1tilføjet af

Det off. nasning på aktiverede

Hejsa,
Det irriterer mig grænseløst at det offentlige foretrækker at ansætte aktiverede og nedlægger rigtige jobs eller undlader at oprette nye jobs, fordi de kan udnytte folk uden rettigheder.
Eksempel 1. I Nørrebrohallen i København fyrede man i år fire mand der var ansat gennem et vikarbureau til rengøring. Ind med nogle aktiverede i stedet. En af de fyrede kommer stadig ned tit i hallen, fordi han sådan savner sit gamle arbejde. Jeg ved dette, fordi en ven blev aktiveret der i den fyredes job.
Eksempel 2: Jeg arbejder i det offentlige. En medarbejder foreslog min chef at oprette en stilling der kun skulle lave én bestemt adm. opgave som ellers var fordel blandt alle medarbejderne og som tog meget tid, fordi de ikke lavede den ret tit og de derfor hele tiden skulle sætte sig ind i den igen og igen.
Hans umiddelbare reaktion var at han foreslog at ansætte en aktiveret. Citat:"Hvis vi kan finde en som egentlig godt kunne have et rigtigt job, men som vi kan få som aktiveret, så lyder det som en god ide". Med andre ord han ville gerne være med til at skære i de rigtige lønnede arbejdstimer og spare penge, men at oprette et rigtigt job for de samme eller færre penge, det kan der ikke være tale om.
Eksempel 3
Hvis du ikke har hørt om sagen med Bodums pakkeri i Egtved kommune. Bodum fik pakket sine ting hos et privat firma. En dag stoppede de med det og firmaet gik konkurs og fyrede medarbejderne. Ejeren kom på bistandshjælp og blev så aktiveret i Egtved kommune. Gæt med hvad? Pakning af Bodums ting bare til bistandshjælp i stedet for løn til ham selv og hans medarbejdere.
Eksempel 4.
HVis du kan huske det så trak det overskrifter i starten af 90'erne, da økonomien boomede: Overskrifter som "Det offentlige mangler 14,000 langtidsledige ". Stille og roligt så nedlægger det offentlige rigtige stillinger og når økonomien så boomer, så står de med et problem.
Jeg vil dog lige tilføje at jeg er opmærksom på at nogle/mange bistandsklienter er nød til at blive 'trænet' i at passe et job, fordi de f.eks. er socialt utilpassede og ingen gider hyre dem, som de er nu. Det ændrer bare ikke ved at det ikke skal ske ved at man nedlægger rigtige jobs.
Fy for f....., hvor er det dog klamt med nasseriet fra det offentlige.
tilføjet af

Du har ret !

Det er desværre blevet en "guldgrube" at få medarbejdere til lavest mulig løn !
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.