30tilføjet af

Det forfærdelige er sket..

En hund har dræbt et barn, mod forventning var det ikke en eller anden galnings kamphund, men en hund af mere familievenlig karakter der uden varsel angreb.
Er det ikke på tide at man for at holde hund skulle tage et kørekort til hund, med hundepsykologi, dressur og hundens trivsel som grundelementer ... Jeg ved godt at det ikke er sikkert at bedre indsigt i hundens psyke fra ejerens side ville have reddet denne lille pige, men sikkert er det at vi ville få sorteret nogle fjolser der aldrig burde kunne holde hund hvis der skulle løses kørekort til hund, og dermed eliminere nogle skambidninger og triste hundeskæbner- samt stort set få kamphunde idioterne elimineret ...
tilføjet af

ganske forfærdeligt, men

sikken da et administrationsarbejde der følger med, hvis man skal have dette kørekort, til kæledyr....
jeg tror slet ikke det kan forenes, men tanken er da ok....
tilføjet af

Hunde

Jo jeg syntes at det kunne være en udmærket løsning med en form for kørekort til hunde..
For der er virkelige nogle hunde ejer der ikke har andet end ekko mellem ørene.. og i 90% af tilfældet ligner hunden sin ejermand..
tilføjet af

lænkehund

Det er selvfølgelig trist det der er sket, men en hund i lænke eller snor, skal du ikke prøve at klappe.
Jeg syntes for det første at for at kunne have/få hund skal der være plads til hunden kan være ude i et lukket område. Det skal være forbudt med hunde i små lejligheder og en eller anden form for kørekort/godkendelse syntes jeg lyder helt i orden, men hvordan skal det praktiseres? Der er jo dem der bare vil tjene penge på salg af hunde uden hensyn til hundens ve og vel.
tilføjet af

Hvor henne !!!!!!!!

Hvor læser i dette henne❓Har ledt efter historien, men kan ikke finde den !!!
Kan i sætte et link ind ?
tilføjet af

Rent Teknisk

Er der jo både lovpligtig hundeforsikring og øremærkning samt vaccinationskrav og en virkelig stor mængde seriøse hundeavlere så jeg tror at en koordinering af disse parametere vil kunne bringe os et langt stykke vej, jeg tænker at DCH ville være ganske kompetente i uddannelse af hundeejerne.
tilføjet af

8årig pige i Lihme

du har ret den nyhed har medierne hurtigt fået glemt- modsat de negative indvandre nyheder
men her får du et link..http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=291674
tilføjet af

jo det skulle

koste mindst 5000 kr om året og have hund og så skulle disse hundeejere tvinges til at gå på hundeskole og holde deres rovdyr i snor og hundegård
tilføjet af

Enkel løsning

Det, at en hund kan være farlig for børn (og andre)løses naturligvis ved, at hunde holdes indelukkede, så de ikke kan komme i kontakt med børn. Udendørs iføres de mundkurv og så skal de naturligvis føres i snor af en ejer, der er kvalificeret til at holde hund.
tilføjet af

Kørekort ikke løsningen

Jeg tror næppe at et "hundekørekort" er løsningen. Tragedien i Lihme er et enkeltstående tilfælde, som vi ikke har set før, og som vi næppe vil se fremover. Det ville være urimeligt at pålægge hundeejere en så byrdefuld belastning, når faren for sådanne hundeangreb er så minimal. Løsningen bør i stedet være, at indskærpe over for børn, at de skal være mere påpasselig i deres omgang med fremmede hunde.
tilføjet af

hvofor så negativ

Taget i betragtning at et meget stort antal hunde aflives hvert år fordi deres ejere ikke magter forpligelsen og et endnu større antal lever en kummerlig tilværelse grænsende til mishandling grundet derres ejeres utilstrækkelighed.
Samt at der er en grim tendens med "potenshunde" i visse primitive kredse.
at mange hundebid kunne forebygges og at mange almindelige og elskede familiehund kunne få det endnu bedre .. er denne tragiske hændelse kun en anledning til at tage hundekørekortet op igen
tilføjet af

Hvorfor synes du

børnene skal indskærpes at være påpasselige med hunde - Du skriver jo at det er så MINIMALT
Ja jeg vil ikke lægge barn til hundeoverfald, uanset, hvor minimalt det er.
Desuden er det ikke minimalt at hunde overfalder mennesker, men heldigvis sjældent, at det er med døden som udgang.
Hundekørekort vil få nogle sorteret fra - og kan man ikke fremvise et sådan, kan politiet kobfiskerer hunden.
guller
tilføjet af

dyrepoliti.

