78tilføjet af

er det ok at være lesbisk/bøsse?

hey kunne godt tænke mig at høre folks mening om dette.
Fra naturens side er det normalt MAND/Kvinde Kvinde/mand,
men nogle er bøsser og lesbiske mand/mand Kvinde/kvinde.
jeg syntes det er ok at være OP til folk selv, Og de må gerne blive gift i kirke syntes jeg, selv om det ville virke forkert, De jo jo da mennesker.
HVAD SYNTES I? Hilsen Mikael
tilføjet af

Det er helt klart op til folk selv...

Jeg synes det er helt klart op til folk selv om de vælger at leve sammen med en fra det modsatte køn eller en fra deres eget køn.
Jeg er selv en pige på 21 der er 100 % hetero, men kender mange homoseksuelle, både venner og familie, og sålænge man elsker den man er sammen med, ja så kan jeg ikke se der skulle være noget galt i det. Jeg kan ikke se at det skulle virke forkert at homoseksuelle skulle kunne blive gift i kirke ligesom heteroseksulle.
Jeg kan, lige modsat, ikke se hvem der "har magten" til at bestemme over andre mennesker i den grad -så mange folk har den opfattelse at et homoseksuelt forhold ikke "hører hjemme" i kirken. Og hvis der er nogen der siger at det er Guds mening, så har jeg kun latter tilovers for dem, men det hører vist hjemme i en helt anden debat ...
Smil fra mig...
tilføjet af

Det afhænger

Hvis de kan opføre sig normalt! Hader de bøsser som er så feminine at man får brækfornemmelser af deres opførsel. Hvis bøssen opfører sig som alle andre normale og heteroseksuelle mænd har jeg ingen problemer med det...
tilføjet af

Definer normal ...

Jeg er uenig med dig. Det er selvfølgelig ok, at du hader feminine mænd, det er helt op til dig selv... MEN kan du definere "normal"? Jeg hader når nogen snakker om "normale mennesker", mener du så ligesom dig, eller??
Jeg er sikker på at der et sted derude også er nogle homoseksuelle der får brækfornemmelser af dig ...
tilføjet af

I orden

Set ud fra et kristent synspunkt er det ikke i orden, set ud fra et menneskeligt er det helt op til folk selv.
Gift i kirken? For min skyld gerne. Det kan ikke virke mere amoralsk end de par der for 2. eller 3. gang står foran præsten og lover hinanden troskab til døden dem skiller.
Jeg synes dog stadig det virker mere unaturligt at se to bøsser gå hånd i hånd end to lesbiske.
Måske hænger det sammen med at piger, fra de er små, har slyngveninder og er meget mere kropslige end drenge er. Man ser ikke mange drenge/mænd hilse på hinanden med et knus.
Derfor virker det ikke så unaturligt at se to piger hånd i hånd.
Hvis mine børn en dag kommer hjem med en kæreste af samme køn, så skal de være lige så velkommen som enhver anden kæreste.
Håber jeg - for en ting er hvordan man tror man vil reagere og hvor tolerant man tror man er, det kan jo godt være virkeligheden er en anden når man står i situationen.
Jeg håber det ikke, for jeg ønsker det bedste for mine børn og hvis det indebærer en kæreste af samme køn, så bliver jeg nødt respektere det.
tilføjet af

frit valg

Egentlig mener jeg spørgsmålet er lidt åndsvagt men da indlægget trods alt bærer præg af en vis seriøsitet,så vil jeg da gerne svare på det.Bøsse/lesbisk kontra at være bi eller hetrosexuel må vel bestemmes af den enkelte selv udfra hvad personen sexuelt føler sig tiltrukket af rent sexuelt.Om de skal kunne giftes i en folkekirke skal jeg ikke gøre mig til dommer over,men hvis der kan sidde præster og sige åbenlyst de ikke tror på den gud som står beskrevet i biblen så har jeg svært ved at respektere den selvsamme kirke hvis de nægter at vie folk pga de er homosexuelle som jo dækker både bøsser/lesbiske.Det samme gælder i øvrigt de præster som ikke vil vie folk der tidligere har været gift men der er blevet skilt.
Uanset om vi taler om folks sexualitet,religion,politiske holdning osv. så lever vi vel netop i den frie del af verden hvor hvert enkelt individ bør kunne leve på den mde som netop lige han/hun ønsker det hvis det ellers ikke strider imod de gældende love i landet.Der er intet sted i DK hvor der står det er ulovligt at være homosexuel og det faktum folk er tiltrukket af deres eget køn gør dem sgu ikke til hverken dårligere eller bedre mennesker end os andre "alm".For er det mere alm./normalt at man måske er tiltrukket af det modsatte køn men så har andre "perverse" lyster med disse rent sexuelt.Jeg syntes generelt man bør lade være med at dømme andres levevis blot fordi man måske ikke lige er enig i den eller forstår den,men i stedet respektere den enkeltes ret til selv at vælge sin levemåde som forhåbentligt gør personen glad og lykkelig.
Men når folk at religiøse grunde hetzer imod de homosexuelle og det gælder både kristne og muslimer så bunder måske mere i manglende respekt for andre samt en form for moralisme man kun kan få brækfornemmelser over.Specielt når jeg som i dag lige har læst at en katolsk menighed i Østrig er taget med masser af pornomatriale samt andre lækre ting de har udøvet under dække af deres påtaget fromhed.Det de selvsamme kvajpander der mener abort skal forbydes også når det måske er det bedste skridt i given situation.
Ekstremister uanset i hvilken form er altid kvalmende da de ofte ikke kan se en skid længere end deres egen næsetip og den slags mener jeg man bør grine højt og længe af i bar dis-respekt.Drop dog jantelov og lignende selvskrevne regler og respekter individets ret til at leve deres liv som de nu selv ønsker det skal leves.
tilføjet af

er ok

det må folk selv finde ud af
tilføjet af

Selvfølgelig ok

Selvfølgelig er der da naturligvis helt og aldeles Ok med lesbiske og bøsser, jeg mener, der er da et frit land, vi lever i, ikke?
Jeg har selv kendt et par lesbiske par, og dem havde jeg ingen somhelst problemer med at snakke med på nogen måde. Jeg har ikke kendt nogle bøssepar, men for mig ville jeg være imødekommende på akkurat samme måde. Jeg er selv 100% straight (heteroseksuel), men møder af og til den holdning, at fordi man er åben overfor bøsser, så må man også selv være lidt til den side - meget stupid tankegang, mener jeg!
tilføjet af

op til folk selv

det må folk selv finde ud af
tilføjet af

Jeg syntes set er iorden, men..

