7tilføjet af

De hjemløse.

Samfundet er indrettet sådan , at der kan være en stor risiko for , at man bliver hjemløs. BT.d.14.nov. * Lad de hjemløse sove i kirkerne*. Så kan man komme med , at dem der er hjemløse skulle nok have tænkt sig lidt om , og ikke bare drikke bajere og blive ved med at leve på den måde - og huslejen er der så ikke penge til ( det er meget dyrt at drikke og ryge) . FØRST HUSLEJEN - så bajerne. Man kan blive hjemløs på mange måder , komme i en økonomisk klemme , der er mange muligheder. Har man problemer , er der mange hjælpe muligheder , jeg anbefaler * blå kors* , da jeg har været ansat der- et fantastisk arbejde de laver. Det samme med mange andre organisationer. Der er rigtig mange mennesker der arbejder som frivillige , bruger deres fritid til at hjælpe andre mennesker. Alligevel ser man mennesker som er *synlige hjemløse*. Det er mennesker i nød , og som burde hjælpes. Her i Danmark er der så rigtig mange hjemløse , og rigtig mange lejligheder som ikke kan lejes ud - det passer ikke sammen. Os der bare går i seng , og nyder det - vi ved ikke hvad hjemløshed er for noget. Det burde være en menneskeret at have sit eget hjem og så have et godt liv. EVT. med lidt hjælp og omsorg for nogen mennesker. Der er nogen som påstår , at der er 400.000 arbejdsløse. Hvorfor kan man ikke finde ud af noget ?? Og så skulle kommunerne til at arbejde på en anden måde med deres * klappe kassen i * politik. Det kan give hjemløse , og mennesker med uoverskuelige problemer. Dem ser vi i bybilledet nu . Jeg støtter MISSIONEN BLANDT HJEMLØSE , Gl. Køge Landevej 137 2500 Valby . Tlf.36161113 . Jeg hører lige i radioen , at man vil af med en del ledige lejligheder , fordi de ikke kan lejes ud . Ja ja ja ja.
tilføjet af

god ide

at lade hjemløse sove i kirkerne - det da i hvert fald næste kærlighed -
Men kommer det ikke til at koste tid penge og flere præster!!
Hvad der galt med container boliger, de kan leje billiget, som afsats til evt. lejlighed??
Det kan ikke være særligt dyr og er vist tilbudt.
Jeg kan godt huske alt balladen, da de blev forslået flygtninge, men tror nu ikke der vil komme samme klynkehold af folk, der mener de inhumane at bo i, når det drejer sig om hjemløse - det må da være mere humant at bo i en containerbolig end en ny opgang hver nat, fordi man lige fik drukket, de sidste 30 kr. ,til overnatningen på mændenes hjem, op.
tilføjet af

Containere som bolig.

Hej. Jeg er meget enig med dig i din ide`om containere som bolig. Jeg kan bare ikke forstå , at man ikke gør noget for at løse problemerne. Det er nok den der med * det er deres egen skyld*. Vi andre kan ligge i en varm seng og sove , gå i bad når vi vil det . Låse døren og sige , det her er min lejlighed , her bor JEG. Jeg har selv prøvet at bede kommunen om hjælp , det kunne ikke lade sig gøre ud fra deres uforstålige arbejds metoder. så var det forsorgshjemmet i Hoptrup , dog kun i 14 dage så fik jeg et arbejde på et skib i Esbjerg DFDS. Jeg var heldig. Det var to stærke modsætninger at leve på må jeg påstå.
tilføjet af

Det er deres egen skyld

den kan man jo altid bruge... men det er vel egentlig også? Eller er det samfundets skyld, synes du? Jeg vil gerne medgive dig, at der er mange ulykkelige skæbner, og at man burde hjælpe dem. Men det kræver hjælp til selvhjælp, ellers er det ikke noget værd.
Men er det nok hjælp at give dem tag over hovedet? Så sidder Så sidder de jo bare der og bliver mere og mere ensom, formodentlig i et hjem, uden nogen form for indbo, men i et hjem som bare er en tom kasse, og ingen "venner", for de går på gaden eller sidder på bænken med deres håndbajer.
Helt ærlig, er det et liv?
Jeg tror, at mange af de hjemløse hellere vil være sammen med "vennerne", for trods alt der igennem at opleve en samhørighed og et fællesskab, i stedet for at sidde i et hjem, som alligevel ikke er noget hjem!
tilføjet af