Nu er det sådan i dagens Danmark, at vi ikke engang kan få indført et dyrepoliti, og politiets interesse for dyresager er SÅ minimal og bliver kraftigt nedprioriteret, at jeg tror det med kørekortet ikke kommer til at ske, rent politisk. Derefter kunne jeg godt tænke mig at vide hvad I gør udover at sidde her for at få indført hundekørekort eller evt. dyrepoliti? udover at sidde her og brokke jer over det, for det med kørekortet har været debatteret uendelig mange gange og det er en god idé, synes jeg som hundeejer også, alt for mange hunde lider.
Dyrepoliti www.alledyrsret.dk
tilføjet af

Hjælper da ikke.

Kære holger,
Det vil da ikke hjælpe med et hundekører kort da folk ligesom har anskaffet sig en hund. Skaden er da sket, hvis ejeren alligevel er skør i potten.
Man kan jo først begynde på det kørekort når man har en hund.
tilføjet af

hvem har rettighederne ?

For faktisk at gå helt over i en anden boldgade, så er der åbenbart ikke mange her der ønsker at se tingene fra hundens/dyrernes side, mens min bemærkning om de også så satte farten ned for ikke at få deres medbragte unger dræbt i den trafik de kører dem i- blev totalt forbigået for kommentarer, håber nogle har røde ører, men altså dyr har så ingen rettigheder, vi ser gang på gang dyr blive udssat for pinsler og sexuelle overgreb fra MENNESKER, vi ser det aldrig omvendt vel, mand voldtaget og tortureret af hest ?. Så hvem skal lære noget i det forhold, dyr eller mennesker ! ?.Vi skal jo være her allesammen. De der har dyr, de der omgåes dyr, de der undgår dyr og de der slår deres børn ihjel ved ikke overholde de hastighedsregler vi har.
tilføjet af

trist der findes holdninger som dine

Holder du også din mand/kone inde med kæder og mundkurv, fordi jeg betaler en god sakt og er en god samfundsborger og jeg gider ikke høre vedkommenes meninger og gider faktisk heller ikke se på ham/hende. Skulle han/hun se godt ud finder jeg mig ikke i hvis vedkommende har en mulighed for at stikke af med min partner og dermed ødelægge en hel families liv og trivsel. Men er han/hun rødhåret og/eller bærer briller, så afsted til deportation med vedkommende. Jeg håber du kan se ironien, ellers synes jeg faktisk dine smalsporede holdninger er mest synd for dig.
tilføjet af

har du facts ?

Kan du underbygge dine teorier med fakta ?
Der findes over 550.000 hunde i Danmark fordelt på 450.000 familier. Ud af det antal aflives ca 50 hunde ,en promilledel pga adfærd/overfald.
Der findes 2,3 mill mennesker- ud af dem begår 16.255 GROV vold/overfald mod sagesløse.
Det siger mere om hunde end om mennesker.
tilføjet af

Kære ven ...Jeg tror altså

ikke du læser grundigt nok. Hvis ikke et obligsatorisk kørekort til hund er at betragte hunden som havende et krav på såvel en ordentlig tilværelse og at blive forstået og anerkendt af såvel ejer som samfund, så ved jeg ikke hvad det er... den med de ansvarsløse bilende forældresynes jeg du skulle starte en særskilt debat om ellers blir her ret plumret..
tilføjet af

enig

Nemlig ja
tilføjet af

Og!!!!

Det er da meget muligt du synes at tallene siger mere om hundene.
Men bare fordi man er syg i potten, behøver man jo ikke lave grov vold osv.
Problemet, tror jeg, bygger på folk ved at for lidt om hunde FØR de får en, og samtidig er der dem som tror det er et lejetøj.
Lige meget hvad vi som mennesker gør, vil hundene altid have deres instinkter og drifter.
Det kan vi ikke tage fra dem, uanset hvor vi meget, vi desværre, menneskelig gøre, lille fido!
tilføjet af

Tror du på det?