Altså, dem der er bøsser og lesbiske kommer jo aldrig til at opleve det be´dste der kan opleves.. de kan jo ikke begge være biologiske forældre til deres barn.. det vil jo kun blive kunstigt befrugtet eller adopteret.. de vil ikke kunne skabe et barn selv, og det syntes jeg er ærgeligt.
tilføjet af

Klart!

Som svar på dette indlæg, kan jeg kun sidde og nikke bekræftende.
"rhg" har tydeligvis tænkt lidt over sagen, og svaret lige fra hjertet, i forhold til visse andre herinde.
Selv mener jeg at det har ingen forskel hvad enten man er sort eller hvid, mand eller kvinde, homo- eller hetroseksuel. Alle skal behandles ens! Derom kan ikke diskuteres.
Homoseksuelle bør have rettigheder på lige fod som hetroseksuelle! At folk så har utroligt mange meninger om at det er umoralsk, ukristent og lignende sludder kan jeg kun grine af. Man bestemmer ikke selv hvilket køn eller seksualitet man vil have, det er bundet til ens fødsel gener eller hvad man nu mener. Personligt mener jeg at det ligger begravet i ens sjæl.
Man kan heller ikke kræve at noget er i orden, sålænge det bliver gjort normalt. Derfiner normalt. Normalt for en er unormalt for en anden. For en feminin homoseksuel er det normalt at være feminin. Og det samme for en maskulin. Det er kunstige grænser som ingen kan definere, derfor ulogisk at opstille dem.
Man kan heller ikke forlange det skal være ulovligt for to mennesker at være sammen, som visse steder i verden, bl.a. enkelte stater i USA. Det er et frihedstabende krav, der tager et indgreb i folks personlige frihed. Man har viljen og friheden til at være hvem man vil og er i Danmark, og derfor skal man ikke tage hensyn til andres mening og følelser. Man skal være lige hvem og hvad det passer en. Det eneste man evt kan stræbe efter er at såre så få som muligt i et ens liv, og så ellers nyde det imens man har det.
Mvh Martin
(",) Keep The Faith
tilføjet af

Ja det er okay

Hey Mikael...
Det er et meget godt debat emne du kommer med. Der er så mange meninger om hvordan man skal leve sit liv i dag. Det er ikke op til andre folk, at fortælle hvordan de skal leve sit liv. Det er op til en selv.Folk kan jo være ligeglade, det er ikke dem der skal leve med alle de fordomme som bøsser og lesbiske skal møde hver eneste dag. Det er ligefra arbejdet til en tur i byen. Fordommen er der hele tiden. Jeg synes folk har så travlt med hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Nogle mener at det er Guds ide at mand og kvinde skal være sammen, og at det er dybt forkert at f.eks. to mænd er sammen.
Vi lever altså i år 2004 og ikke i 1930.. Den gang var det også meget normalt at kvinderne ikke arbejdede men blev i hjemmet for at passe hus og børn, men den tid er ligesom forbi. Kom videre..
Jeg synes det er helt okay, at bøsser og lesbiske bliver gifte i en kirke.. Hvorfor ik? De er vel ligeså gode mennesker som alle mulige andre..
Det store spørgsmål i dag er om bøsser og lesbiske skal have lov til at få et barn.. Igen hvorfor ik? De er vel lige så gode forældre som alle mulige andre. De er jo ikke nogle monstre som mange tror. Bare fordi de er homoseksuelle, betyder det ikke at de ikke er normale velfungerende mennesker..
Jeg vil bare sige til folk som synes det er vildt forkert.. Kom videre..
Sådan ser verden ud idag. Hvis det var Guds ide med kun mand og kvinde, så ville han nok ikke skabe nogle mennesker som tiltrækkes af det samme køn.
tilføjet af

uha uha

kan stille det spøggsmål er vi rasister eller ej!
jo venner det er ok - så længe der ikke er børn og unge med!
misbrug af børn og unge er det laveste nogen kan gører.
jeg er ikke homo, men har en del venner som er til eget køn, jeg respekterer deres livsstil.
men generelt kan man vel sige det er en "genfejl" loooooool lige som med dem som er gule eller sorte.
hav dog respekt for alle og nyd den form for sex du syntes bedst om men husk det skal nydes i respekt for partneren så får alle en skøn oplevelse.
tilføjet af

jeg

sys at det er iorden og de skal sq ha respekt fordi de har det sq svært ikk.
didar
tilføjet af

ikke eget valg

hej hej
Jeg syntes at mange for det til at lyde, som om det er et valg man selv tager... Der ingen der står op mandag morgen, kikker sig i spejlet og tænker, idag vil jeg være homoseksuel.Slet ikke i en verden som vores hvor det er så tabuagtigt...
Jeg syntes ikke man skal lade folk være seksuelt orienteret som de vil( så længe de ikke skader andre, selvfølgelig), og så bruge lidt mere tid på at bedømme mennesker for hvem de er og ikke hvad de er
Verdenen vil blive et bedre sted.....
kh
rie
tilføjet af

Hvorfor?

