5tilføjet af

Dilemma...hjælp søges!

Som overskriften siger har jeg et dilemma. Jeg har en veninde, som jeg har kendt i næsten et halvt år. Fra første gang vi mødtes via fælles bekendte har vi bare klikket totalt. Nogle gange føles det næsten som om vi læser hinandens tanker. Sådanne venskaber er guld værd, især når man som jeg har passeret tyverne for nogle år siden.
Problemet ligger i, hun også er veninde med en anden kvinde, jeg simpelthen ikke kan snuppe synet af. Denne anden kvinde kender jeg gennem arbejdslivet, og hun er typen, der stikker en kniv i ryggen på folk, lige så snart de har vendt ryggen til. Hun er jordens største sladdertaske, er kun venlig over for folk, når hun kan se sin fordel i det og har ødelagt et par menneskers (kollegers) liv ved at bagtale dem så groft, at den ene blev fyret og den anden gik psykisk ned med flaget. Jeg har været i åben konfrontation med hende en gang, hvor jeg vandt og har så ikke set mere til hende, da jeg stoppede i firmaet kort efter.
Her for en måned siden opdagede jeg så, at hun altså også er i kredsen omkring min veninde. Her har hun tilsyneladende et helt andet ry, i hvert fald har min veninde intet dårligt at sige om hende - men det har hun nu ikke om nogen, da hun er jordens mildeste og dejligste menneske, som alle bare kan lide.
Her i december fylder min veninde 40 år, og hun har inviteret hele vennekredsen til fødselsdagsweekend i en svensk hytte. Kanon ide og alle glæder sig meget, også jeg - dvs. indtil jeg hørte den anden også skulle med. Jeg er ikke skidegod til at holde min mund, når noget pisser mig af, så nu er jeg bange for at ødelægge festen for min veninde og de andre, hvis jeg tager med.
Hvad gør jeg? Melder jeg fra - og gør jeg det så med sandheden eller en hvid løgn? Jeg har mest lyst at trække mig helt fra venskabet, da jeg ikke vil sætte min veninde i den uudholdelige situation at være lusen mellem to negle. Please, giv mig nogle perspektiver, jeg er gået helt i hårdknude her, og min veninde er begyndt at mærke der er noget galt. :o(
På forhånd tak for hjælpen jer der svarer.
tilføjet af

PS.

Jeg er på arbejde og brugte min frokostpause til at skrive dette, så jeg kan ikke svare før i aften.
tilføjet af

dilemma

Hej
Jeg har været i samme situation, og jeg synes at du skal snakke med din veninde om det, og fortælle hende ærligt hvordan tingerne står, for hvis der bliver ballade så kender hun baggrunden for det.
Og selvfølgelig mener jeg at du skal ikke melde fra pga. hende, du sagte jo selv at du vandt over hende en gang, så hvorfor lade sig skræmme nu? Tag med og vær positiv og flink, så skal du nok få medhold fra de andre til festen.
tilføjet af

Enig

Jeg synes du skal fortælle din gode veninde hvordan du har det med hende den anden - vel at mærke uden at stille hende i et dilemma. Fortæl hende hvorfor du har det som du har, så kan hun også være på vagt hvis kniven skulle komme frem overfor hende. Tag med til fødselsdagen og se om hende du ikke kan lide måske ikke har lært at holde kløerne inde når det gælder dig, hvis du en gang har fået skovlen under hende. Det ville da være synd at lade et ellers godt venskab ende fordi din veninde ser en du ikke kan med. Det er vel begrænset hvor meget du behøver at se til denne kvinde.
tilføjet af

Jeg synes...

Du skal acceptere hun er der. Nogle gange er vi tvunget til at være sammen med mennesker vi af en eller anden årsag ikke bryder os om. Du går da bare en stor bue uden om hende. Men tænk på hvor dårligt hun faktisk må have det med sig selv, siden hun har brug for at tale så ondt om andre. Dette er ikke en person der har det godt..tvært i mod. Hav ondt af hende i stedet. Det er da sørgeligt at hun opfører sig på denne måde. Vær mod andre som du synes de skal være mod dig.
tilføjet af

Tak for svarene.

Jeg har endnu ikke besluttet mig for at tage med, men jeg vil i hvert fald snakke med min veninde og sige det som det er. Hellere at hun får det at vide af mig, end balladen pludselig er der, som en af jer skriver. Jeg tror, jeg vil lade det komme an på hvordan hun tager det.
Samtidig vil jeg dog også lige sige, at jeg på ingen måde er bange for at stå ansigt til ansigt med hende den anden, det er slet ikke derfor. Jeg er nemlig ret sikker på at kunne klare hende, hvis det skulle komme til det. Hun er virkelig elendig i en åben konfontration, vel også derfor hun vælger at gå bag ryggen på folk normalt?
Det er kun fordi jeg selv hader skænderier til fester, det ødelægger hurtigt al stemning, og når det nu foregår i Sverige, kan jeg (eller hun) ikke bare sådan gå, vel? Det ville være noget helt andet, hvis vi var til fest her i landet, der ville jeg kunne tage hjem, hvis jeg ikke kunne styre mit temperament. Så jeg må lige tænke lidt længere tid og se hvad hun siger.
Tak for hjælpen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.