Tror du virkelig på at det vil gøre hunden bedre stillet, fordi "mor og far" bliver tvunget til at tage et hunde kørerkort???? De har jo ligesom fået hunden, skaden er altså sket. De vil jo ikke påbegynde sådan et kørekort før hunden er i hvert fald 7 måneder!!!!!
Alle i denne debat taler om et hunde kørekort. Hvor mange ved egentlig hvad det er????
Jeg tror også for mange forældre er for dårlige til at fortælle deres børn om adfærd overfor hunde. Ja hunden er den der giver skaden, men er det nødvendigvis den der er skyld i det?
Det tror jeg ikke.
tilføjet af

Enig med dig

Hvis du læser debantten grundigt spænder viden om hundekørtkort og/eller hensigten med den ligefra skoler,hundepoliti,mundkurve,og indelukke til hunde således de ikke færdes blandt mennesker, joe forslagene er mange, så nej- jeg tror faktisk ikke de ved hvad det rent faktisk er. En hundeskole vil aldrig kunne lære børn den adfærd de skal have får at omgåes dyr- og mennesker for den sags skyld.
tilføjet af

Har set idag

i god aften Danmark en hundetræner, som forklarede lidt om, hvordan hundens reaktioner er, i forhold til, hvordan man nærmer sig den.
Det var meget lærerigt.
Jeg har også lært mine børn at se efter hundens invitation eller afvisning til at ville klappes, logre den med halen, eller viser tænder osv.
Men præcis forståelse for det, har jeg ikke haft. -
Hun sagde, at en hund har 2 måder at forholde sig på, til en person der nærmer sig, hvis den ikke ønsker kontakt :
Den ene er at den selv flytter sig.
Advare med knurren og at vise tænder, men kan den ikke gå væk, f.eks fordi den er i snor, så ser den ingen anden udvej end nr 2 måde :
At gå til angreb.
Det ligger i alle hundes natur, i nævnte rækkefølge.
En anden ting er, at man aldrig må bøje sig hen og nedover en hund, da det af hunden bliver opfattet som, man vil dominere den.

Med hundekørekort, eller kald det ligegyldigt hvad, mener jeg at ejeren sætter sig ind i hundens psyke og reaktionemønster, så de forstår hundens signaler og reaktions muligheder.
Derudover er det også vigtigt, at man lærer sine børn at behandle dyr med respekt og forståelse for dem.
Nu en lille smule klogere ( på hunde ) guller
tilføjet af

Ja..

Der er ikke nogen der har sagt at kørekort til hund først skulle tages efter at man havde anskaffet hund.. efter min mening er det ved anskaffelsen at den største skade sker..da folk overhovedet ikke forstår hvad de går ind til.
når jeg ser den almene viden blandt de folk jeg kender går den fra at vide hvilken ende der kommer mad ind og til en seriøs interesse i at kombinere dyrets behov og natur...men de fleste af dem var næppe godt rustede da de anskaffede hunden.
jeg tror ikke der reelt findes utilregnelige hvalpe utilregnelig er noget de bliver når ejeren ikke ved hvad han/hun har med at gøre..derfor vil jeg hellere opdrage menneskene end dyrene først. derfor tror jeg på et hunde kørekort
tilføjet af

RO PÅ NU !!

Det ER forfærdeligt, at en hund dødbider en lille pige. MEN tænk på, hvor sjældent, vi heldigvis hører om det, og hver dag sker der altså voldsomme ting i verden.
Der findes desværre "brodne kar" både hos mennesker og dyr. Mennesker begår mord og vold og sådan vil verden desværre altid se ud.
Og måske har den lille pige haft en adfærd overfor hunden, så den bare måtte reagere og har så været så uheldig at ramme hende et dødeligt sted på kroppen. Et sammenfald af uheldige omstændigheder og derfor skal vi ikke fare ud og råbe i skoven, at "NU skal alle have kørekort til hunde o.s.v. o.s.v.".
Hvis en hund har et adfærdsproblem af den ene eller anden art, er det i 9 ud af 10 tilfælde ejeren, der ikke forstår at "læse" hunden og opfylde dens behov og ønsker og den eneste måde, hunden kan reagere negativt på, er desværre at bide fra sig.
Tænk liiige på, hvor mange biler, der hver måned dræber børn ... og dem kan vi jo heller ikke rigtigt forbyde, vel !?
tilføjet af