Du kan vel i princippet være ligeglad med, om nogle bøsser er ekstremt feminine. Og hvorfor har du egentlig noget imod det?
Personligt er jeg af den opfattelse, at de mænd, der har vanskeligst ved at acceptere bøsser, typisk også er de mænd, der selv har lidt vanskeligt ved at finde ud af deres egen seksualitet. Måske har jeg ikke ret, men jeg tror faktisk, at det forholder sig således.
tilføjet af

RETTELSE

jeg mente selvfølgelig at MAN SKULLE lade folk være seksuelt orienteret som de ville
undskyld fejl
kh rie
tilføjet af

Fuldstændig!

Fuldstændig enig! hvad har i tænkt jer at gøre! Hvis man kun elsker/tænder eller whatever på et køn sku man så forbyde det. For mig ville det være det samme som at sige at hetero er forkert. Man forbyder lige som mennesker at havde et godt liv ved at gøre alt andet end at sige det er okay! Og de må også gerne få børn! "Ja men så bliver børnene mobbet i skolen!" JA DE GØR! På grund af dem der siger det er forkert. Det samme siger de til deres egne børn og så er balladen der!
tilføjet af

Noget andet!

Nu er vi jo så over i noget helt andet. Det der er et spørgsmål om opførelse. Kender mange som ophøre sig lige sådan men er hetero. Okay ikk mange men hallo? Er det så ikke iorden for dem? Og man kan ikke forbyde opførelse. Altså det er vel okay at man ikke kan lide dem men det er jo det samme som jeg ikke kan lide racister og det er jo slet ikke ...... (<--- indsæt passende ord til sætningen.) Det jeg mener er det bare er forkert. Det kan også være der er nogen der ikke kan lide din opførelse fordi du er frigjort, eller det modsatte. Det er bare ikke rigtigt at sige det ene er forkert og det andet ikke er. Desuden elsker jeg den slags fyre! Min onkel er sådan og han er den sejeste i min familie. Så er 2 af mine bedste venner også!
tilføjet af

Helt enig!

Jeg er gelt enig på det punkt! her er min opfattelse af det. Altså alle mennesker er forskellige right? Det vil sige ingen er på samme måde (mere eller mindre) Det vil sige ingen er normale for der er simpelthen ikke en gennemsnits mand/kvinde og så er alle jo unormale. Men gør det så alle til normale? Håber du/i forstår hvad jeg mener og hvis i har... Har jeg ikke ret?
tilføjet af

Takker for jeres meninger :-)

så blev jeg så meget klogere så TAKK alle sammen..
tilføjet af

Jeg er

Jeg er fuldstændig enig og tror altså også det er "videnskabligt" bevist. Er ihvertfald sikker på næsten alle psykologer er enige og det er ikke kun seksualitet det gælder!
tilføjet af

En anden ting

Har læst de fleste indlæg og der var så mange der skrev: "personligt er jeg selv 100% (understreger i alle) hetero. Men er der ikke mange psykologer der mener vi alle er biseksuelle. Og det tror jeg egentlig også vi alle er men at de fleste er i deny.
tilføjet af

Jamen

Jamen det var da så lidt......... Eller sådan noget.
tilføjet af

Enig

Jeg er klart ENIG. Det at blive gift er vel dels gensidigt at bekræfte at man elsker hinanden og vil leve sammen for evigt og dels noget juridisk formalia som kan gøre det nemmere at arve, dele indkomst mv. Og hvorfor skulle homoseksuelle ikke have lov til dette.
Men kan godt forstå at kirken har svært ved at sluge den kamel, at skulle vie mænd med mænd og kvinder med kvinder, når nu biblen ikke accepterer homoseksualitet (begrebet var i den grad også kendt dengang).
tilføjet af

svare

man må da godt være bøsse og læsbisk. De er jo menesker ligesom os. De fejler jo ikke noget... såå lad dem dog være i FRED...
tilføjet af

de skal have samme muligheder!

jeg mener at homoseksuelle skal have samme rettigheder som heteroseksuelle.... de er mennesker med følelser ligesom alle andre i denne verden så de skal selvfølgelig kunne blive gift i kirke og adoptere hvis det er det de vil!
vi skal behandle folk på den måde vi selv vil behandles på! så respekter alle mennesker!
knus Astrid
tilføjet af

Homofili er ok, men kirken er altså ikke er forsamlingshus!

