11tilføjet af

Det danske syn på tyskern generelt

Hej!
Jeg tænkte idag på det danske syn på tyskerne. Har der mon ændret sig noget i den danske opfattelse af naboen, eller synes man herhjemme stadig, at tyskerne er et brovtende og krigslystne folkefærd? Er holdningen mod tyskerne generelt blevet mere neutral eller endda positiv end det har været for nogle årtier?
I det danske skolesystem har tysk det ikke så let. Er det fordi tysk er et svært sprog, eller er det fordi man ikke tror at man får brug for det?
Jeg er født tysker, kom til DK i 1985 og har imidlertid taget det danske statsborgerskab. Selv synes jeg at jeg er 100% assimileret, dvs. blevet homogent med det danske samfund, men jeg kan ikke rigtig bedømme den generelle danske holdning overfor tyskerne.
Det ville være dejligt med et par meldinger fra jer, tak!
hilsen
Tyskeren
tilføjet af

Tysker og effektivitet

Hænger vist godt sammen,jeg kan godt li deres mentalitet og grundighed.
Venligt og muntert folk i al almindelighed ikke et ondt ord fra mig.
tilføjet af

jeg har bestemt

ingen problemer med vore naboer i syd, en af mine nærmeste kollegaer er tysker og han er vældig festlig. Er meget historisk interesseret og mener ikke tyskerne er mere krigeriske end så mange andre (danskere, svenskere, franskmænd) historisk set. Så kom i bare.
tilføjet af

Nu er dansken p.t.

mere krigslysten end sine tyske naboer. Så lad os forbigå det emne, da det er et ømtåleligt for vi rettænkende demokrater.
Jeg har ikke det fjerneste imod tyskere. Tværtimod ! Jeg har heller ikke noget imod andre folk. Men der kan være individer jeg ikke har det så godt med. Men dem kan jeg bare undgå. Meget enkelt. :-)
tilføjet af

hvor er det

rigtigt det du skriver. Man kan bare undgå dem man ikke kan lide, en god indstilling, sådan har jeg det også, vi har "fundet" en græsk ø, hvor der ikke kommer ret mange tyskere, så vi undgår deres sandborge, og okupering af visse strandafsnit. Her er stille og roligt, ja det er sådan man gør det.
Må solen skinne over dig....
tilføjet af

nej da..

Har selv tyske (østrigske) aner, så har altid været på god fod med tysken🙂
Ved ikke om folk stadig har en dünnscheisse holdning til tyskerne, håber jeg da ikke..
tilføjet af

Mit syn på tyskerne er helt neutral

Formentlig er der ikke mere samme modstand, da krigsgenerationen efterhånden er ebbet ud.
Personligt har jeg selv altid haft et godt forhold til tyskerne, der har et gemytlig mentalitet. Jeg har været en del sammen med dem, der kom på min hjemegn i sommerhusene, her festede jeg ofte med dem og havde det fint med dem. Venligheden var altid den jeg mødte hos dem. Tilsvarende oplevelser har jeg haft ved mine rejser til Tyskland, hvor jeg aflagde genvisits hos mine feriebekendte.
Lad ikke den imbecile østrigske maler og tapetsersvend Adolfs 'bier stube departement' præge forholdet mellem danskerne og tyskerne, dertil rummer tyskerne for mange kvaliteter.
tilføjet af

Hej Hausser - Blige

eller hvem du nu foretrækker at være....
Hvorfor bruger du forskellige dæknavne i alle dine indlæg.
De er jo ens og ligegyldige idet de er også er selvmodsigende. Tager du mange piller mod din personlighedsspaltning ?
tilføjet af

Det er nok rigtigt ...

... at de gamle generationer er ved at forsvinde (på begge sider) og at de nye generationer får en "historisk" afstand til det der var engang.
Håber at de fleste danskere har det med tyskerne som I, der svarede mig.
God nat - snakkes ved igen!
hilsen
Tyskeren
tilføjet af

fordom eller ej

min helt personlige holdning er: (og jeg gider ikke at retfærdiggøre den, sådan ER det bare i min verden)
værst er, i nævnt rækkefølge:
1. "perkere" - er bare forfærdelige, intet nævnt, intet glemt.
2. svenskere - er forfærdelig, især når de taler! selv hvis jeg vandt en ferie gad jeg ikke at holde ferie der!
3. tyskere - ter sig stadig som verdens herrer og er alt for støjende! tyskland skal man helst fræse igennem, så man ikke skal se og høre for meget på dem.
så I bliver faktisk "hjulpet" af perkerne her ;-) for ellers havde tyskere været på andenpladsen.
tilføjet af

Engelsk er fremtidens internationale

sprog. Videregående uddannelser foregår i udstrakt grad på engelsk. Der findes stadig tysk faglitteratur, for 40-50 år siden var tysk faglitteratur altdominerende.
tilføjet af

jeg er

Blige, og ikke nogen anden, og dette er det eneste indlæg jeg har lavet i denne tråd. Desværre for dig, for jeg betragter dig som en yderst intilligent person, er der ikke to ens indlæg.
Sort humor kan være vanskelig.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.