23tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Måske husker jeg forkert historisk, men er den forestående dom over flere tusinde mennesker på dagpenge ikke efter krigens største sociale derout.
Nogle siger 16.000 andre 20.000 medens nogle nævner 28.000 mennesker, der fra primo januar 2013 og frem står til at miste deres dagpenge.
Jeg var til rådighedsmøde i går i min A-kasse med ca. 20 deltagere. Af dem fortalte 3, at de ganske enkelt ikke anede, hvad de skulle stille op 1. januar 2013.. De var alle gift og havde børn så udsigten til kontanthjælp var ikke til stede. Umiddelbart alle 3 sunde familier, der kan se frem til at gå personlig konkurs. De berettede, at den usikre fremtid havde påvirket dem selv men også ægtefælle og efterhånden deres sunde børn. De må forlade deres sikre base i hjemmet, da de ikke kan betale deres terminer, og havde det bare været de voksne, var det nok gået, men de tænker naturligvis på deres børn. Hvor skal de bo primo 2013.. En tur på kommunen som det bliver til, kan jo ende med, at kommunen ikke kan anvise dem nogen bolig i deres kommune, men må flytte til nabokommunen, og så må børnene skifte skole.
Der er ikke plads til beskrive det stress og angst som 1000-vis af børnefamilier er ude i om en højst usikker fremtid. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad dem, der ikke kan klare dette psykisk kan finde på at gøre.
HÅB ?. Som Margrethe Vestager har udtalt: ”sådan er det bare”. Helle gider ikke diskutere problemet, men henviser til en akutpakke, hvor det nu er kommet frem, at den kun kan bibringe halvdelen af de jobs, der er lovet, og det er så få jobs, at det end ikke dækker en brøkdel samlet for de 1000-vis, der står overfor at falde ud af systemet. Jeg stemte på Helle ved sidste valg – af nød – som ledig. Et valg jeg bitterligt fortryder for jeg må se vores socialdemokratiske leder arrogant afvise al tale om, hvad man reelt vil gøre.
Uret tikker Helle…… Håber du sover godt om natten.
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Forleden kom det frem at hvis ikke man samtidig havde sat 26-ugers reglen op til 52 uger ville 7000 ikke stå i den situation......ergo straffer man også de der har skaffet sig arbejde i de kortvarige opgangsmåneder der har været i perioden.
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Ja kapitalisme er bygget på grådighed og sparker nedefter. Vi det desværre nød til at være mere fattige før end vi indser det [???] [->]
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Jeg glemte at nævne, at 2 af dem der fortalte om deres højst usikre fremtid brast i gråd i går i afmagt og selv om de var helt fremmede, måtte vi andre jo prøve at samle dem op, lytte og forstå, men en løsning kunne vi jo ikke komme frem til. Jeg gik fra mødet dybt rystet. Tænker på dem også hele dagen i dag.
Er du liberal eller socialistisk❓Måske helt ude på de yderste fløje. Uanset hvor du er, så er der 1000-vis af danskere, der har brug for din hjælp lige her og nu. Jeg synes nok vi danskere før har bevist at vi står sammen uanset politisk ståsted.
En løsning kunne jo være efter 1. januar 2013, at de børnefamilier blev placeret på diverse S-togs stationer eller andre offentlige steder med et særligt mærkat så vi vidste at de trængte til lidt mad, tøj og penge. Alternativt skulle jobbet som sælger af ”hus forbi” forbeholdes de trængte danske familier så de kunne opretholde et minimum af æren i behold.
Jeg er langt ude ikke – men ikke længere end at dette scenarie kan blive en realitet.
tilføjet af

Luk nu munden. Det giveren masse penge fri

til kulturberigelse, så Danmark snart kan blive kulturberiget med Sharia.
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.


HÅB ?. Som Margrethe Vestager har udtalt: ”sådan er det bare”.

