14tilføjet af

Borelia - skovflåt - er der nogen der har erfaring

med denne sygdom. Kan man efter at være blevet behandlet med pencilin så få komplikationer som dem man ar læst om, som f.eks Mimi Jacobsen - op til flere år efter?
tilføjet af

Jeg tør ikke lægge hovedet på blokken

- men jeg er ret sikker på at Mimis var et ubehandlet tilfælde, der udartede. Eller blev for sent behandlet om du vil.
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/skovflaat.htm
tilføjet af

Niksenbiksen!

Hun blev netop syg fordi hun ikke blev behandlet.
Men pas på!
Fordi der er opdaget 1, kan der godt gemme sig en der bliver rød plet lidt senere.
Så bliv kikket på jævnligt en 14 dages tid efter den første blev opdaget.
LOV MIG DET DELLA!
Hilsen:
Kristian 🙂
tilføjet af

Vigtigt at blive behandlet!!

Det er i al fald VIGTIGT at blive behandlet, lige så snart man opdager et flåt-bid, som "vokser"...
Også selvom det er et pat uger siden man blev bidt, og flåten er væk!!
Jeg har en veninde, som i dag er lam i næsten halvdelen af sin krop. Hun kan humpe, og komme frem uden hjælp på den måde, og hun har lært sig mange ting, med kun en hånd. Men sjovt kan det ikke være!! Jeg ved ikke om hun er blevet behandlet eller ej...
Så lige meget hvad, skal man gå til lægen, hvis det røde omkring bidet, bliver større end en 5'er.
Men hvis du er nervøs, så ring til din læge igen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt!!
Mis
tilføjet af

den kan

borelia kan ligge i "dvale" i kroppen i mange mange år, også selvom den er behandlet med pencilin. et nyt bid fra en skovflåt eller andet kan få den til at bryde ud igen..
havde en ven som var blevet bidt som teenager, dengang kom han straks i behandling med pencilin og symtomerne forsvandt, 15 år efter bliver han bidt igen hvorefter den gamle borelia bryder ud igen og han bliver delvis lam i den ene side. han var ellers sund og rask. beklager jeg lyder lidt som en sortseer men det er desværre som det er.
tilføjet af

Det er OK D!

Der sker ikke noget med dit ho'de der. Husk en pude, det er ubekvemt der! 😉
[l]elige hilsner:
Kristian
tilføjet af

Tak for svarerne -

Det er åbenbart ikke helt afklaret hvad sygdomnen går ud på, min læge tog ikke
blodprøver, men kunne se at det var Borelia. Jeg har efterfølgende haft lammelser.
Så er glag for at høre om Jereser faringer med sygdommen. Gerne flere, da min situation ikke helt rammer plet med de erfrainger I har haft ed sygdommen.
tilføjet af

kronisk træthedssyndrom

det nyeste jeg har hørt, er at borrelia er skyld i mange ME/CFS patienters sygdom også kaldes kronisktræthedssyndrom. Dette skyldes feks bid fra flåter eller tæger, og kan være sket i barndommen eller senere, og hvor man så får virussen den vej gennem kroppen...
uanset hvad er det vigtigt at blive undersøgt, dog er der meget lidt viden i DK, og testene er meget usikre, og kan sagtens være misvisende da de kun er 50% sikre i svar....
held og lykke til
tilføjet af

jeg har haft

borelia. for syv år siden, sommeren da jeg fyldte ti, viste der sig et stort rødt mærke med en hvid plet i midten på mit ben... fjorten dage forinden havde jeg været i skoven med min veninde! :S
jeg fik ud over den der dartplade på benet MEGET hævede og smertende led, alle ledene på kroppen, som desuden også kløede. jeg kom på hospitalet og fik foretaget en masse tests, og endte op med en tidages pencilin-kur. det har ødelagt et eller andet i mig, så jeg i dag ikke kan tåle pencilin og må have antibiotika, hvis jeg bliver syg, men ellers er der ikke noget galt, tror jeg. bare sørg for at fjerne de satans kryb hurtigst muligt og gå til lægen, hvis du finder en dartplade et sted på kroppen..........
forresten et par måneder efter fik jeg sukkersyge, og det har lægerne udtalt at det godt kunne være borelia, som har udløst den - dog skal det siges, at jeg sandsynligvis havde fået det på et eller andet tidspunkt før eller senere alligevel, det blev bare fremskyndet pga skovflåtebiddet og bakterien i kroppen.🙂ikke for at skræmme eller noget, bare for at informere!
knus <3
tilføjet af

