2tilføjet af

Den hvide røg

TV-kameraerne og dermed ufatteligt mange millioner tv-seeres øjne er i disse dage rettet mod en lille skorsten på taget af Det Sixtinske Kapel i Rom - tilsyneladende i uvidenhed om at reglerne for pavevalget er lavet om.
Iscenesætterne i Vatikanet har tydeligvis ladet sig inspirere af tidens reality-tv. De 115 kardinaler er totalt isoleret fra omverdenen i Det Konklave Værelse. Ingen aviser, ingen radio og tv, ingen internetadgang til SOLen. Selv mobiltelefonerne har de måttet aflevere.
Eneste forskel fra rigtigt reality-tv er, at ingen af de 115 kardinaler stemmes hjem undervejs og der er ingen tv-kameraer til at følge deres diskussioner og toiletbesøg. Vi må nøjes med billeder af den lille skorsten på taget af Det Sixtinske Kapel.
Det er naturligvis kommet frem, hvad der egentlig sker i Det Konklave Værelse. De 115 kardinaler skal hver dag igennem to afstemninger - en før frokost og en før aftensmaden - om hvilken pizza de skal indtage. Den billige Vesuvio med tomat, ost og skinke, eller en af de dyrere med ekstratilbehør i form af rejer, champignon, muslinger, kødstrimler, sardiner, oliven og hvidløg.
Først den dag, hvor de 115 kardinaler fra 52 lande kan blive enige om menuen, vil røgen fra pizzabageovnen under den lille skorsten på taget af Det Sixtinske Kapel blive hvid.
Og herefter går det stærkt. Når pizzaen er spist, afgør kardinalerne pavevalget ved hjælp af den århundredgamle metode ’Lapis, saxus, papyrus’ (’Sten, saks, papir’).
Klokkerne fra kapellet vil herefter bimle løs, mens den nye pave rulles frem på balkonen i sin kørestol. Efter kort fremvisning vil han blive overført til intensivafdelingen og holdt kunstigt i live indtil næste gang kardinalerne samles til pizza-gilde i Rom.
Hovedparten af afsløringerne kunne forleden læses i Politikens normalt velinformerede moderorgan At Tænke Sig - så det skulle være ganske vist.
tilføjet af

Lyder sandsynligt

Så har de jo hørt vores bønner om nytænkning indefor den katolske kirke! Det er da dejligt.
Ved du så også om der er kommet nye regler mht. kvindelige præster og det der?
;o)
tilføjet af

Lille rettelse

Hej der
Jeg er ikke engang sikker, men jer mener at have hørt at der stemmes TO gange hver formiddag og TO gange hver eftermiddag?
Det er ikke afgørende vigtigt, men ville lige nævne det alligevel.
Jeg tager en "Hawaii" (pizza)
Venligst Speedy
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.