70tilføjet af

Er du god til at skændes?

Jeg hører så tit om folk, der skændes så det brager. Nogle som får sagt noget til hinanden i et ophidset øjeblik, som de slet ikke mener eller nogen som synes, at et godt skænderi renser luften i deres parforhold...
Jeg har ikke været oppe at skændes med nogen som helst siden 1998....? Det er snart 9 år siden. Lidt underligt faktisk. Det er ikke, fordi jeg ikke siger min mening - jeg synes, bare ikke at den kommer særlig godt til udtryk, hvis jeg råber op og bruger skældsord som dum, latterlig, stodder osv. Det tætteste jeg har været på at skændes, er et "så stopper du!" eller "det der, det er ikke acceptabelt!" til en partner, der tændte helt af på mig.
Jeg har masser af følelser, viser dem osv. Kan sagtens blive engageret, frustreret, overgearet eller tale lidt for heftigt for en sag, men altid på en nogenlunde pæn måde...Er jeg mon i virkeligheden bare r*vkedelig??
Er det nødvendigt at skændes? Er det noget man skal kunne? Er der overhovdet andre, der har det som mig?
Forvirrede tanke fra ...mee:-)
tilføjet af

har ikke

skændes med min kone i over 5 år,men diskuteret,det har vi,men det er også mere konstruktivt.et skænderi er jo bare frustrationer der gives udtryk for på en negativ måde,hvor imod en diskution er en positiv måde at få afløb på.og nej,du er sgu ikke røvkedelig fordi du ikke vil eller har skændes i mange år.
tilføjet af

Hi, hi...

....jeg har lige fået dagens opvågning; Jeg troede, at du var en kvinde på 21...*lol* Jeg kunne huske et par af dine tidligere indlæg og sådan som jeg læste dem, passede det meget godt, også med dit nick.
Da du så skrev om din kone og 5 år, måtte jeg lige ind og tjekke profilen*gg* Undskyld, jeg er helt færdig af grin...hvor fjollet kan jeg være? *ss*
Den seriøse ende af mit svar starter her:
Jeg føler netop, at det er konstruktivt og positivt, men alligevel også lidt kedeligt.
Det er meget oppe i tiden at kvinder, skal være kvinder (og dermed vel også hormonpåvirkede udi det temperamentsfulde?)
Jeg tænker lidt på om ikke også det kan tolkes som manglende engagement eller ligegyldighed?
Tak for dit svar:-)
...mee:-)
tilføjet af

Konfliktsky

Folk der ikke skændes, taler enten hinanden efter munden, eller er slet og ret konfliktsky.
Det er godt at skændes, så luften bliver renset.
Og her i Danmark gør vi det så verbalt, hurra for det.
Men i de varme lande, dræber man dem, der er uenige.
tilføjet af

jo men

en diskution kan skam også være temperamentsfuld og det gør den jo bare spændende og til tider også livsgivende hvor imod et skænderi er kedeligt og trættende.en frue?mig??javel ja,ser man det.hm hm.
tilføjet af

Vi har dagligt

meningsforskelle så det brager, men bruger aldrig nedsættende ord. Ved sengetid stopper det.
tilføjet af

Skændes,hvad er det..??

Nej,selvfølgelig ved jeg hvad det er,men er aldrig noget jeg har praktiseret,jeg kan ikke se der kommer noget godt ud af det.Spørg min bedre halvdel,hun vil sige jeg er død irriterende,for jeg har det sådan at når hun er i krigshumør,så bliver jeg mere irriterende for jeg kan ikke lade være med at grine af hende,ja så bliver hun endnu mere rød i skralden..er også sommetider jeg går ud,når hun er i det forkerte humør,bliver hun også sur over,men er ikke mig der skal kæmpe for at blive god igen.
Nogle vil nok kalde mig konfliktsky,er måske rigtigt nok,men tror vi når længst med en dialog på et menneskeligt plan,jeg kan da godt diskutere,men det er også det.
Vi kan jo læse de indlæg der ligger fra provokator,hmm han har et problem,jeg vil kalde det opsøgende arbejde,med de indlæg han har.
Nej,holder vi humøret højt,går dagene meget bedre,vi skal ikke kæmpe og fortryde det dårlige vi evt. får sagt eller i værste fald gjort...
God jul miss mee og alle andre..
tilføjet af

Ikke konfliktsky...

...slet ikke og jeg holder skam på mit, hvis det er vigtigt. Måske jeg bare ikke tænder af så let. Når en person står foran mig og råber hysteriske gloser og tramper i gulvet, så tænker jeg mere: hold fast han ser tåbelig ud! Det falder mig slet ikke ind at råbe igen??
Jeg er nu glad for at vi ikke myrder hinanden her i Dk. Det ville falde mig ednu mere svært:-)
Tak for dit svar:-)
...mee:-)
tilføjet af