Hmmm

@wildmand,
tror du ikke det bare var det nye skovflåtbid der gav ham sygdommen igen? Man kan jo godt blive smittet med borrelia på ny, selvom man har været behandlet for det engang.....
tilføjet af

Du skal fjerne skovflåt

Helt enig med dig, @vildmand. Selvfølgelig var det bare et nyt skovflåtbid. Det gælder sgu om at holde øje med skovflåterne, da de kan gemme sig steder, hvor de er svære at se, såsom haserne, armhulen osv. Husk nu, at fjerne skovflåten inden for 24 timer efter skovflåtbidet, så du kan være sikker på at bakterien ikke overføres til dig. Der står meget om, hvordan man fjerner en skovflåt på http://www.skovflaat.dk/fjerne-skovflaat.htm - det er voldsomt vigtigt. Men først og fremmest gælder det om at klæde sig rigtigt så man undgår skovflåtbid og derfor ikke bliver nødt til at fjerne en skovflåt.
tilføjet af

Følg med i prressen den næste tid! - Borrelia/Lyme

Er man rask. så er man rask!
Problemet er de mange, der ikke får stillet diagnosen hurtigt nok og dermed ikke efterfølgende får behandling i tide - er du i tvivl og har fået en tvivlsom diagnose - så søg hjælp i et andet EU land - på en Borreliose klinik!. OBS. at der er frit sygehusvalg, når behandling ikke kan ske i Danmark! - hold fast i Jeres rettighed som EU borger.
Hanne Lommer
😮
tilføjet af

Antibiotica giver ikké ...

Kære della,
Det du kalder "den sygdom" er en forbandet bakterie med livslange konsekvenser, når den er ubehandlet - og ikke diagnostiseres korrekt -og dermed behandles i tide.
Se på nettet/facebook under Borrelias (Mogens Misser Jørgensen) her ligger links.
Der arbejdes på, at få løst en mangeårig kedelig problematik!
Det ville være godt med en samlet side - så støt og skriv på Borrelias.
Hanne Lommer
tilføjet af

Ubehandlede tilfælde - eller fejldiagnoser?

Hvor mange ubehandlede (ikke lægelige erkendte) kronisk Borrelia patienter har vi DK? Hvor mange fejldiagnoser? Hvorfor kan vi ikke som andre lande konstatere kronisk Borrelia i DK? Hvorfor kan patienter ikke få økonomisk støtte til tests og efterfølgende behandling i udlandet - det er jo en del af EU aftalen!
Spørgsmål til debatten der forhåbentligt vil blive taget hul på den kommende tid.
tilføjet af

Bedre sent end aldrig!

Kære alle,
Debatten om Kronisk Borrelia, Borrelia behandlet i tide, Borrelia behandlet- og testet bedst muligt, fejldiagnosticerede patienter, spørgsmålet om fri bevægelighed - og behandling af (EU aftalen) - herunder også betaling... Det kan I være med til, at sætte lidt ekstra fokus på!
Vi afventer pt. svar fra Sundhedsministeren - som afventer svar fra Sundhedsstyrelsen - som har "udtalt sig" til Dagbladet Information.
Hvem har ansvaret?
Blev Mimmi Jacobsen forøvrigt ikke endeligt behandlet af Klaus Hansen - hvordan, hvilken -og hvor lang antibioticabehandling fik Mimmi...?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.