserne.
I det hele taget synes jeg også, at der er for mange lande, og ville hellere at fortrukket et fællesskab imellem de Nord Europæiske lande, som Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, England og Irland evt. Tyskland og Holland. Så kunne de andre lande i syd gå sammen.
tilføjet af

Frem og tilbage er lige langt

Ja, man har for alt i verden villet af med det sovjettiske system, centraladministration, for sådan et system var velegnet til korruption og alskens svindel, men hvad er vi med fuld fart på vej ind i? Europæisk centraladministration.
tilføjet af

jeg tror

jeg tror det din bekymring drejer sig om når det kommer til stykket, er at nu ser det ud som om der kommer et muslimsk land ind i eu, og ikke om hvor stor eu er og bliver. og jeg må inrømme at det bringer mit pis i kog at at læse sådan engang vrøvl om at nu kommer der en masse muslimer til danmark for at stjæle og nasse, hvilket er at generalisere
og små racistisk.
tilføjet af

Muslimsk medlemsland

Det var ikke lige det jeg tænkte på i første omgang.
Jeg mente bare at før EU-tiden var der jo europa,nu er der igen europa,blot med den forskel at hele europa er medlem af EU.
Hvad er så forskellen,bortset fra et ufatteligt stort antal levebrødspolitikere.
Det er da ikke kun muslimer der kommer her til landet for at nasse,momssvindle,stjæle,udøve vold,sælge narkotika,indgå tvangsægteskaber/fornuftsægteskaber.
Ellers kunne en sådan bærme vel ikke koste staten to-cifrede milliardbeløb hvert år.
Nej,det skal da blive morsomt at se når EU-parlamentet skal holde pauser midt i det hele fordi nogle af medlemmerne skal ned på gulvet på et latterligt lille tæppe med røven i vejret,for at pludre lidt med allah.
tilføjet af

Kogende pis

Beklager at mit indlæg får dit pis til at koge.
Jeg vil anbefale dig at drikke godt med kold vand,så ungår du måske at få skader i urinblæren
tilføjet af

Islams indflydelse reduceres i Tyrkiet...

Jeg er af den overbevisning at EU gør det eneste rigtige når de om måske 20 år tilbyder Tyrkiet fuldgyldigt medlemskab.
Tyrkiet har i dag adskilt stat og religion og er fuld gang med at indfører demokratifremmende love som vil fastholde den gode udvikling.
De farlige muslimer er de ekstreme muslimer. Tyrkiet bevæger sig i retning væk fra ekstremisme og i retning imod demokrati - Den slags skal belønnes!
Når først demokratiet har vundet så har islam ( i radikal form) tabt!
Tyrkerne er meget flittige mennesker og behagelige mennesker. Jeg kender en del tyrker ( jeg er selv pære dansk)
Tyrkiet er forresten et godt sted at købe fast ejendom pt. Når de engang kommer med i EU så vil priserne tilnærme sig sydeuropæsike niveauer.
Har vi noget alternativ end at tage Tyrkiet med på sigt❓Er det bedre at overlade det på nuværende tidspunkt skrøbelige demokrati til sig selv med risiko for at ekstremister får mere indflydelse ?
Jeg er ikke tvivl!
Mvh
Flemming
tilføjet af