Ikke et fundamentalt behov

Jeg mener ikke man kan betragte mekanismen bag et skænderi som et behov.
da jeg var gift skændtes vi ganske voldsomt, og det førte ofte til at min mand slog mig...Den mekanisme begyndte jeg at interessere mig for...Hvad fane var det der skete? Og folk tog bare SÅ meget aftsnad fra ham og frikendte mig helt uden spørgsmål. Så kunne jeg jo vælge at blive i det hadefulde forhold og modtage andre menneskers medlidenhed og anerkendelse...fordi han var en idiot, der bare ikke magtede andet end at tæske på en kvinde der var sådan ca. en halv menter mindre end ham selv.....
Men min andel i det var jo...at jeg havde ordet i min magt, verbal overmagt er ydmyegnde og lige så hæslig som fysisk vold...der ligger så mange frø af had i det...Jeg drev ham derud, hvor han var magtesløs og ikke kunne andet end det han havde lært da han var barn...at slå!
Vi holdt hinanden fast i nogle mekanismer som bare kørte pr. automatik, når vi trykkede på de "rigtige" knapper. Det var de dårligste valg man kunne foretage sig at gøre, som vi foretog.
Men det tager enormt meget energi at være i sådan et forhold...man mister lysten til at passe sig selv, sit hus, sit barn, sit job - sit liv...og der er ingen energitilførsel i medlidenhed. Jeg var gift i 5 år, og det er 18 år siden jeg blev skilt...Men jeg er egentlig min eksmand meget taknemmelig, for jeg lærte meget om skænderier, og det der ligger bag, af dette forhold.
Vi er i dag rigtigt gode venner, og har i vores stille sind tilgivet hinanden.
Det jeg forstod var, at man ikke har et behov for at skændes...man har behov for at finde ud af tingene. Skænderier er magtesløshed, frustration, behov der ikke er imødekommet. Man VIL have den anden skal forstå en først, FØR man forstå ham/hende, for det vurderer, man selv er vigtigst. Man synker helt ned på bunden af et hul og ser intet andet end sine egne behov. Der er jeg absolut heller ikke mere.
Det er så ikke det samme som at man ikke kan blive vred...det kan man sagtens, men det bruser af og bliver til fornuftig tænkning, hvis man fysisk flytter sig et andet sted hend og lader energien fise ud...går/ cykler/ løber en tur og så tager snakken bagefter. Konflikter skal løses og der findes kun en mulighed...krig/ skænderier/ eksplosioner fører ikke løsninger med sig.
Det er simpelthen nødvendigt og mere hensynsfuldt at gøre sig selv klar til at lytte og forstå...det holder i længden.
HVIS man alligevel går ind i et skænderi, er det faktisk en form for respekt, man viser sin partner...dem man respekterer, spejler man. Hvis makkeren begynder at stå og råbe...så gør man det også selv, fordi man spejler ham/ hende. Det er også en ubevidst automatisk reaktion...den kan sagtens brydes, og det bør den selvfølgelig også, for det er et destruktivt valg, at stå og råbe ad hinanden eller måske ligefrem være voldelige.
Og nej...jeg skændes ikke med nogen mere...det er mit liv alt for kort og alt for vidunderligt til. Jeg øver mig hver eneste dag på girafsprog, hvis du ved hvad det er...Hjerternes sprog... Ikke Voldelig Kommunikation. Det holder! En helt ny verden ligger foran en...man bliver lige pludselig meget, meget klogere end man var, og får enormt meget mere respekt for andre.
tilføjet af

Et eksempel fra min søns liv:

Min søn er 13 år. For noget tid siden var der en stor dreng på 15 på hans skole, som havde stået og råbt ad ham: "Din store fede narkoman!" Og min søn havde svaret helt cool: "Sådan ønsker jeg ikke at blive tiltalt. Vi to taler sammen igen, når du har sagt undskyld!"
To dage efter, kom en af de små hen til min søn og sagde, der sad en på en bænk som gerne ville tale med ham. Det var den 15-årige, som gerne ville sige undskyld.
Jeg fik denne historie fra en af lærerne som ringede til mig for at fortælle, hvordan det går med min søn.
Han kunne så videre berette, at min søn er enormt respekteret og vellidt af alle, og at han spreder en god stemning fordi han har en udsøgt sans for humor.
Jeg skriver dette, fordi det meget konkret viser, hvad man opnår, hvis man magter at kommunikere og IKKE skændes.
Det er til fordel ikke alene for en selv, men for hele gruppen.
tilføjet af

Heldigt for din søn

at hans modstander var af den type. Min lillebror har gjort noget tilsvarende for flere år siden og fik så mange tæsk at vi måtte have ham på skadestuen.
Nok samme mekanisme som fik din "gamle" mand til at tæske dig.
tilføjet af

Også god jul til dig, fynbo:-)

Ja, ro kan virke som en rød klud på en der er vred. Din måde at tackle en vred kvinde på, lyder meget som min fars faktisk. Jo mere min mor "skramler med gryderne", jo hurtigere er han til at forsvinde *gg* Der er som regl en liter mælk, der skal hentes, hvis hun er i det hjørne:-)
Tak for dit svar:-)
...mee:-)
tilføjet af

Ja sikkert...