At være bøsse/lesbisk er helt sikkert IKKE noget, som man selv vælger, det er nu engang bare sådan!
Min mor er lesbisk og " sprang ud ", da jeg var 4½ år gammel og har levet med en fast veninde siden og rigtig mange af hendes venner, som jeg havde megen kontakt med op gennem hele min opvækst var bøsser og lesbiske, så jeg har et totalt afslappet forhold til det at være homofil. En af mine bedste venner er bøsse, en mand, som jeg respekterer meget højt!!!
Min mor og hendes veninde blev parregistreret på rådhuset i 1994, og jeg holdt deres bryllupsfest for dem.
Jeg synes det er fint, at folk kan blive viet på rådhuset, men i forhold til en kirkevielse, så må jeg som personlig kristen ( læs: aktiv kristen ) sige nej til, at homofile kan blive kirkeviet. Jeg ser det som en total misforståelse fra folks side, at de føler en ret/ et krav til at kunne blive viet i en kirke, det er jo ikke et forsamlingshus, som man kan leje til, hvad det nu engang passer en at fejre.
Den kristne tro fordømmer IKKE de homofile - tvært imod, de er elsket af Gud som alle andre mennesker er, men det at være aktiv homofil, altså at gå i seng med en af eget køn, siger Bibelen nej til, og derfor ville kirkevielser af homofile være at gå imod en del af det, som den kristne tro står for.
Lige præcis dette emne, du bringer på banen, diskuterer jeg ofte med mine ikke-kristne venner, og deres argument er altid: " Jamen, vi betaler da kirkeskat, så kirken har da bare at imødekomme vores behov!"
Nej, det er nemlig lige der, hvor folk går forkert i byen. Kirken er ikke bygningen - murstenene. Kirken er menigheden, mennesker, som tilhører en bestemt trosretning, der i dette tilfælde siger nej til vielse af mennesker af samme køn, fordi det står i Bibelen.
Ang. at betale kirkeskat, så forstår jeg simpelthen ikke, at så mange betaler til noget, som de ikke er tilhængere af, ja rigtig mange ved faktisk ikke engang, hvad den kristne tro står for.
Kirken er ikke en forening, en klub eller som skrevet før et forsamlingshus. Det er en flok mennesker med en bestemt overbevisning, som man selvfølgelig kun skal støtte økonomisk, moralsk og menneskeligt, hvis man er enige i den samme overbevisning.
At blive viet i en kirke er romantisk, smukt og specielt, og det er vel det, som homofile ønsker at få del i, men jeg tror også at en del af det handler om : AT VI VIL HA´, HVAD VI VIL HA´, NÅR VI VIL HA´DET!!! forstået på den måde, at fordi der er et tilbud om kirkevielse, så skal det være for alle, men sådan er tilbudet altså ikke udformet. Med tilbuddet følger nogle regler eller krav, om du vil, som skal være opfyldt, og det er i dette tilfælde, at du skal være et par = mand/kvinde for at benytte tilbuddet.
For en aktiv kristen går en kirkevielse i al sin enkelthed ud på, at Gud velsigner den beslutning, som ægteparret tager om at være sammen til døden dem skiller, men da Gud helt tydeligt siger nej til par af samme køn, så er det en falsk handling, som kirken ikke kan stå inde for. Folk tror, de har fået noget, som de i virkeligheden ikke har.
Hvis det mere handler om at holde sit bryllup i romantiske omgivelser, så prøv i stedet at holde det i en moske eller en synagoge. De er som regel meget flottere en de danske folkekirker!!!
Jeg vil afrunde med at sige, at jeg har et inderligt ønske om, at flere danskere vil tage stilling til deres tro. At være døbt og konfirmeret gør IKKE en til kristen, men der imod troen på Jesus, Gud søn og det daglige liv med en levende Gud, og hvis vi danskere ikke snart tager stilling, så vil DK. snart være en muslimsk stat i Skandinavien.
tilføjet af

samme muligheder..ikke samme rammer

hejsa
Jeg er enig i at homoseksuelle og heteroseksuelle skal have præcis samme rettigheder i samfundet. Derfor skal de begge kunne giftes på rådhuset. Kirken repræsenterer den kristne tro og ifølge den er grunden til at blive gift at dokumentere sin kærlighed for verdenen og for gud OG FOR AT PRODUCERE "ÆGTE" BØRN. Det kan homoseksuelle af gode grunde ikke, så derfor hører deres bryllupper ikke hjemme i kirken. At tillade vil være at udhule fundamentet for manges tro.
tilføjet af

Bland ikke begreberne

Hej HB
Som du kan se af mit tidligere indlæg, er du og jeg rimelig enige. Jeg ville også ønske at flere ville tage stilling til deres tro og til deres liv.
Men hvorfor skal du så indblande hadebilleder af den muslimske tro ind i det?
Jeg er aktiv kristen og færdes til daglig i meget muslimske miljøer. Jeg møder større kærlighed og respekt for min person og religion der end en dansk kristen nogensinde vil give til en muslim.
Hvorfor er du så bange for muslimerne at du skal sætte det op som skræmmebillede?
Det hele handler om respekt!! for gud, for medmennesker og for sig selv.
tilføjet af

Uenig

Såvidt jeg er orienteret, står der kun noget om homoseksualitet ét sted i Bibelen. Nemlig i 3. Mosebog i Det Gamle Testamente. Mosebøgerne indeholder imidlertid også andre interessante ting. I 2. Mosebog står der således: "En troldkvinde må du ikke lade leve". Mosebøgerne indeholder utallige af tilsvarende uhyrligheder. Ku Klux Klan i USA henviser i øvrigt til tilsvarende bibelcitater, når de agiterer for den hvide races overlegenhed i forhold til sorte. Når du i din afstandtagen fra kirkelige vielser af homoseksuelle henviser til Bibelen, er dette efter min mening ikke korrekt. Man kan såmænd være en udmærket kristen, selvom man ikke retter sig 100 procent efter ordlyden i Det Gamle Testamente. I øvrigt står der kun noget om homoseksuelle mænd i Bibelen. Kvinder omtales slet ikke, hvorfor homoseksualitet blandt kvinder vel må være helt iorden? :-)
tilføjet af

Ja, det er smukt, men...

Det er et godt indlæg, du har skrevet, men du får det til at lyde som, man kun er et godt menneske, hvis man er religiøs....
Jeg er også stor tilhænger af, at man skal tage stilling til sig selv og sin overbevisning, og her kommer det store MEN: Du siger respekt for Gud, medmennesker og sig selv... GUD. Hvordan hænger det sammen med at du er så frisindet? og hvis Gud snakker du om?
Jeg er ateist, hvilket betyder, at jeg har taget stilling til min overbevisning, men jeg påbyder ikke folk, at de ikke må tro på en Gud (selv om jeg ikke forstår ideen i det). Dette er generelt også problemet med kristendommen. Den opfordrer folk til at missionere, og dermed stiller sig bedrevidende til alle andre, og kan derfor ikke selv lære noget!
Tak!
tilføjet af

JA!

Jeg vil bare udtrykke min fuldstændige enighed. Det er nemlig helt rigtigt set, at det er samme argumenter ku klux klan bruger til at retfærdiggøre deres handlinger!
Denne form for bibellæsning gør jo folk til religiøse ekstremister!!!
tilføjet af

Hørt!

Dette er selvfølgelig også et aspekt, man skal tage med i sin overvejelse! Det lyder for mig som om, folk har glemt, at det ikke er noget man vælger.
Man forbyder jo ikke folk godt at kunne lide kirsebær eller chokolade!
Det er lidt det samme som, hvis jeg forbød folk at spise dette, fordi jeg ikke kunne lide det.
Måske et lidt dårligt eksempel, men jeg håber budskabet er forståeligt.
tilføjet af

Også i Ny Testamente

Ved en hurtig gennemgang af min Bibel på cdrom fandt jeg 2 steder i Ny Testamente.
1. Korintherbrev kapitel 6 vers 9 og Romerbrevet kapitel 1 vers 27, så det er altså ikke "bare" en Gammel Testamentelig ting.
tilføjet af

DET ER MULIGT

Nej ´det er det ikke kan i få dem væk!
tilføjet af

ja, respektfulde, men ...