Fremtidsvision - Suverænt Danmark

sallufocaptiraptopyt
Jeg foreslår at Danmark lukker alle grænserne for omverdenen og dermed eliminerer konkurrencen fra fremmed arbejdskraft (løntrykkere) og billige ris-gnaver produkter.
Her kommer min Fremtidsvision om et Suverænt og uafhængigt Danmark, fri for udenlandsk nasseri og løntrykkeri:
Planen er som følger:
Grænserne lukkes fysisk, som i gamle dage. Tyskere og svenskere skal have visum, hvis de vil besøge DK. Ellers kan vi jo ikke lukke af mod Europa...
Arbejdstilladelse skal kun være for danskere; så udlændinge ikke trykker lønnen. Der vil i en periode blive mangel på arbejdskraft (når baby-boom generationen bliver gamle). Dette vil dog senere løse sig selv, læs videre og hør hvordan.
Arbejdskraftmanglen vil resultere i lønstigninger.
Danske virksomheder vil forsøge at flytte arbejdspladser til udlandet hvor de kan finde billig arbejdskraft, men det skal så forbydes ved lov.
De får så svært ved at klare sig i konkurrencen med udenlandske, billigere producerede varer ... (Hvilken liter mælk vil du købe når kvaliteten er den samme, den til 5 kr eller den til 15 kr? ...)
men det løses ved at lægge importtold på udenlandske varer, så de ikke er billigere end danskere. Indtægterne herfra går i statskassen.
Dette virker på hjemmemarkedet. I udlandet vil de danske varer jo under alle omstændigheder være dyrere end konkurrenternes der produceres billigere, så den danske eksport får svært ved at sælge sine varer til udlandet.
Men så må vi give eksport-støtte til vores eksportvarer, så de alligevel kan sælges.
Alternativt kan vi satse på hjemmemarkedet. Men nu er der jo grænser for hvor mange varer danskerne selv kan konsumere. Vi er jo ikke så mange.
Udlandet lægger måske import-told på danske varer som kontra-sanktion. Men så må vi forhøje eksportstøtten yderligere så vi kan sælge vores varer.
Men under alle omstændigheder må vi nok leve med en lavere efterspørgsel på danske varer, der er trods alt grænser for hvor mange penge vi kan binde i halen på eksporten.
Virksomhederne investerer så heller ikke meget i innovation og ny teknologi, for det er dyrt. Det skal nemlig købes i Danmark, eller alternativt dyrt fra udlandet pga importtolden. Efterhånden som produktions faciliteterne bliver forældede falder kvaliteten i forholdet til udenlandske varer, og vi må sætte priserne ned... eller rettere eksportstøtten yderligere op igen igen.
Gamle varer udgår, og nye investeringer bliver ikke foretaget. Produktiviteten falder. Medarbejdere afskediges; de er jo dyre i løn, og nye arbejdspladser afløser ikke de gamle. Vi må så forbyde virksomhederne at fyre for mange medarbejdere ved at reducere inticamentet vha regler om lange opsigelsesperioder, kompensationer og lignende. Dette er lige et drømmejob for fagbevægelsen. Det resulterer dog i at nogen virksomheder går konkurs, så der ryger såmænd jobs alligevel.
Der bliver ikke startet mange nye virksomheder. De har ikke råd til at ansætte folk (desuden er de jo svære at fyre igen), og de kan heller ikke købe billigt hula-hula produceret højteknologisk produktionsudstyr. Så... Entreprenørtyperne går på dagpenge ligesom så mange andre.
Nå, men det skal jo altsammen finansieres.
Så vi må sætte skatterne op.
Der er dog grænser for hvor mange ekstra penge der kommer i kassen af at sætte skatterne op.
Skatterne og ikke mindst virksomhedsbeskatningen, har udviklet sig til en tynd kop te. For der afsættes ikke meget, det er dyrt at producere (i forhold til konkurrenternes nyere, mere effektive faciliteter), og den magre fortjeneste udhules yderligere af lønninger og for mange ansatte. Så hvad skal man kræve skat af.
Skatterne må derfor sættes meget op for at kompensere for det magre skattegrundlag - kombineret med kraftige nedskæringer i de offentlige udgifter til uddannelse, service, hjemmehjælp, hospitalsvæsen and so on.
Og Så, vupti forresten... Nu har problemet med mangel på arbejdskraft løst sig selv, som lovet! Der er masser af ledige, og lønnen falder derfor en anelse. Fagbevægelserne sikrer dog, at lønnen ikke falder for meget.
Til trods for et lavere lønniveau, falder arbejdsløsheden dog ikke som ventet. For erhvervslivet kører nu på lavt blus, forretningsmulighederne er ringe..
Kombinationen af lav efterspørgsel på varer, ineffektiv produktionskapacitet, lave priser og høje skatter på en fortjeneste hvis der skulle opstå en sådan, virker ikke så motiverende.
og så er det er dyrt at starte eller udvide produktion. Dansk produktionsudstyr er dyrt og svært at skaffe pga den lave indenlandske produktivitet, og udenlandsk ditto er dyrt pga importtolden. Og fjerner vi importtolden, så er det helt godnat til de overlevende danske virksomheder. Nævn ordet "fri konkurrence", og direktørerne får nervesammenbrud.
Nu er der måske en del danskere der gerne vil arbejde i udlandet, hvor der er bedre karriere muligheder, store virksomheder, nyere teknologi og fremfor alt ikke en trykkende stemning af økonomisk krise, høj arbejdsløshed, nedslidte omgivelser (ingen penge at investere), gamle biler i gadebilledet og you name it...
Så de bedst uddannede forlader landet (de må heller huske at søge visum i god tid, det er et værre papir arbejde).
Jeg slutter den lille godnathistorie her:
Danskerne - nu en nation af lavtuddannede langtidsledige på bistandshjælp - levede lykkeligt til deres dages ende.
Godnat, og sov godt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.