Men din lillebror vandt! Man vinder ikke ved at slå. Det er aldrig løsningen på de problemer den der slår, har. Håber ikke din lillebror slog igen...eller kom for meget til skade.
Du ved godt at man med sin karisma kan undgå vold ikke? Jeg er ikke sikker på at ham den 15-årige ville have undladt at tæske en anden 13-årig, som tillod sig at sige sådan...Så vidt jeg har forstået, så er ham den 15-årige noget af en ballademager.
Der er noget ved folks udstrålinger som bestemmer, hvordan andre agerer overfor dem. Har du ikke lagt mærke til det?
tilføjet af

Har hørt om giraffen:-)

Du har sq ret...det er vist sådan det hænger sammen. Jeg er nok bare ikke nået til at få sat ord på det endnu, men det gør du jo også så flot:-)
Min erfaring med girafsprog er, at man i hverfald ikke skal begynde at bruge det på en, der er så højt oppe at ringe som din eksmand kunne komme(dog uden at slå)..." jeg kan kan høre, at du er vred og gerne vil have mig til..." "Du kan godt droppe det der pædagog-pis eller jeg klapper dig en" "ok, så sidder jeg bare her og lytter, hvis du får brug for mig..." *lol* Det gik jeg ret hurtigt væk fra igen...*gg*
Bortset fra det, så er en dagligdags (knap så udtalt) udgave af girafsprog et formidabelt kommunikationsmiddel og kan være med at at skabe en rigtig god og ligeværdig dialog...
Jeg tror, at min bremse ligger i, at jeg har dyrket en del meditation og derfor altid tager en dyb indånding før jeg siger noget....ren wooo-zaaah (Anger Management/Jack Nicholson)...hi, hi, men det bringer altså ro på en før man siger noget dumt...og i mine øjne er der jo netop dumt at bruge tid på at skændes, når man har problemer at løse...
Tak for dit svar:-) Som altid skide godt og sagligt:-)
...mee:-)
tilføjet af

Opskrift på stegt lever som på Bali

450 Gram Kalve- eller lammelever
2 Spiseskeer Olivenolie
2 id12 Løg
2 fed Hvidløg
2 1/2 Deciliter Kokosmælk
Saft af en halv Citron
2 fed Hvidløg
1 Teskeer Gurkemeje
1 Stk Rød Chili - eller
1/2 Teskeer Stærk Chilisauce
1 Spiseskeer Jordnøddesmør m. hele nødder
Salt og peber (friskkværnet)
Fremgangsmåde for Stegt lever som på Bali:
Bland marinaden af de knuste hvidløgsfed, det hakkede løg og jordnøddesmørret i en skål og læg leveren i centimetertykke skiver i.
Drys salt og peber over. Hak løgene og de to fed hvidløg og svits dem i woken eller på panden til de tager farve.
Tilsæt så leverskiverne og steg dem på begge sider.
Sænk varmen og tilsæt kokosmælken. Kog op og sænk varmen igen. Lad leveren simre i yderligere 7 - 8 minutter, til den er gennemkogt og saucen er blevet tyk.
Tilsæt så citronsaften og server med løse ris eller melede kartofler.
tilføjet af

Jo - afgjort

Jeg opfører mig f.eks somom jeg er højt hævet over noget som helst man råber af.
Fatter modtageren ikke det signal, vender jeg mig bare og går min vej.
Men jeg vil hilse min lillebror og fortælle ham, at han vandt - det havde han godt nok lidt svært ved at se lige den dag. Og det havde jeg også, så den større dreng fik en omgang af mig - og jeg siger dig (med dit udgangspunkt) han vandt rigtig stort.
tilføjet af

Så er det payback time!

-ja, hævn er jo en sød ting for dem, der ynder det:-)
9 point for kreativitet:-)
...mee:-)
tilføjet af

Jaa

Kunne ikke lige dy mig - synes hun fortjente at smage sin egen medicin. Tak for de mange points :-)
tilføjet af

Det må fejres:

Bali Wellcome
Ingredienser:
1/3 Pisang Ambon
2/3 appelsinjuice
Fremgangsmåde:
Serveres afkølet i små glas som velkomstdrink.
...mee:-)
tilføjet af

Sejt!

Meditation - Anger Management har jeg kun hørt omtalt...lyder enormt spændende. Har du erfaring for noget godt læsestof om det?
Meditation er et sindssyg godt middel til at finde sig selv, finde andre og finde fred...Men jeg har aldrig LÆRT meditation...jeg gør det på min egen måde...og det tror jeg faktisk mange mennesker gør. Er det ikke en form for meditation at betragte himlen? Vandre? Glo du over havet?...Der finder jeg ihvertfald meget ro.
Tøhø... tal giraf til din sprutrasende ægtemand: "Jeg ser at din farve i ansigtet ændres fra hvid til rød, og jeg hører dig råbe meget højt. Det gør mig ked af det og frustreret, fordi jeg har et behov for at se på noget dejligt og harmonisk og at høre stille og rolig tale. Hvis ikke jeg gør det, så blokerer jeg og har meget svært ved at udtrykke mig. Vil du smile til mig, så dit ansigt bliver dejligt og harmonisk for mig at se på? Og vil du tale roligt med din stemme til mig, så jeg ikke blokerer?"
Ja, gad vide hvad der ville være sket.... Jeg tror nok det vigtigste i en skænderi-situation er at lytte til den andens uimødte behov. Det er de der girafører, der har givet mig et nyt syn på verden. Og fedt at du også kender til det...Jeg er virkelig fan af det her...så giver dette mere mening, end hvis man IKKE kender til det ;o) :oP Mit højeste ønske er at være 100% giraf!
Hav en god dag...er nødt til at smutte. Og tak for en god tråd og et godt emne.
tilføjet af

Må jeg spørge...