Det er ikke de vises sten at indføre hunde køre kort

Men du skriver selv at det oftest går galt når ejeren ikke fårstår sit dyr
så var det måsk rigmeligt at man lærte hvad man fik ansvaret for når man fik sig en lille vaps- og havde sat sig ind i hvad dyrets behov var ...
og når du ironiserer om hvor dårligt det står til med trafik kulturen så tænk lige på hvordan det ville se ud hvis der ikke var krav om kørekort før man satte sig bag rattet.
Det er ikke uden grund at det er de mest uerfarne bilister der laver de fleste ulykker..
et hunde kørekort kunne give følgende virkning
1) at ejeren kendte sin hunds behov ..så endte der nok ikke så mange til aflivning og på internat..
2)at ejeren kunne tage forholdsregler der passede til hundens psyke og derfor var istand til at forebygge uheldige hændelser.
3)at vi kunne få folk med forkert indstilling stoppet inden de fik en hund mellem hænderne de kunne ødelægge.
4)at den almidelige viden i samfundet omkring hunde og hundes psyke ville stige
simpelthen fordi, hvis hunde ejeren er på kursus udbreder denne sin viden til alle omkring sig...
de 99,99% af hunde ejerne forguder og elsker deres hund, men der er godt nok mange der aldrig for taget sig sammen til at lære det mest basale omkring hundepsykologi
det betyder ikke at deres hund skambider alle børn i nærheden men derfor ville det alligevel være til gavn for ikke mindst hunden og de omgivelser der ikke netop er ejeren
når Så mange tror at de bliver hetzet fordi man tillader sig at foreslå at der skulle stilles krav til hunde ejere om deres viden og egen psykiske formåen før de fik lov til at anskaffe hund -fatter jeg det altså ikke det må være i alle de meneskers interesse der holder af hunde at man er så kompetent som muligt som hundeejer og dert er nu engang sådan at man først gør det man skal gøre og først langt senere det man bør ..så hvem er egentlig hykler
tilføjet af

Ingenting er tilfældigt

Når vi lever i modstrid med vor kærlige Guds gentagne instruktioner, så kaster vi dom over os selv. Dommen kan komme fra alle sider. Og kan i høj grad være dræbende.
Men hvis vi angrer vores onde handlinger, og omvender os fra alle vores synder, så kan vi blive frelst, og komme under Herrens beskyttende vinger. Amen...
tilføjet af

Kan godt forstå

Du ikke vil lægge navn til den gang ævl -
Du er virkelig helt ude i hampen -
Søg psykiater du, hellere før end siden -
Det HASTER virkelig
tilføjet af

Helt enig

Jeg er helt enig, med at forældre skulle lære deres børn ikke at røre ved hunde som er bundet. Jeg synes selvfølgelig at det er tragisk, men hun var 8år og ikke noget lille barn, så hendes forældre må da have fortalt hende, at man ikke må. Hundens ejer må jo have det forfærdelig også
tilføjet af

Kørekort til hund....

Ville være okay.... men igen vil jeg understrege: FORÆLDRE SKAL LÆRE DERES BØRN IKKE AT GÅ HEN TIL FREMMEDE HUNDE DE IKKE KENDER. SLET IKKE HUNDE DER ER BUNDET UDEN FORAN ET SUPERMARKED ELLER LIGNENDE!!!! Det kan godt være den ser ååh så sød ud og de liiige vil klappe den. Men en hund i snor kan godt føle sig truet hvis der kommer fremmede imod den - og så forsvarer den sig. Det er ikke altid hundens skyld... men altså også de mennesker der går hen til den. De burde vide bedre!!
tilføjet af

Hvor har du ret!

Jeg er HELT enig! hunde forsvarer sig hvis de føler sig truet eller bliver forskrækket. Små børn har det tit med lige, at løbe hen til en hund hvis de synes den ser sød ud. Men det skal man altså ikke!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.