Det har Vetsreager vist ikke sagt. Det som Vesterager sagde, der hvor hun sluttede af med "sådan er det jo", var at det er et problem at folk røg ud af dagpengesystemet uanset om det var i 2013 eller 2012 eller på hvilket som helt andet tidspunkt. Jeg har hørt mange været sure på det, men når man spørger dem om de så mener at "Sådan er det jo ikke", så går det som regel op for dem at de de har misforstået det som Vesterager sagde. TV klippet er her: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-53101019:vestager-om-konflikt-s%C3%A5dan-er-det-jo.html
Når man tager tallene for hvor mange der risikere at falde ud i 2013, så skal man jo lige tænke på at der er folk der falder ud af dagpenge systemet hver eneste år, og det er relativt cirka det samme forløb uanset dagpengeperiodens længde, ca. 70 % finder nyt job inden for de første 3 md på DP, 5-10% i den lange periode fra 3 md start af dagpenge til 3 md før ophør af dagpenge (uanset længde på dagpenge periode, i følge undersøgelser fra både DK og andre lande med tilsvarende system), og så finder cirka 15% job inden for de sidste 3 md.
Men derfor er det jo stadig et problem at der står en restgruppe og mister dagpenge, sådan er det jo, det er alle vel enige om (jeg er i allefald enig med Vesterager i at det et problem).
Men det behøver så ikke at betyde at den del af dem der så heller ikke kan få kontanthjælp fordi de er for velhavende ller er gift så behøver at stå ude indtægt. For udover muligheden for SU, så har den nye regering jo allerede oprettet over 20 muligheder for faguddannelser med garanti for skolepraktik med skolepraktikløn (hvis ikke man kan få en plads som voksenlærling i en virksomhed), og her vil jeg da lige nævne at for f.eks. automatiktekniker uddannelsen på skolepraktik ryger 97% direkte ud i job efteruddannelse, og gennemsnitslønnen er over 30.000kr md. for automatikteknikere. Skolepraktiklønnen eller SU er ganske vist kun omkring det halve af dagpenge, og det er efter min mening for dårligt man ikke i det minste kan tilbyde voksne mennesker med erhverserfaing et ekstra studielån til at gennemføre en faguddannelse, for det kan jo sagtens betyde at sådan en omskoling giver 5-10.000 kr mere om måneden til den færdiguddannede, og skatteyderne ville så heller ikke ende med at skulle samle op på folk der går ned med flaget fordi de må flytte.
Hvad siger I andre, kunne det ikke være en win-win løsning foir alle parter hvis man kunne give ekstra studielån oven i SU/skolepraktikløn til så folk der røg ud af dagpengesystemet kunne tage en ny uddannelse her under krisen, og så ud og tjene en god løn (og dermed også betale mere i skat)?
Nu er der pt. noget lovforslag på vej som skal styrke mulighederne for faguddannelse (3-parts forhandlingerne var ikke helt forgæves, selv om der ikke kom noget konkret på bordet i efteråret, så er der nu noget på vej baseret på disse forhandliner), og så må vi jo også lige se hvad finanslovsforhandlingerne fører med, det med dem der ryger ud af dagpengesystemet kan jo ikke undgå at blive et spørgmål der kræver nogle flere løsningsmuligheder, det er der pres for måde internt i regeringen og fra både EL og DF, og mon ikke også der er andre partier ind med nogle forslag.
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Den er nem, det var jo da man importerede de der kamelryttere, til at lave de der jobs som danskere ikke gad, og det har man uden at indrømme det fortrudt lige siden. 😃
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Det er lidt mere kompliceret og alligevel enkelt.
Den Danske model ud i social sikkerhed, hviler på at arbejdsløse kan uddanne sig til nye kompetencer, hvis de bliver arbejdsløse.
Det som ikke fungerer i den model er at ingen ved hvilke kompetencer der skal bruges i fremtiden.
Det har været de såkaldte højere læreanstalters ret, at svare på spørgsmål om fremtiden og sørge for at der var nye tiltag som kunne benyttes til at skabe nye industrier og dermed nye arbejdspladser.
Det har været grundlaget for gigantiske fondsmidler hvor Stat og Regering har satset på at disse højere anstalter også kunne levere en sådan vare.
Vi skulle danne vores grundlag i et videnssamfund.
Men det var en illusion.
Helt som i Kejserens nye klæder, stjæler "De lærte" med arme og ben, uden at levere hvad de lover.
Nu skal det tyveri af viden og ejendom stoppes !
Det skal stoppes når Styrelser, Departementer, og læreanstalter stjæler viden, og samtidigt selv stiller krav om at resten af befolkningen retter ind til højre.
Intet leverer "De høje". De svigter fuldstændigt og forsøger at tyranisere sig uden om.
De stjæler hvad vi bygger op, og truer folk til at knokle videre.
Føj for Satan de skulle skamme sig, fra lokal skrankepave til Statsministeren, føj for helvede
tilføjet af