Hvorfor du synes det er et hadefuldt lorteindlæg?
tilføjet af

sidder da også her og undre mig.

Måske fik han bare ikke lige fat i, hvad det gik ud på.
tilføjet af

du er meget kedelig

tror jeg bestemt. Har en kollega der er alt for sød, man bliver helt træt af den type mennesker
tilføjet af

Ja det er jeg da - øvelse gør mester

men det er nu noget jeg er kørt træt i. Det er ikke ulejligheden værd, for det meste. En rask diskussion er ok, men egentlige skænderier er livet for kort til.
Skænderier hvor skældsord og beskyldninger om de meste horrible motiver, har jeg nu nok altid undgået, men har været ret trænet i "fair fight".
Som sagt, gider ikke skændes - går hellere en tur og damper af, men det kan være svært at få mig i tale igen, hvis man har gjort mig så vred, at jeg er nødt til at gå.
tilføjet af

Det synes jeg ikke det er

Men jeg bryder mig ikke om at du har udnævnt dig til smagsdommer over hvornår et indlæg er hadefuldt.
Hvis man skriver et seriøst indlæg og mener man har nogle argumenter er det da møgirriterende at du som svar indsætter en eller anden opskrift, fordi du, i din endegyldige visdom, har karakteriseret indlæg som værende hadefuldt.
Som man råber i skoven får man svar.
tilføjet af

Hej miss-mee

Du har et fornuftig syn, og du er ikke den eneste.
Det er godt med en god diskotion, men når modparten begynder med skældsord, er de næsten sikker på at have tabt, men vil alligevel have deres mening trumfet igennem. Der er du den klogeste ved at sige, vi stopper lige her, og så kan vi tale, om det på et andet tidspunkt, i håb om at modparten er faldet ned, Der er et gammelt ordsprog som siger, at den der ti'er er den klogeste, og den som ikke stikker har vundet, hermed menes at man ikke er skadesfro.
tilføjet af

Okay

Du bryder dig ikke om at jeg lægger en opskrift på noget lækkert under et indlæg, som virker hadefuldt på mig?
Indlægsforfattere fulde af racisisme, hadefuldhed, forfølgelse, ydmygelser og fordømmesler lader sig jo provokere af hvadsomhelst...også madopskrifter.
Tak for opskriften på lever i hvidløg. Kan godt være man skulle prøve det. Bryder mig ellers ikke om lever, men det siges at være sundt, og din opskrift kunne måske gøre noget for mig temmelig usmageligt, spiseligt.
tilføjet af

Ja - hils ham

og sig til ham at han vandt. Klap ham på skulderen fra mig (nu ikke for hårdt vel? ;o))
Ham der slog ham har mange problemer!!! Og det værste er, han ikke kan komme af med dem... Han er et aggressivt og frustreret menneske, som nu også har på samvittigheden at have overfaldet og skadet en anden person. Han er ikke blevet klogere, men meget mere tynget... Han er nødt til at lukke af for det, og så bare køre derudaf i en voldsspiral for at opnå anerkendelse og kunne holde sig selv ud...
Men tror du ikke det kommer til ham i de stille timer, hvor han sidder alene? Eller når han skal falde i søvn om aftenen? Mange stofmisbrugere tager stoffer for at overdøve deres indre stemme... Og folk som ham du fortæller om...han har en stemme der næsten ikke kan høres, men som ligger nedenunder alt det lort han har lavet...det er det der gjorde at han fik råbt ad din bror og krænket ham...Hvorfor gjorde han det? Det ved han knap nok selv....
Måske er det ikke gået op for ham endnu...men en dag tror jeg han vil få behov for at sige undskyld til din lillebror.
Og din lillebror har vundet på forhånd...for han vil altid være ham, der fortjener en undskyldning. Dem kan man ikke vinde over med vold.
tilføjet af

synes det rart at skændes

Intet er så opkvikkene som et godt skænderi. Det er ihvertfald min menning. som jeg vidst ikke deler med nogle her inde.
Ingen forhold er ens, men det fungere for os, at tage et stort skænderi 2-3 gange om måndeden hvor vi råber, skriger og græder.
vi er aldrig gået vores vej i et skænderi, vi skændes færdig og ender i en opbyggende snak og falder ind i hinandens rolige, udmattende, trygge og varme favn.
vi keder os ikke i vores forhold. vi har et meget stormfuld forhold hvor følelserne svinger hele tiden. ville kede mig utroligt og føle mig fanget hvis ikke jeg måtte komme ud med mine følelser.
Han bliver jo kun så sur på mig, fordi han elsker mig og det samme gælder den anden vej... skænderier har man kun med dem man elsker højest. som sin mor, far, søskende og sin kæreste/mand...
og et godt skænderi en gang i mellem sætter også lige punktum under at man er passioneret elskere ikke kun hinandens bedste venner
tilføjet af