Delvist deres eget ansvar

Jeg synes, også at det er tragisk, at nogen er hjemløse. Men hvis de har så store problemer med alkohol og narkomisbrug, samt har et voldelig og kriminel adfærd, så er det også problematisk, at finde en almindelig lejlighed til dem.
Jeg bor i en by i vestjylland, hvor boligselskaberne, samt private udlejere fortiden har mange tomme lejligheder stående. Jeg bor også et sted, hvor vi har 3 ledige lejligheder. Jeg og de andre beboere ville bare være kede af, hvis der flytter nogen ind som har misbrugsproblemer, da vi ikke har nogen problemer selv. Her er ro og ordentlige og trygge forhold, så det ville være svært, at få nogle nye beboer, som laver uro og kriminalitet.
Men måske kunne nogen udlejningsejendomme laves om til herberger eller bofællesskaber, hvor der er til
tilknyttet socialpædagoger og andre mennesker som kan hjælpe og støtte dem til evt. misbrugsafvænning.
Men man kunne måske også bruge nogle Flygtninge landsbyer, som har blevet nedlagt.
Det er jo hellere ikke sikkert, hvis det er nogle københavnere, at de ville kunne trives her i Jylland.
Men der er sikkert et størrer behov i København og andre størrer byer i DK, på flere forsorgshjem, herberger eller bofællesskaber, til de aller dårligst stillede.
På længere sigt, kunne de måske få en lille lejlighed, hvis de vil/kan afvænnes, og overholde lejelovens bestemmelser, på lige fod med andre, hvad angår ro og orden, for at bo til leje.
Men synes også, at de har et delvist ansvar selv, for deres eget liv, og for at ville have hjælp og støtte fra andre til at forbedre deres liv og livskvalitet.
Kan se at regeringen har lavet en behandlingsgaranti for misbrugsproblemer, så er det jo op til dem som har disse problemer, at søge behandling. Evt. bruge Minnesota modellen, da jeg har læst at den skulle være god og effektivt. Man burde også have behandling ind i fængslerne, så man skal være Clean før man kan blive løsladt igen. Opstramning og mere kontrol af besøgende til narkomaner, som er i fængsel. Fængsler skal gøres narkofrie.
tilføjet af

Når man når bunden!!

Jeg tror folk skal passe meget på med at sige at hjemløse selv bærer skylden og at de bare kan søge hjælp!! Hjemløse HAR nået bunden og at søge hjælp ligger temmelig langt fra deres verden. Der er altid en årsag til folks problemer og at rejse sig når man ligger ned er meget meget svært. Det kræver hårdt arbejde at fastholde en tidligere hjemløs i en ny identitet. Ofte gives der op inden de overhovedet kommer igang. Alt kan virke urealistisk og uoverkommeligt i deres øjne. Igennem mit arbejde ser jeg bla eks hjemløse forsøge at etablisere sig i et hjem og få dagligdagen til at fungere. Det er en lang sej kamp der kan lykkedes og det er jo dejligt når det gør. Det er så desværre kun en lille del der formår at fastholde sig eller overhovedet gribe chancen. I dagens Danmark er ressourcerne meget små.. der er næsten ingen midler at arbejde for - på det område - så det kan være ekstremt svært at få fat i dem der ligger lavest i samfundet!!
tilføjet af

ok - nogen af en omvæltning-

Det lyder ikke sjovt at prøve- i hvert fald ikke for længe-
Og jeg håber da virkelig ikke at det fordi folk ikke gider betale over skatte, pga. en holdning om at det deres egen skyld-
Det ville da være pinligt, om det passer eller ej. Vi bruger så mange penge på alt muligt tåbeligt i forvejen- dette ville jo reelt hjælpe nogle mennesker.Og på mange måder være bedre en at give lejligheder, da mange nok tuller rundt blandt venner og ligesindede.
Så kunne de have nogle små parker, med meget billige boliger og scociale bekendsskab med ligesindene. Der ville nok dukke problemer hvis nogen af narcomanerne skal afvændes, men så de evt. fjernes så længe..
mvh
philip
tilføjet af

Der er mange hjælpe muligheder.

Jeg har været ansat ved blå kors , og før den tid , var jeg ikke klar over hvad de stod for. Jeg var først frivillig , så blev jeg ansat. Det er en meget stor organisation. Der er rigtig mange organisationer som gerne vil hjælpe mennesker i nød. Der er rigtig mange frivillige i Danmark , der bruger deres frritid på at hjælpe andre mennesker. Der er rigtig mange genbrugs forretninger , alt er billigt. En kommune kan hjælpe - hvis de vil. Alligevel er der nogen som intet har , ikke engang deres eget hjem - evt. et lille værelse. I Danmark er der nu rigtig mange lejligheder som de ikke kan få lejet ud , der er rigtig mange hjemløse. Mange unge mennesker har uoverskuelige problemer , og de bor på forsorgshjem og herberg. Giv dem et hjem , og betal deres husleje ud af de penge de får. Det må nok kunne lade sig gøre på den ene eller anden måde.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.