Der er vi fuldstændigt uenige

vi har aldrig haft så meget kulturberigelse som nu.
tilføjet af

Der er vi fuldstændigt uenige

Det så indvandringen der er skyld i danskernes problemer. Har du overvejet at det faktisk var en beslutning DF tog, dvs smide folk ud på vejen. 😃 [->]
tilføjet af

Nej, vi mener at pæredanskerne og VKO

er skyld i finanskrisen.
tilføjet af

Læs her radikal.

Meningen med den sætning som jeg tror Vestager selv fortryder den dag i dag er dog ikke til at tage fejl af. Piv nu ikke i arbejdsløse – det sker for andre hver måned. Forskellen er blot, at hvor det før var 100-vis, så er det nu 1000-vis, der mister deres eksistensgrundlag fra 1. januar 2013..
Det er dit parti der har løsningen, men Vestager er sikkert svært tilfreds med, at der nu er mere focus på Helles tilbagegang i meningsmålinger end at hjælpe de arbejdsløse.
Vi var på mødet med 20 deltagere i aldersgruppen +40. Mener du seriøst at vi skulle tilmelde os en kompetencegivende uddannelse på SU. med garanti for skolepraktik med skolepraktikløn (hvis ikke man kan få en plads som voksenlærling i en virksomhed) ?.
Jeg er 52 år – kan du se morfar her sidde i klassen med 20 - 30 andre unge mennesker…… ?
Tak for tippet Radikale. Når vi ryger i hobetal, ikke kan få kontanthjælp, tilmelder vi os fiktivt til en ungdomsudddannelse og kan modtage SU.. ”Sådan er det jo”.
SU er da bedre end ingen indtægt. Ironi kan være brugt.
Når Vestager slår under bæltestedet, må jeg også forledes til at slå tilbage, selvom det ikke huer mig.
Jeg kan godt forstå de folk, der undres over, at flygtninge herunder nogle afviste skal ud i det danske samfund og have bolig og arbejde. Arbejde❓– hvor skulle det komme fra❓Bolig❓– hvor skulle det komme fra. Radikale m.fl. poster millioner i at støtte vores gæster, medens det kniber gevaldigt med at finde en løsning for 1000-vis af danskere, der står overfor efterkrig tidens største sociale derout.
Havde det ikke været bedre at sige til disse mennesker, at for øjeblikket har vi så mange problemer i vores andedam, at vi ikke kan afse millioner på at få jer ud af flygtningecentrerne. Hvis diverse humanitære organisationer så protesterede ville vi med ro i sjælen kunne sige.
”Sådan er det jo”……..
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

DU har ikke forstået en skid folk mister deres leve brød kan ikke sælger deres hus og går personlig konkurs tror du en mand eller kvinde på 57 år taler om su eller læreplads har du slet ikke jordforbindelse. det er folk som har arbejdet hele deres liv som nu mister alt hvad de ejer men du siddeer og snakker om su og lærerpladser tror du kun det er unge menesker som er arbejdsløse,hvem tror du der har betalt din uddannelse det er de menesker som nu må gå fra hus og hjem pga. af menesker som dig magrete vestager og den flok levebrødspolitikker i folketinget som slet ikke har nogen forbindelse med den virkelige verden,det er politikker som bruger 250000 tusinde kr af skatteborgernes penge på en rygekabine,det er en villy søvndal som bruger privatfly selv om han udemærket kan bruge privat fly,det er guccihelle som er svigerdatter til en tidligere laubor leder som sammen med sin kone har snydt og bedraget sig til 100oooooo milioner formue ved at være ansat i EU hvem betale det er de menesker som du acceptere må gå fra hus og hjem,er der da ikke snart nogen der vågner op eller ønsker man også græske tilstande i danmark,man siger at sålænge folk har nok, laver de ikke revolution men hvad tror du der sker når folk mister det hele,fordi uduelig politiker kører landene i sænk sammen med storkapitalen og bankerne
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

dET VAR ET SVAR TIL LARSERIKSTOFT
tilføjet af

Læs her radikal.