passioneret elskere

Intet er så opkvikkene som et godt skænderi. Det er ihvertfald min menning. som jeg vidst ikke deler med nogle her inde.
Ingen forhold er ens, men det fungere for os, at tage et stort skænderi 2-3 gange om måndeden hvor vi råber, skriger og græder.
vi er aldrig gået vores vej i et skænderi, vi skændes færdig og ender i en opbyggende snak og falder ind i hinandens rolige, udmattende, trygge og varme favn.
vi keder os ikke i vores forhold. vi har et meget stormfuld forhold hvor følelserne svinger hele tiden. ville kede mig utroligt og føle mig fanget hvis ikke jeg måtte komme ud med mine følelser.
Han bliver jo kun så sur på mig, fordi han elsker mig og det samme gælder den anden vej... skænderier har man kun med dem man elsker højest. som sin mor, far, søskende og sin kæreste/mand...
og et godt skænderi en gang i mellem sætter også lige punktum under at man er passioneret elskere ikke kun hinandens bedste venner
tilføjet af

Som jeg sagde

Bryder jeg mig ikke om at du gør dig til dommer over hvornår et indlæg falder ind under nogle af de kategorier du nævner.
Hvis du mener et indlæg overskrider retningslinierne på debatten har du mulighed for at klage over det, hvilket jeg vil opfordre dig til at gøre fremover.
tilføjet af

Det kommer vel helt an på

hvilken type menneske du selv er. Hvem er i øvrigt problemet?
tilføjet af

nej, men god til at slås

det var den måde jeg løste konflikterne på da jeg var barn. Gav de store drenge en på tuden, og mens så de havde næseblod løb jeg min vej.
Men denmåde og løse konflikter på dur jo ikke nu når man er blevet voksen (og heller ikk som barn, men det viste jeg ikke, da jeg var lille)
Jeg hader og skændes. Men går ikke i vejen for en diskution hvis jeg er sikker på jeg har ret.
men "bøjer" mig også gerne,hvis det visse sig at jeg ikke har ret.
Den eneste fordel der er ved at skændes med kæresten, det er at det giver forsoningsex:)
tilføjet af

IKKE alene

jeg synes ikke det er nødvendigt at skændes... jeg synes i virkeligheden det er ret latterligt at gøre... man får ikke noget ud af det.... andet en man får sagt en masse grimme ting, som du også siger...
Jeg skændes aldrig... Så har det heltsom dig. kan sagens sige min mening, og kæmpe for en sag, men på en ordenlig måde...
Så det jeg ville sige var bare, du er IKKE alene(jeg gør det heller ikke)
tilføjet af

Din bølle!

Næseblod! Nå, men skal vi så ikke bare være venner:-D
Forsoningssex...det får man ikke meget af som singel *ggg*
Knus ...mee:-) der takker for dit svar
tilføjet af

Det er jo heler ikke meningen at vi skal være ens...

...og faktisk kender jeg flest med din holdning IRL. Derfor mit spørgsmål herinde. Jeg kan så nu regne ud at der nok er halvt af hver type, og at jeg sikkert er meget normal så:-))
Tak for dit svar...mee:-)
tilføjet af

Excuse moi.....

men var det så ikke lige præcis det samme, du selv gjorde?
Du vil da vist bare gerne starte et skænderi, for argumenterne de er da godt nok hykleriske ;-)
tilføjet af

Den som tier er den klogeste....

....og den som ikke stikker har vundet:-) Tak det kendte jeg ikke. Faktisk et godt ordsprog, når bare man ikke bliver for passiv i sin omgang med andre selvfølgelig...
Tak for dit svar...mee:-)
tilføjet af

Søde påp

Jeg sagde ikke at jeg altid er søs...bare at jeg ikke råber og kalder folk for øgenavne. Tro mig jeg kan sagtens være sur, på tværs eller stædig som en ass...
Tak for dit svar...mee:-)
tilføjet af

Vender tilbage til dig...

...skal til gymnastik nu.
...mee:-)
tilføjet af

Jeg har forstået

at du ikke mener, jeg ved at lægge en madopskrift ind i en debat har lov at give udtryk for, at jeg mener indlæg forekommer mig hadefulde.
Jeg har også forstået, at du opfordrer mig til at klage over indlæggene i stedet for at give udtryk for min holdning.
At forstå er ikke det samme som at være enig. Jeg har tænkt mig at fortsætte med min madopskrift kampagne indtil jul. Men tak for at du lod mig vide, hvad du mener.
tilføjet af

nixen

De største konflikter jeg har oplevet er med konfliktsky personer der netop ikke tager problemet når der er der.
Så tror klovnen at han kan lade det ligge, men en eller anden dag så flipper personen ud over en lille detalje og så er der lagt i ovnen til en ordentlig diskussion.
Vh Jacob
tilføjet af

ingen diskussion

Hejsa.
Nææh jeg skændes aldrig, jeg ytrer tit min mening og argumenterer for min sag. Men jeg hæver aldrig stemmen. Hvis samtalen går helt i fisk så må man erkende at man bare ikke bliver enige og så er den ikke længere. Hvis vedkommene er unfair så få han/hun den kolde skulder, sådan nogle idioter kan jeg ikke bruge til noget.
Vh Jacob
tilføjet af

forsoningssex?