Jeg færdes også i det muslimske miljø...min bedste veninde er muslim, og vi har de fedeste trordiskussioner.
Du har fuldstændig ret i, at muslimer i DK. ofte er mere respektfulde og medmenneskelige overfor andre trosretninger, men det ændrer altså ikke på det faktum, at vi som kristne ikke har trossamfund med muslimerne.
Den kristne tro´s fundament er jo netop, at frelsen kommer via troen på Jesus, og ikke via gerninger, og det er vigtigt at pointere.
tilføjet af

Enig

Enig... såfremt Gud findes, hvilket lyder til at være en selvfølge for de fleste herinde!
tilføjet af

Nånå...

Nu synes jeg, at du skulle lade være med at blande begreber, du ikke forstår...
Racist har noget med racer at gøre og ikke seksualitet.
Tiltrækkelse af børn og derned misbrug hedder pedofili.
Homofobi tror jeg mere tilfældet med dig...
Apropos misbrug.. så er der jo ingen grund til at misbruge og forplumre sproget...
tilføjet af

Interessant

Jeg synes, det er en interessant tanke... og tror også at alle har leget med tanken. Men spørgsmålet er, om det er nok til at være biseksuel... eller hvis man har prøvet det en enkelt eller et par gange.
tilføjet af

Enig, men...

Jeg tror stadig, at det er vigtig med en god og sober debat til at hjælpe folk til forståelse...
tilføjet af

Okay

Tak for irettesættelsen!
tilføjet af

Tjo

Jeg kan heller ikke forstå, hvorfor de skulle have lyst til at blive gift i en så snæversynet institution som kirken...
Hvis det er det romantiske, der gør det, så hold da en romantisk middag bagefter vielsen.
tilføjet af

Hahaha

Er jeg den eneste, der mener at folk, der ikke kan argumentere for sin holdning ikke skal tages alvorligt???
tilføjet af

Citater, tak!

Ok, jeg må indrømme, at jeg ikke er voldsomt bibelkyndig. Jeg vil derfor blive glad, hvis du vil citere fra de pågældende steder. Visse personer læser jo Bibelen som en vis anden herre.
tilføjet af

Ingen citater, tak!

Jeg har nu selv kontrolleret dine henvisninger. Jeg kan konstatere, at det er rigtigt, at Bibelen også i Det Nye Testamente omtaler mænd, der ligger i med mænd. Men at du på den baggrund argumenterer mod vielser af homoseksuelle flere tusinde år senere, mener jeg nu er at skyde gråspruve med kanoner. Igen må jeg imidlertid også konstatere, at Bibelen ikke omtaler kvinders homoseksualitet. Vielser af kvindelige homoseksuelle må derfor være acceptabelt, hvis alt, hvad der står i Bibelen, skal tages for pålydende.
tilføjet af

ØV :-(

Ked af, at du opfatter det, som en irettesættelse, for det var nu kun ment som en information.
tilføjet af

man ændrer da ikke en religion

Jeg synes det er fuldstændig op til folk selv, hvem de vil være sammen med. Elsker man en anden person, er det vel personen og ikke kønnet man har forelsket sig. Men jeg mener ikke, man bør ændre eller 'opdatere' en 2000 år gammel religion på den baggrund. Jeg er selv hverken homoseksuel eller religiøs, men jeg resekterer alle, der er det ene eller det andet (eller begge)og jeg mener også godt man både kan være homoseksuel OG kristen, men derfor skriver man altså bare ikke bibelen om!
tilføjet af

Hvorfor snæversynet???

Fordi du er uenig i min/kirkens mening, betyder jo ikke nødvendigvis, at kirken skal opfattes som snæversynet.
Kristendommen bygger på nogle livssætninger, meninger og holdninger, som ligger til grund for en tro=en religion. Man kan være enig eller uenig i denne livsopfattelse, men fordi den nu lige præcis går imod noget, som du gerne vil opnå eller ændre, så...hmmm???
Hvis du er medlem af en klub/forening, der har et regelsæt, som er fundamentet for hele foreningens eksisstens, kan du jo ikke komme og bare forlange, at dette regelsæt skal ændres, bare fordi tiden/moden/tendensen peger i en anden retning.
Reglerne kan/skal diskuteres, helt sikkert, og jeg kan ikke være sikker på, at jeg har ret i min udlægning af det, som står i Bibelen, men jeg har valgt at tro, at det er sådan, som det står, og det er jo min ret...derfor er kristendommen jo også en personlig tro.
Der findes mennesker, som synes, det er ok at stjæle eller slå andre ihjel, skal vi så også ændre Bibelen, for at de kan synes, at kirken er for dem, fordi det er flere 1000 år siden, at det blev skrevet, at det ikke var tilladt. Er du snæversynet, når du ikke accepterer, at disse mennesker gerne må stjæle???
I al sin enkelthed handler denne diskussion om efter min mening, at alle ting har en konsekvens, og det er vi som menneskehed kommet så langt væk fra at ville være med til.
Lige fra tidernes morgen, da Adam og Eva havde bidt af det åndsvage æble er mennesker løbet fra deres ansvar, har skudt skylden på andre og gjort alt, hvad de kunne for at undgå at tage ansvar for deres egne handlinger.
I denne diskussion handler det så om, at konsekvensen er, at du ikke kan blive gift i den danske folkekirke, fordi det er imod, hvad lige præcis denne tro står for.
tilføjet af