punto skriver:
Vi var på mødet med 20 deltagere i aldersgruppen +40. Mener du seriøst at vi skulle tilmelde os en kompetencegivende uddannelse på SU. med garanti for skolepraktik med skolepraktikløn (hvis ikke man kan få en plads som voksenlærling i en virksomhed) ?.
Jeg er 52 år – kan du se morfar her sidde i klassen med 20 - 30 andre unge mennesker…… ?
Tak for tippet Radikale. Når vi ryger i hobetal, ikke kan få kontanthjælp, tilmelder vi os fiktivt til en ungdomsudddannelse og kan modtage SU.. ”Sådan er det jo”.

Du er for gammel, og det faktum burde arbejdsgiverne faktisk publicere på forsiden af Ekstrabladet istedetfor det evige luskeri med at afvise "det grå guld" med 1.st class CV som der jo viser sig i mange jobansøgninger.
Sagsbehandlerne er også fuldkommen ligeglade med alder, man har jo set at folk bliver sendt på kursus og at skrive jobansøgninger selv om de kun har et halvt år til folkepensionen.
Når folk bliver 57 år er det stort set også umuligt at komme på VUC, så har kommunerne kun deres pipkurser at tilbyde 😖
Jeg har selv oplevet det økonomiske fald efter at jeg blev fyret i 2009 efter 40 års næsten uafbrudt arbejde, mistede en flot lejebolig, det meste af min opsparing og flyttede i et hummer.
Jeg stod ikke i a-kasse, men man kan ikke græde over spildt mælk, desuden er jeg næsten gældfri, ungkarl og barnløs.
Så jeg burde være glad, men alligevel ikke da jeg personligt kender et ældre par der også kan komme i den situation at måtte sælge deres bolig om 1 1/2 år, så jeg tænker også på I andre og Jeres situation 🙂
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Jeg er langt ude ikke – men ikke længere end at dette scenarie kan blive en realitet. Der bliver en realitet, det skal harmoniseres med resten af EU. Se blot tyskland hvor man lever for en slat, de lavest lønnede. De fattige må danne et nyt parti. [!]
tilføjet af

Læs her radikal.


Vi var på mødet med 20 deltagere i aldersgruppen +40. Mener du seriøst at vi skulle tilmelde os en kompetencegivende uddannelse på SU. med garanti for skolepraktik med skolepraktikløn (hvis ikke man kan få en plads som voksenlærling i en virksomhed) ?.
Jeg er 52 år – kan du se morfar her sidde i klassen med 20 - 30 andre unge mennesker…… ?
Tak for tippet Radikale. Når vi ryger i hobetal, ikke kan få kontanthjælp, tilmelder vi os fiktivt til en ungdomsudddannelse og kan modtage SU.. ”Sådan er det jo”.
SU er da bedre end ingen indtægt. Ironi kan være brugt.

Nu er jeg selv i samme aldersgruppe som dig, og har de sidste 3 år modtaget SU og gået på uddannelse sammen med nogen der gennemsnitlig var pænt under halvt så gamle som jeg.
Det har jeg det fint med, det har mine medsturende det fint med, det har mine lærer det fint med og det regner jeg også med at en kommende arbejdsgiver har det fint med.
Så hvis du ikke mener du kan det samme som jeg kan, så er det hverken alder eller systemets skyld.
tilføjet af

Læs her radikal.