Ja her er der altså lukket HELT for det varme vand, hvis vi har været oppe at skændes.
Nogle vil måske kalde det at vi "diskuterer", for sjovt opfandt jeg selv ordet "at komme op at diskutere" for ca 15 år siden, mange af mine kammerater synes det var en sjov og rammende vending, så de tog det til sig, jeg ved ikke om det er den fortolkning af ordet "diskutere", der nu har bredt sig, men i min verden har "diskussion" mest af alt at gøre med en hyggelig rundbordssnak omkring et bestemt emne i en god tone. Mange idag opfatter ordet "diskussion", som en "hidsig konversation", måske er det bare et fortolkningsspørgsmål, men jeg vil kalde den form for et skænderi.
Tilbage til overskriften: jeg forstår ikke nogle kan dyrke forsoningssex, hvordan kommer man der til? Her plejer der somregel blot at være iskold luft indtil den ene part (somregel mig, der er mest overbærende - eller retter: det er ALTID mig, der bøjer mig!), der giver den anden ret og undskylder.
Måske jeg næste gang bare skal stå stejlt på mit os se, hvad der kommer ud af det? Jeg kan næppe forestille mig "forsoningssex"....
tilføjet af

ikke diskussion, men skænderi

"....og så er der lagt i ovnen til en ordentlig diskussion."
Ja i min verden kaldes det så et skænderi.
tilføjet af

Nej det er den primitive måde.

Den bruger man sydpå, når men ikke er rørende enige om den sort-hvide indstilling til tingene.
Her i norden kan kan vi godt være uenige om nuancerne i tingene og diskutere dem på en mere moden og avanceret måde.
tilføjet af

Det er sundt for forholdet

Jeg synes det er sundt for forholdet med et godt skænderi, med mindre det resultere i at man går fra hinanden og aldrig kommer til at snakke sammen igen, jeg skændes med min kæreste en gang i mellem og det renser luften for så kommer man af med nogen af sine aggresive følelser, men vi bliver altid gode venner igen, hvis man virkelig elsker den man lever sammen med, er kærligheden somregel den stærkeste følese man uanset om man skændes eller ej, men til gengæld står jeg af hvis der vold bliver indblandet
M V H FrkBerg
tilføjet af

naturligvis skal man skændes.

kvinder har det med at skifte humør og mening konstant, prøv lige at se hvor mange par sko enhver kvinde har.
hun har make up for milioner, fordi hun tror, at hendes personlighed sidder i ansigtet, ingen kan som kvinder bruge penge på unødvendige ting, de må lære at vaske bleer igen, og madlavning, det er simpelthen uhyggeligt, at besøge en familie, hvor kvinden er mellem 25 og 35 år.
desuden er lugten af alle de forskellige parfumer en pestilens for en cigarryger, så kvinder, begyn på badeværelset, og gå så på husholdningsskole, tag evt. hubbyen med, måske kan han blive lidt intereseret i at se hvordan andre lækre piger laver mad.
jeg vil vædde min gamle hankat på, at de fleste skænderier handler om de manglende
penge, eller om de frække øjne, han sendte efter Miss Molly.
tilføjet af

min gamle overbo blev skåret med kniv

i hånden under et skænderi, hun forfulgte ham ned af trappen, med kniven i hånden.
da han efter 24 sting og diverse forbindinger kom hjem igen, begyndte sengen at knage, så kakkelovnen væltede, nu var hun forsonelig, og hun betalte gavmildt med sex, ja hun ligefrem skreg, hvilket hun normalt aldrig gjore, så genboen troede hun var ved at overfalde ham igen, og ringede efter politiet.
brug aldrig en savtakket kniv, men smadr bare hendes make up.
tilføjet af

man skal aldrig give kvinden ret,

efter ægteskabets indgåelse, eller når blot hun føler, at hun nu er flyttet ind, ja så har hun overtaget 80% af magten, det bedste er at ignorere hende, og tage en spiller medens hun ser på, det vil knække enhver kvinde, for hun har JO ALDRIG nægtet ham noget, bagefter kan man jo give hende 50 kr. så har man sparet ca 60 kr. altså skatten.
mange mænd sparer luderen eller det faste forhold, og ligger 1000 kr. på bordet, tager en spiller, og stikker 1600 kr. skattefri i lommen.
tilføjet af

irriterende med hidsige personer

Jeg kan være en af de personer, der venter med at fortælle de ting, der går mig på, kommer helt an på hvem den person er, som jeg har problemet med. Hvis personen er en der råber højt, bruger grimme ord, og ikke kan diskutere det på ordentligt vis, vil det kun være når dråben flyder over, at jeg vil påpege personens fejl. Jeg gør det altid på en stille og rolig måde og alligevel ved jeg, at jeg vil få hovedet blæst af og der vil gå timer hvor personen er sur og tvær at være i nærheden af.
Hvor imod hvis personen er til at snakke med, i normal samtaleleje, er det meget nemmere at komme til rette med denne person.
Rolige mennesker er normalt mennesker der kan se tingene fra mere end en side, og ikke afviser alt kritik!
tilføjet af

