8tilføjet af

Er det mig som misforstår ?

Undskyld - men hvordan kan man spare noget væk som er OBLIGATORISK ???
Det er måske kun obligatorisk fra elevens side, men ikke fra skolens side ?

http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=1561764&forside
tilføjet af

Nej...

Det er ikke dig der misforstår, det burde ikke være muligt at spare noget væk som er obligatorisk.
Men jeg forstår godt at nogle skoler vælger at gøre det, nu er det ikke alle skoler der ligger i nærheden af en svømmehal, eller lign. kommer selv fra en by som aldrig får det. Og så er det da dyrt at transporterer børnene 20km hver gang...
tilføjet af

Så skal man ...

... jo ikke gøre det til et obligatorisk fag alle steder, hvis det handler om afstand til og fra skole .... forældre og børn forventer vel svømmeundervisning når det er obligatorisk.
Jeg må indrømme, at jeg synes at det er under al kritik.
tilføjet af

Fair nok

Jeg er lidt uforstående overfor dette måske fordi jeg aldrig har haft svømning som fag. Vidste ikke engang at der var nogle der havde det (og jeg er altså kun 27). Men hvad er problemet? Forældrene kan da bare sørge for at deres børn går til svømning eller selv lære dem at svømme. Min bror og jeg har lært det af vores mor. Større problem synes jeg altså ikke det er. Der er da andre ting der er vigtigere.
tilføjet af

Men men men....

Jeg kan ganske godt forstå din uforståelighed overfor emnet...
Men jeg tror slet ikke at man skal klandre skolerne for at have gjort forkert.
Skolerne får en vis sum penge fra undervisningsministeriet som de skal råde over, og da det beløb ganske vist ikke er stort nok til at dække alle fag bliver man jo nødt til at spare på visse punkter.
Jeg tror at skolerne har handlet ud fra hvad der efter deres mening var mindst vigtigt/elementært.
Hvis det ikke skulle gå ud over svømningen kunne det måske resultere i at man måtte slære ned i matematik lektionerne!!
Så det er helt klart efter min mening, regeringen der skal stå for skud!
Hvis der ikke er penge til at opfylde det obligatoriske eller det gældende pensum, så må det da være undervisningsministeriet man skal klage til.
Venligst men bestemt!
tilføjet af

mere idræt i skolerne,

Jeg mener at børn skal have en times idræt om dagen i skolerne, og der skal svømning selvfølglig indgå.
Mvh
tilføjet af

hvorfor..

..skulle børn have 1 time idræt om dagen? Det ville kræve to skolelektioner om dagen at leve op til det.. Skulle det så være ekstra timer som børnene skulle have efter skole? Så ville en typisk skoledag være mellem 6 og 9 lektioner alt efter klassetrin, eller skulle timerne afholdes til fordel for matematik, dansk, og fremmedsprog - fag som er langt vigtigere for elevernes fremtid end idræt. Langt de fleste børn der har lyst til at dyrke sport gør det jo i deres fritid, og dem der ikke har lyst skal nok også slippe uden om idrætstimerne i skolen.
tilføjet af

Du misforstår intet..

Fag der er obligatoriske kan ikke udelades på skoleskemaet.. Der SKAL simpelthen undervises i det..
Man kan så diskutere hvor fornuftigt det er at have svømning som obligatorisk fag. Jeg selv gik i folkeskolen et sted hvor der var 10 km til nærmeste svømmehal og skulle skolen opfylde at give svømmeundervisning ville det medføre enorme omkostninger til transport samtidig med at man ville få et relativt lille udbytte for pengene, idet meget af tiden ville gå til transport. Det er jo ikke svært at forestille sig hvor langt tid det ville tage fra man sender eleverne afsted fra skolen til de står klar ved bassinet i svømmehallen - og det ville hurtigt tage det meste af en formiddag at sende en klasse en time i svømmehal. Så derfor mener jeg man skal fjerne svømmeundervisningen fra listen over obligatoriske fag. Istedet skulle man give forældrene det ansvar at lærer deres børn at svømme..
tilføjet af

Idræt har en lang række andre,

hej Rolle,
At børn har en god kondition fremmer en bedre indlæring, samt lære vi meget som vi ikke kan lære igennem vores sporg og forstand.
Du snakker dig jo ikke, til hvordan du spiller Hockey eller basketbold eller springer højdespring.
Idræt kan også være orienteringsløb, hvor du også lære igennem spørgsmål. Idrætten kan være med til sikker elever et socialnetværk i livet, og dermed socialle kontakter. Samt er det noget man kan fælles om udanset hvor du kommer fra i samfundet.
Det er klart det er vigtigt, at kunne tale flere sporg i fremtidens samfund, og blive bedre til det.
Jeg finder det da også kun godt, hvis elever starter et eller to år før på engelsk i skolerne, så nogle flere timer er ingen skade til, hvis bare ikke stresser børnene.
Samt skal skolerne være bedre til give special tilbud både til de dygtige boglige og matematiske elever. Samt de elever som ikke er så dygtige bogligt, men for det meste er det på andre områder.
Mvh
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.