[quote="punto" post=2624987]
Vi var på mødet med 20 deltagere i aldersgruppen +40. Mener du seriøst at vi skulle tilmelde os en kompetencegivende uddannelse på SU. med garanti for skolepraktik med skolepraktikløn (hvis ikke man kan få en plads som voksenlærling i en virksomhed) ?.
Jeg er 52 år – kan du se morfar her sidde i klassen med 20 - 30 andre unge mennesker…… ?
Tak for tippet Radikale. Når vi ryger i hobetal, ikke kan få kontanthjælp, tilmelder vi os fiktivt til en ungdomsudddannelse og kan modtage SU.. ”Sådan er det jo”.
SU er da bedre end ingen indtægt. Ironi kan være brugt.
[/quote]
Nu er jeg selv i samme aldersgruppe som dig, og har de sidste 3 år modtaget SU og gået på uddannelse sammen med nogen der gennemsnitlig var pænt under halvt så gamle som jeg.
Det har jeg det fint med, det har mine medsturende det fint med, det har mine lærer det fint med og det regner jeg også med at en kommende arbejdsgiver har det fint med.
Så hvis du ikke mener du kan det samme som jeg kan, så er det hverken alder eller systemets skyld.

Det kan jo gå godt.
På mine jobsøgningskurser lyttede de unge og og ndvandrerne opmærksomt når jeg øste ud af mine erfaringer med arbejdsmarkedet i tykt og tyndt.
tilføjet af

Læs her radikal.

[quote="punto" post=2624987]
Vi var på mødet med 20 deltagere i aldersgruppen +40. Mener du seriøst at vi skulle tilmelde os en kompetencegivende uddannelse på SU. med garanti for skolepraktik med skolepraktikløn (hvis ikke man kan få en plads som voksenlærling i en virksomhed) ?.
Jeg er 52 år – kan du se morfar her sidde i klassen med 20 - 30 andre unge mennesker…… ?
Tak for tippet Radikale. Når vi ryger i hobetal, ikke kan få kontanthjælp, tilmelder vi os fiktivt til en ungdomsudddannelse og kan modtage SU.. ”Sådan er det jo”.
SU er da bedre end ingen indtægt. Ironi kan være brugt.
[/quote]
Nu er jeg selv i samme aldersgruppe som dig, og har de sidste 3 år modtaget SU og gået på uddannelse sammen med nogen der gennemsnitlig var pænt under halvt så gamle som jeg.
Det har jeg det fint med, det har mine medsturende det fint med, det har mine lærer det fint med og det regner jeg også med at en kommende arbejdsgiver har det fint med.

Så hvis du ikke mener du kan det samme som jeg kan, så er det hverken alder eller systemets skyld.

Hatten af for dig, hvis du er tilmeldt en udd. på SU som +50. Jeg tænker da også, at jeg kunne bidrage med min lange livserfaring til de unge medstuderende, hvis det var. Men jeg kan ikke leve af SU.. Er sandheden ikke, at det kunne du heller ikke, hvis det ikke var fra en sambo eller ægtefælle.
Men tak for SU ideen, det kan de mange 1000, der udløber for dagpengeperioden garanteret bruge.
SU kan jeg ikke leve af, (jeg går personlig konkurs,)men jeg er allerede godt forberedt når/hvis jeg ryger i maj 2013 kan du tro.
Jeg HAR fundet min egen løsning helt legalt er den. Jeg kan dog ikke på nuværende tidspunkt afsløre nærmere, da man her på nettet evt. kan identificeres.
tilføjet af

Læs her radikal.

[quote="larseriktoft" post=2625118][quote="punto" post=2624987]
Vi var på mødet med 20 deltagere i aldersgruppen +40. Mener du seriøst at vi skulle tilmelde os en kompetencegivende uddannelse på SU. med garanti for skolepraktik med skolepraktikløn (hvis ikke man kan få en plads som voksenlærling i en virksomhed) ?.
Jeg er 52 år – kan du se morfar her sidde i klassen med 20 - 30 andre unge mennesker…… ?
Tak for tippet Radikale. Når vi ryger i hobetal, ikke kan få kontanthjælp, tilmelder vi os fiktivt til en ungdomsudddannelse og kan modtage SU.. ”Sådan er det jo”.
SU er da bedre end ingen indtægt. Ironi kan være brugt.
[/quote]
Nu er jeg selv i samme aldersgruppe som dig, og har de sidste 3 år modtaget SU og gået på uddannelse sammen med nogen der gennemsnitlig var pænt under halvt så gamle som jeg.
Det har jeg det fint med, det har mine medsturende det fint med, det har mine lærer det fint med og det regner jeg også med at en kommende arbejdsgiver har det fint med.