Min Gud

Det er utroligt, at folk som dig stadigvæk eksisterer. Du henviser blindt til nogle få steder i Bibelen, og på den baggrund konstaterer du, at Gud ikke bryder sig om homoseksuelle handlinger. Uanset hvad der står i Bibelen, er jeg overbevist om, at min Gud intet har imod mine homoseksuelle handlinger. Jeg er også overbevist om, at min Gud vil dømme personer som dig - personer, som til stadighed udlægger, hvad Gud mener. Det har du absolut ingen ret til. Når jeg føler kærlighed til en anden mand, og dette udmønter sig i såkaldte homoseksuelle handlinger, føler jeg i den grad Guds nærvær. Ægte kærlighed. Min Gud straffer ikke ægte kærlighed, og han straffer ikke homoseksuelle handlinger. Og min Gud er den kristne Gud. Jeg er bedøvende ligeglad med, hvordan du måtte udlægge min Guds holdninger. Jeg er skabt i min Guds billede. Og min Gud elsker mennesker, der elsker. Han bryder sig derimod ikke om personer, der tillader sig at udlægge, hvad han måtte mene - uanset om de så kan henvise til nogle skriftsteder i Bibelen. Det er trods alt ikke Gud, der har skrevet Bibelen.
tilføjet af

ta jer sammen

min bedste ven er bøsse, det er ikk noget man selv kan vælge det ligger dybt inde i en selv, mange tager afstand til bøsser, men er bøsser ikk ligeså meget mennesker som os hetroseksuele, tænk feks. på will og grace det er vildt sjovt og der bliver homoseksuele taget alvorligt(alle folk med perverse tanker det var ikk ment på en seksuel måde).
tænk over det alle med jeres fede klamme fordomme
måske er i det selv.......
tilføjet af

Enig

Når jeg danner en holdning til noget, så tænker jeg først og fremmest hvordan jeg selv ville have det med det, dvs. sætter mig selv i nogle tænkelige situationer.
Hvis jeg var lesbisk, så ville det være svært at forstå folks harme selvfølgelig.
Jeg snakkede med min kæreste om det at være homoseksuel, og han troede at han var forholdsvis neutral, indtil jeg spurgte ham om, hvordan han ville have det med, at hans datter eller søn var homoseksuel.
For mig har det ikke den store betydning, så længe der er tale om fri vilje. Kærlighed bryder mange grænser.
At blive gift i en kirke betyder for nogle mennesker at Gud anerkender deres ægteskab, og siden Gud angiveligt har skabt alt liv på jorden, så må Gud da også stå inde for sit værk.
Jeg synes ikke at man kan kalde homoseksualitet for en naturens 'fejl', for det skader jo ikke nogen.
tilføjet af

Selvfølgelig

Alle kikker nok lidt ekstra, når to af samme køn kommer gående med hinanden i hånden, end hvis det er kvinde og mand sammen. Det gør det dog ikke mindre virkeligt, og hvis de har de samme følelser for hinanden, så ser jeg intet forkert i, at de kan blive gift i en kirke. Hvis man siger ja i en krike, betyder dette bare, at man erkender og bekender sin kærlighed for Gud. Tror man på Gud, vil man vel giftes i en kirke, og jeg mener ikke, at det skal være en hindring, hvis man vil indgå ægteskab med en af samme køn. Det går jo ikke ud over nogen!!
tilføjet af

bøsse/lesbisk

Syns det er helt ok, der skal jo være plads til alle guds børn. Og hvis man holder af hinanden, så er det jo det der tæller.
tilføjet af

Vi er da også en slags mennesker... ja, ja da!

Den får ikke for lidt, må jeg sige !
Men okay, du må have din mening og må skrive som du vil !
Jeg hører selv til "slagsen", altså bøsse eller mand/mand om du vil.
Jeg tror ikke der er så stor forskel på livet, om du er til mand/mand, kvinde/kvinde eller mand/kvinde forhold.
Der, hvor forskellen er, er selvfølgelig på det seksuelle område. Det er jo nok det vi alle tænker på, når det kommer til stykket !!!
Men livet er andet en sex for mit vedkommende, og hvorfor jeg har valgt en mand som min livsledsager, har ligeså meget noget at gøre med nogle psykiske ting som nogle fysiske.
Mit liv er okay, det er sjovt, indholdsrigt og meningsfyldt, så kom du ikke her !!
tilføjet af

Det er da helt iorden!!!

Jeg syntes bare at det er helt iorden...
Det er jo op til dem selv...
Desuden er det ik nogen forbrydelse at elske en af sit eget køn...
De er jo mennesker ligesom alle andre og det er et frit land vi lever i hva der angår det, syntes jeg selv personligt...
Ikke at jeg selv er homosexuel;)
Men det er bare min mening...
tilføjet af

forstår ik folk der er imod...

jeg forstår ik folk der er imod det... homoseksuelle er lige så meget mennesker som resten af os... bar fordi de er tiltrykket af sit eget køn... hva er det i vejen med det... mig og min veninde snakkede faktisk om det her for nogl dage siden og vi forstår begge ik folk der er sådan at de ik ka se at folk er inviduelle og at man ik ka være ens osv. så hvorfor skulle man ik kunne blive gift i en kirke hvis man er homosekuel... det gir da ingen mening... men er ligeglad med om folk er imod det, forstår dem bar ik rigtig... det er min mening...
tilføjet af

bøsse/lebbe 100% for mig.

syntes de skal behandles samt have samme rettigheder som alle andre, de er mennesker som alle andre.
Feks, Tv serien, De fantiske 5, er kanon sjov FINE gutter,
tilføjet af

til Gayguy. Støtter jer da 100% min ven

syntes de skal behandles samt have samme rettigheder som alle andre, de er mennesker som alle andre.
Feks, Tv serien, De fantiske 5, er kanon sjov FINE gutter,
tilføjet af

MIN MENING!