Så fik jeg tid:-)

Ja, spændende emne. Og en masse gode svar. Det tyder på kloge mennesker på sol:-)
Min meditation er skam også hjemmestrik og startede faktisk med afspændingsøvelser, der så senere er blevet til kropsbevidsthed og senere igen til mentaltræning.
Noget af min inspiration har jeg fået fra nogle cd'er min eksmand havde. Sådan noget med mænd der hmm'er og små triangler og en stemme der guider (på svensk eller engelsk). Ved faktisk ikke hvad de hedder alle sammen, kan huske Pathways to Mastership af Johnathan Parker og en med celtisk harpe uden speak, der desværre er navnløs!
Jeg har puslet med det on and off i efterhånden 10 år...og det er en kanon måde at stresse ned/af på og til at hjælpe sig selv, hvis der er noget man vil være bedre til...
Naturen er også en stor kilde til sjælefred (ikke biblsk at forstå). Alt derude giver noget til en, hvis bare man er åben for at tage i mod det. Sikken en gave at høset af:-) Jeg kan sommetider går og smile og smågrine i regn og blæst, mens andre skutter sig og ser på mig som var jeg tosset. Nogle gange trænger jeg bare til regn og så er det jo himmelsk at få det:-)
"Anger management" er den der film med jack nicholson. Den kan derimod gøre mig gal. Grrr! Der er et eller andet i den, der gør mig rasende og alligevel er den også sjov:-) Nå, men han lærer at sige wooo - zaaa, når han skal beherske sin vrede og det har jeg spøgt med siden jeg så den.
Så du luftede giraffen på provo. Lad mig gætte: Han var ikke modtagelig, vel...? *ss* Selv carmens blide væsen preller af der:-(
Nå, nu taber jeg snart tråden...hvad var det jeg skrev om her?....må heller læse indlægget før jeg sender:-))
...mee:-)
ps. Jeg satte mig lidt ind i giraf sprog pga. af at min store datter har Tourette syndrom...og nu nyder den yngste godt af det:-)
tilføjet af

Tror du seriøst på det?

At du kan knække en kvinde ved at ligge og høvle den af? Du er ikke så gammel vel? :-) Det lyder meget sødt. Enkelt og sødt.
tilføjet af

Du tager helt fejl

Jeg påpegede noget jeg ikke brød mig om - hvis du har et problem med det er det din egen sag.
tilføjet af

Kropssprog....

Min søn og hans kæreste skændes så det brager, hver anden dag. De er ondskabsfulde og virkelig modbydelige overfor hinanden. Særligt, er de dygtige til, at skændes i en mobil telefon. Forleden bad min søn mig om hjælp. Jeg er ikke glad for at blande mig, men kunne heller ikke vende ham ryggen. Kæresten og han er 20 og 21. De kom hjem og vi talte. Det vigtigste for mig i et forhold er, respekt/ærlighed, kærlighed og tillid. Er der ikke de 3 ting i et forhold, så er der intet, at bygge videre på. Vi talte om, at de skulle prøve, at finde et stop ord. Når den anden gik for langt, skulle de have et ord, som var sidste stop før braget. Respekter ordet, og vent med næste sætning. De kunne begge to se, at de ikke havde andet, at gå ud fra i en telefon, end tonen i stemmerne. Derfor, blev de lidt overraskede over, at de ikke havde tænkt på det. De elsker virkelig hinanden og jeg håber de finder ud af det. Men faktisk, er det altid kropssproget, der røber den andens stemning... Tænk på det. Livet er for kort til, at kalde hinanden en masse tåbelige ting, som man sjældent mener. Jeg har været sammen med min mand i 22 år, og vi kan stadig skændes, men aldrig med nedladende og onde ord. Den respekt er piskende nødvendig i et forhold.
tilføjet af

Godt råd du gav dem...

...og det lyder til at være givet af et godt hjerte:-)
Tak for den beretning. Respekt, ja det er vigtigt:-)
...mee:-)
tilføjet af

Hæ, hæ...at gå en tur....

....det kan give god motion, hvis man skændes flere gange om dagen:-)
Jeg kan godt forstå, at du er blevet træt af at skændes, det blev jeg allerede for 10-12 år siden og der var jeg endda temlig ung i "faget" *ss*
Jeg synes også, at skal man skændes, så er det vigtigt at holde en nognelunde god tone og undgå de værste gloser, desværre er det kun ganske få der mestre denne disiplin...
Tak for dit svar, Dulkis...mee:-)
tilføjet af

Nu er det mig

Har møder hele dagen, gæster i aften, koncert i morgen og ersikkert smådød på torsdag....tak for dit input. reflekterer muligvis senere Woozaaaaa (tøhø godt ord, kan godt mærke dets funktion.) Gotta go, hav en god dag
tilføjet af

:-)

Bare i orden. Man skal ikke skamme sig over at have et liv ved siden af solen*gg*
Tak for din deltagelse i tråden - det har været berigende:-)
God fornøjelse:-)
...mee:-)
tilføjet af

Dyrker I

...lesbiske samvær i seng? Må jeg være med?
;-))
tilføjet af

faren ved den "tro" er

at du hænger fast i dine skænderier fordi de bliver surrugat for de følelser, som er positive og som ikke kommer til udtryk.
Hvis de kærlige føleleser og "show-off"en på dem var tilstede behøvede I jo ikke skændes for at få vished for der er "liv" i jeres forhold.
Forgøgl ikke dig selv - et skænderi er kun det næstbedste. Det værste er ligegyldighed.
tilføjet af

Nu holder du!!