Så hvis du ikke mener du kan det samme som jeg kan, så er det hverken alder eller systemets skyld.[/quote]
Hatten af for dig, hvis du er tilmeldt en udd. på SU som +50. Jeg tænker da også, at jeg kunne bidrage med min lange livserfaring til de unge medstuderende, hvis det var. Men jeg kan ikke leve af SU.. Er sandheden ikke, at det kunne du heller ikke, hvis det ikke var fra en sambo eller ægtefælle.
Men tak for SU ideen, det kan de mange 1000, der udløber for dagpengeperioden garanteret bruge.
SU kan jeg ikke leve af, (jeg går personlig konkurs,)men jeg er allerede godt forberedt når/hvis jeg ryger i maj 2013 kan du tro.
Jeg HAR fundet min egen løsning helt legalt er den. Jeg kan dog ikke på nuværende tidspunkt afsløre nærmere, da man her på nettet evt. kan identificeres.

Personligt konkurs, men kan boligen sælges uden tab er man ikke insolvent i en årrække frem.
De der kan opnå kontanthjælp skal nu ikke begynde realisere deres værdier før efter et halvt år for at leve af dem, men der må ikke stå mere end 10.000 på den almindelige lønkonto når første kontanthjælpsbeløb står til udbetaling.
Ja, der findes nogle finter, såsom at trække penge ud eller sælge noget så man får kontanter...........jfr at man skal fremvise bankopgørelser for de sidste 3 måneder ved ansøgningen.......... i sidste ende er det nok ikke mange penge staten går glip af idet de penge man har i madrassen alligevel går til forbrug og dermed moms og afgifter.
tilføjet af

Læs her radikal.

Umiddelbart vil jeg vurdere, at jeg er berettiget til kontanthjælp.
Jeg tænker dog på de 1000-vis af børnefamilier, der ikke kan få kontanthjælp og må flytte fra den mest sikre base som individ i et velfærdssamfund - nemlig BOLIGEN.
Det virker ærlig talt som om, at vi i Danmark bare ikke vil erkende at det bliver efterkrigs tidens største sociale katastrofe, hvis ikke disse mennesker hjælpes.
Det er 1000-vis, og det må være et faktum, at alle efterhånden må kende en person/familie som kommer i både økonomiske og sociale vanskeligheder.
Imedens er der dyb tavshed på Christiansborg. 😃
tilføjet af

Læs her radikal.

Fyr dem i jobcentret, så der kan blive råd til ordentligt at hjælpe dem der virkelig er på røven. Det andet er bureaukrati. [->]
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Jeg stemte også på Helle af samme grund---men hun har skuffet.Jeg er også gift og har børn og fik fra 1/7 ingenting.Nu skriver du hvad de kan finde på pr. 1/1 2013--Det er jo nok ikke sidste gang der bliver trusler og det der er værre ved fagforeningerne.
tilføjet af

Efterkrigs tidens største sociale derout.

Jeg stemte også på Helle af samme grund---men hun har skuffet.Jeg er også gift og har børn og fik fra 1/7 ingenting. Nu skriver du hvad de kan finde på pr. 1/1 2013--Det er jo nok ikke sidste gang der bliver trusler og det der er værre ved fagforeningerne.

Ja vi er rigtigt blevet taget ved næsen af Helle, da vi stemte på hende. Du røg så 1.7., men kan du beskrive, hvad det har betydet for dig og din familie.
Enhedslisten er jo reelt de eneste der råber højt og forholder sig til problematikken. Ok. DF er lidt med populistisk. Dagens forhandlinger om Finansloven peger en kende henmod en aftale med Venstre. 😃
Venstre som var med til at indføre 2 års reglen for dagpengemodtagere vil da skide os et stykke.
Var der valg i morgen måtte jeg sætte min stemme på Enhedslisten.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.