Jeg syndes at det er ok at være lebbe men bøsse er lidt klamere syndes jeg... Pige og pige er ok men det lyder lidt mærkeligt mand og mand syndes jeg........ Og Nej jeg syndes ikke at lebber eller bøsser må giften i en KIRKE!
tilføjet af

Du har ret Jacob

Du har fuldstændig ret,selvfølgelig skal lesbiske og bøsser have samme rettigheder som andre.Alt andet er hykleri.Hvis de ønsker kirkens velsignelse,er det ok for mig,kirken må følge med tiden OG som du så rigtigt skriver,sexuelt samvær mand/mand og kvinde/kvinde har eksisteret altid.Der står i Biblen,at for Gud er alle mennesker lige!!Kærlig hilsen en ikke troende
tilføjet af

Dumt!!!!

Det var da det mest latterlige, jeg længe har læst. Du er utvivlsomt mand. Spørger man piger, vil flertallet svare, at de har mindst imod bøsser. Sådan er verden nu engang indrettet. Dumheden florerer.
tilføjet af

mange meninger

Det er da godt nok et relevant diskussionsemne at bringe frem, bare se på al den respons.
Fik lige lyst til også at ytre min holdning, hvis jeg da kan finde ud af hvad det er. Om ikke andet er det sundt at reflektere lidt over det.
Jeg mener: At kærlighed er en god ting, uanset om man kan li' en af samme køn eller ikke og at det må være op til folk selv at vælge hvem de vil være sammen med. Dog, når jeg ser i forhold til kirkebryllup, føler jeg mig splittet. For på den ene side, synes jeg at folkekirke burde være for FOLKET, altså alle. MEN på den anden side, er der visse steder i biblen der peger på at Gud mente at den særlige kærlighed var ment for en mand og en kvinde. Eftersom folkekirken er bygget op om Biblen, kan man vælge at se på det som værende noget forbudt. Men på den anden side mener jeg heller ikke man bør giftes i en kirke, hvis man ikke tror på Gud, da man så står og lyver præst og gæster lige op i hovedet. Så derfor er det svært for mig at finde klarhed i mig selv omkring dette. Min holdning er måske den, at jeg synes at det burde være op til præsten selv at vælge om han vil vie homoseksuelle, men i tilfælde af at han ikke vil, at de så skal kunne vælge en anden præst.
I et andet indslag er der en der skriver at hans gud elsker ham, som den han er og til det kan jeg kun give ham ret. Uanset hvad der står i Biblen, så er det essentielle, at Gud elsker os som vi er og at det ikke er op til andre mennesker at DØMME, men kun Gud´s job. Så tænk jer om før i kaster en masse bibelvers ud!!!
tilføjet af

Er det ok at være lesbisk

Som lesbisk er det et besynderligt spørgsmål. Jeg har vidst det i 40 år og levet som åben lesbisk. Jeg er gift dog ikke i kirken, da jeg ikke er religiøs. Hvem kan tillade sig at kalde mig "ikke Ok"? Jeg er endda yderst tilfreds og stolt af at være lesbisk. Jeg har voksne børn som ikke ønsker mig anderledes.
Forestil dig at der pludselig var en debat om du var OK og havde din berettigelse! Ja, sært ikke?
tilføjet af

Tjaa

Jeg kan godt forstå at du stiller spørgsmål ved min brug af gud. Jeg er meget afklaret i min tro og det var naturligt at formulere mig sådan. Der skal være plads til alle positive trosretninger, også det at vælge troen fra. Jeg er ligeglad hvad navn man kalder sin gud/tro.Også det at være ateist, da jeg ser det som troen på at der ikke er et højere væsen og at verdenen er her for sin egen skyld. Det var bestemt ikke min hensigt at missionere. Religion er en meget privat ting.
Men jeg bliver provokeret af folk der tager afstand til andre pga. deres religion. Alle muslimer... Alle jøder... Alle kristne...
Tak for dit svar
tilføjet af

tolerance for andre

Jeg kan forstå, på dit indlæg, at du syn's at jeg er oldnordisk. Måske. Jeg kan også forstå på din formulering at du selv er faldet i den grøft der hedder intolerance for andre. Jeg ønsker IKKE at min gud skal dømme dig.Hvorfor skulle han det? Du elsker og det er smukt. Jeg elsker og det er smukt. Jeg henviser absolut ikke blindt til biblen. Jeg udlægger hvad jeg ser i den. Det er min ret at tro og tænke frit, sålænge det sker med respekt for omverdenen. Jeg er ganske overbevist om at det ikke er din gud der gør at kirken ikke tillader homovielser. Snarer de tilhængere der danner fundament for kirken. Heriblandt mig. Som jeg sagde tidligere, så ville det udhule min tro. Jeg er ikke selv gift i kirken af samme grund :o)
tilføjet af

respekter dem...!

hey...
jeg sys der er 100 nej 1000% iorden at de ikke er til det modsatte køn. jeg sys også at de må få børn og gifte sig hvis det er det de vil...
så ja jeg sys at de er lige så meget mennesker som os og at VI (den der er til det modsatte køn) skal respektere lesbisk/bøsser som man respektere os....
Kærlig Hilsen Rie
tilføjet af

Det er da op til Kirken!!

Jeg har stor respekt for bøsser og lesbiske. De har klart måtte tænke mere over deres liv end vi andre har. Men om hvorvidt de skal giftes i kirke eller ej, må da være op til folkekirken. Vi som kun kommer i kirken i forbindelse med bryllup, dåb, begravelse og ellers ikke kommer der, har da ikke noget at skulle sagt. Det drejer sig om nogle menneskers tro og hvis biblen ikke bifalder det, ja skal vi ikke troende så komme og sige at sådan skal det være. Det er lidt det samme som når fanatiske kristne siger at bøsser og lesbiske skal omvendes til at blive "normale" Lad alle have ret til at leve deres liv som de mener er rigtigt. Også selv om vi ikke er enige.
tilføjet af

Ikke i kirken

For mig at se er det ikke op til hverken mig eller nogen anden at tillade eller forbyde homoseksualitet, dog vil jeg protestere kraftigt mod at de skulle kunne vies i kirker.
Kirken er en institution, der formodes at bygge på bibelen, og i bibelen står der klart og tydeligt at homoseksualitet er forkert. Derfor ville det være blasfemi at velsigne disse forbindelser i Guds navn
tilføjet af

Øhh...