Du kan da for f... ikke være i tvivl om, hvornår noget er hadefuldt. Du er da bare opmærksomhedssøgende - og dine point er lige fradømt dig. kagekone.
tilføjet af

Du har intet fattet

Af min pointe, og når du kan skrive noget der er så stjernedumt er det nyttesløst at forsøge at forklare dig det igen.
P.S.: Du er bare misundelig over at du ingen points har fået.
tilføjet af

Frosonningssex.. ja..

og mere er der ikke og sige til det. Tror også mere det er fordi vi egentlig ikek skændes rigtig, det blvier bare til nogen små bløde diskutioner.. smiler..
tilføjet af

har ikke noget med konfliktsky at gøre

Man er bestemt ikke konfliktsky fordi man ikke har lyst til at ødelægge sit gode humør med skænderier! Et skænderi fører aldrig noget positivt med sig.. Du siger at her i denne del af verden skændes vi, og nøjedes med det! Alligevel starter de fleste voldsepisoder og drab trods alt med et skænderi!!!
En god konstruktiv diskution er derimod en helt anden sag.. Det tjener det formål at det udvider ens egen horisont, og tvinger dig selv til at se tingene fra et andet synspunkt, hvilket igen kan sætte helt nye tanker igang..
Desværre kender rigtig mange ikke forskellen på skænderi og diskution!
tilføjet af

Tak mikmic...helt enig:-)

...der er vi jo ganske eninge:-)
Det var så 2. gang i historien at det skete:-))
tilføjet af

Hov!

...fik sedt før jeg var færdig...hader ellers at blive afbrudt, især af mig selv *gg*
En diskussion (=meningsudveksling) er som regl konstruktiv, hvorimod et skænderi sjældent fører andet med sig end sårede følelser og måske nogle smadrede møbler...
Tak for dit svar:-)
...mee:-)
tilføjet af

enig igen..

Jeg tror vi er inde i en stime.. :0)
tilføjet af

Tak :)

Fordi jeg ikke er den eneste. Jeg vil også gerne skændes, eller dvs det er jo ikke ligefrem fordi jeg nyder at råbe og skrige skældsord, men jeg er passioneret og har stort behov for at udtrykke mig. Min kæreste derimod hader det. Han har sin mening og der er intet der er til diskussion. Jeg må gerne sige min mening men han kan ikke påvirkes og er ofte ligeglad med hvad jeg synes. Det kan få mig helt op på stikkerne. Han kalder mig grimme ting for at få mig til at holde kæft, men det gør det bare værre og jeg går ind i mellem helt amok. Flere gange har vi været ved at gå fra hinanden fordi vi fik sagt noget vi ikke mente i kampens hede... i aften har han sagt at han ikke respekterer mig mere efter alt det vi har været igennem. Jeg er overbevist om, at han bare vil leve i fred og kedelig fordragelighed, hvor vi ikke blander os unødigt i hinandens sager og ikke diskuterer noget. Så jeg er virkelig kommet på tænkepause. Og så her op til jul... For helvede.. men jeg har nu helt mistet lysten til at kæmpe for det, jeg føler ikke jeg kan være mig selv, at jeg bliver hørt osv. Så jeg orker ham bare ikke. Pis
tilføjet af

Kender det selv

Jeg kan fuldstændig genkende det fra mig selv*S*. Jeg er også præcis sådan og skændes faktisk heller aldrig.
Jeg får bare aldrig lyst til at skændes, for kan ikke lide at være uvenner med andre. Hvis nogen tænder rigtig af på mig (som du skriver om) så bliver jeg som regel ked af det i stedet for at råbe tilbage.
Men jeg synes det er sjældent nogen tænder af på mig.
tilføjet af

Lydmuren....

...har jeg nok ikke brudt:)))....
- men jeg kan godt skændes. Har det ikke skidt m. det ell. opfatter det som forkert ell. negativt...sådan er jeg bare også...altså, kan blive sur og gal og give udtryk for det med tilsvarende ord og kropssprog.
Jeg kalder ikke andre "slyngel udtryk" ell. tyer til korporligheder....men det er en naturlig del af et samliv, for mig, at det også sker at man skændes. Jeg bliver ihvertfald ikke utryg ell. mindre lykkelig af det.
Til gengæld er jeg helt allergisk overfor langtrukken, fåmælt og koldt surmuleri....så hellere ud i plenum m. skidtet.
Det er garanteret utroligt forskelligt for folk & vældig afhængigt af deres personlige erfaringer - det forestiller jeg mig!
Glædelig julesøndag til en miss :)))
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.