Hvis du ikke selv interreserer dig for kristendommen, kan jeg ikke rigtigt se hvad det er der giver dig ret til at bestemme over kirken, der trods alt skal forestille at være guds hus.
tilføjet af

Det er der.

Det er der så rent faktisk mange af! Racisme, denne debat (er selv biseksuel), satanisme. Lige meget hvad man er eller ikke er vil der altid være nogen som synes det er forkert. Her er slev debatter om hvor dumme kvinder er. Og efter som jeg også er kvinde går det jo også ud over mig. Og jeg tror du har misforstået noget. Jeg har overhovedet ikke noget imod homoseksuelle. Kan faktisk bedre lide dem end heteroseksuelle selvom jeg synes det er lidt overfladisk. Har bare respekt for dem der tør at stå frem og sige de er anderledes end andre. (anderledes er ikke noget dårligt i mine øjne) Det er ikke så meget dem i din alder men dem i min egen. At en 13 årig pige tør stå frem og sige jeg er lesbisk eller en 16 årig fyr tør at stå frem og frotælle han er bøsse. Jeg kender en fyr der har gjort det og jeg har bare så meget respekt for det. Han mistede et par venner fordi han ville stå frem og sige hvem han virkelig var. Synes bare det er så fedt.
tilføjet af

Blander sig i folks sex liv ??

Nogen vil det ene , andre vil noget andet. Man kan ikke tillade sig , at blande sig i andres sex liv.Man skal holde snuden lidt for sig selv. I det virkelige liv sker der enormt meget . Det kan man også se på søgningerne . Sommetider kan man da godt se , at det hele sommetider er lidt for frit. Hvordan dyrkede man sex for mange år siden , der var mange muligheder... Sex tror jeg alle mennesker har det bedst med at have . Mad og sex , det kan være et godt liv. Blande sig i andre menneskers sex liv - man skal vist passe sig selv.
tilføjet af

Selvfølgelig

Selvfølgelig er det da ok med bøsser, lesbiske, transvestitter og andre typer. Vi praler af, vi lever i en fri verden, og så skulle en lille ting som det måske nægtes... Der er sgu mange andre ting, der ikke skulle være tilladt, hvis man kunne det. Men det er jo en helt anden diskussion...
Og er det ikke meningen at religionerne skal udvikle sig og følge lidt med tiden?? Så kommer det vel også på et tidspunkt, at alle kan gifte sig i kirker, moskeer, synagoger og hvad det nu hedder. Så længe det er fordi man tror på det og ikke fordi man synes det er romantisk eller lign. er det ok med mig.
Så til alle jer "anderledes" (kunne sgu ikke lade være, vi er vel alle sammen anderledes); nyd jeres liv og den i finder sammen med, vær ikke bange for andres meninger, men pas på de mærkelige derude....
tilføjet af

"Lad Dem Dog Være"

Jeg syntes personligt ikke der er noget galt med Bøsser/lesbiske jeg er venner med mange der har den sexualtitet.. Det skal de have lov til.. og de skal KLART have lov til at gifte sig Det skal folk sku ikke blande sig i !!! jeg syntes det er fedt at have en mening og turde stå ved den så alle jeg der er ved at springe ud HOP UD AF SKABET DET ER GODT !!!
tilføjet af

Fra Naturens Side?

Det er ikke rigtigt at sige, at vi fra naturen er bestemt til kun at være sammen med en fra det andet køn. De fleste dyr og mennesker, har alle homoseksuelle tendenser. Det er ikke unormalt at se en hantyr, hanløve, hanabe ect. parre sig med en af samme køn.
Så når alt kommer til alt, så er homoseksualiteten noget der ligger i os. Måske er det ikke alle der lader den dominere. Men en ting er sikkert, homoseksualitet er ikke en sygdom, eller noget man bare kan omvende sig fra. Det er noget der ligger i os som mennesker.
Det er helt i orden at være homoseksuel, for det er ikke et valg man selv tager.
tilføjet af

døbt og konfirmeret, men ikke giftes?

Der står også i biblen, at Gud eftersigende elsker alle og tilgiver alle. Alle mennesker er lige for Gud, hvorfor må de homoseksuelle så ikke blive velsignet i kirken? De må jo komme i kirken som det passer dem, så vidt jeg ved, at der ingen skilte og love der forbyder dem det.
En homoseksuel kan jo også være kristen, og de må da blive både døbt og konfirmeret, så hvorfor ikke giftes?
tilføjet af

forældet diskussion

er der virkelig stadig kød nok på dette religiøse og formynderiske debatemne?
åbenbart.
som i enhver anden diskussion skal man passe på med at sige, hvad der er 'naturligt' og hvad der er 'unaturligt'.
hvad der føles rigtigt for en selv er det nødvendigvis ikke for en anden.
folk der missionerer irriterer mig.
tilføjet af

Tænk dig om

Folk som tror på noget irritere dig...det viser da med alt tydelighed at du ikke tror på noget som helst.
Det mindste man kan gøre er at respektere de mennsker der har en holdning til noget man ikke selv har en holdning til.
Du har også for vane at udtale dig om emner uden overhovedet at have tænkt over det.
Er du virkelig så holdningsløs og blondineagtig....?
tilføjet af

Problemet.....

Problemet i dit argument ligger i det faktum, at dåb og konfirmation er en velsignelse af det enkelte menneske. Og i den forbindelse har du ganske ret, der er intet problem med at velsigne en homoseksuel.
Men, ifølge bibelen, som kirken er oprettet for at følge, er homoseksualitet en "vederstyggelighed".....
Hvad man så i øvrigt mener om det må være en personlig sag, men man kan ikke bede kirken om at velsigne et forhold, som den som udgangspunkt i henhold til dens trossætninger er nødt til at være modstander af.
/Sprocket
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.