5tilføjet af

Bolig i Aarhus København

Hej.
Da min kæreste og jeg begge skal studere i Aarhus eller Købehavn fra 2007 vil vi gerne leje en lejlighed der. Hvad skal vi regne med at skulle give i husleje i h.h.v. Aarhus og Kbh. Vi søger en 2 eller 3 værelses lejlighed på 70-90 kvm. Hvordan søger man nemmest en bolig i disse byer?
tilføjet af

jeg ville...

mit bedste bud ville være at falde ned på knæ med røven mod nord og ansigtet mod Mecca og anråbe Allah - idet jeg er overbevist om at det vil virke, fordi har I nogensinde set så meget som een boligløs muslim i Århus eller København
tilføjet af

et par tips

skriv jer allerede nu op hos ISP, de har nogle rigtig gode lejeboliger til forholdsvist billige penge. Vi giver f.eks. ca. 5800kr incl. aconto varme for 93kvm centralt i Århus, med udsigt over hele byen.
Hvis en af jer har familie, der har medlemskab hos Teknikum- og Diplomingeniørernes Pensionkasseselskab, så kan I stå i køen som 2. perioritet, hvis I har medlemskab af IDA (Ingeniørforeningen i DAnmark, det kunne jo godt være en af jer før havde læst til ingeniør), så kan I komme ind som 3. perioritet i køen. Jeg kan varmt anbefale ISP.
Og husk, det er ikke nok bare at melde sig til, følg gerne op ofte, og ring gerne til boligselskabet ca. hver 14. dag. :-)
PS: hvordan ved I at det enten skal være Århus eller Kbh? Hvad udelukker f.eks. Aalborg, Odense, Esbjerg eller Roskilde?
held & lykke :-)
tilføjet af

Vælg Århus

Jeg har selv studeret i Århus og kan kun tale varmt for den. Det kan godt være København er større og mere storbyagtig og har mere "puls" end Århus.
Men tag ikke fejl. Selv om Århus kun er en stor provinsby, har den også overraskende meget at byde på.
Det der imidlertid taler for Århus er det helt unikke studiemiljø som byen kan byde på. Det skyldes at størstedelen af de store uddannelsessteder ligger samlet i et lille område i den nordlige del af byen.
Her finder du Universitetet, Handelshøjskolen, Journalisthøjskolen samt mange andre uddannelsesinstitutioner. Udover det er det også her størstedelen af kollegierne ligger. Her er der masser er liv og rig mulighed for at træffe jævnaldrende studerende også på tværs af faggrænser.
Jeg ved at uddannelsesinstitutionerne i København og København Universitets fakulteter ligger spredt hulter og til bulter rundt omkring i byen, således at der ikke er det samme sammenhængende uddannelsesmiljø som i Århus. Det er ihvertfald hvad jeg har hørt andre sige.
Hvad angår boligpriser og ventetid på bolig, så tror jeg at forholdene i Århus er bedre end København. I Århus får du mere for pengene og du finder lettere noget at bo i.
tilføjet af

Til "Fredagscafé"

Er der ikke helt vildt meget ballade med indvandrerne i Aarhus. Vi er på INGEN måde racister men min kæreste er lidt nervøs for om det er farligt at gå på gaden om aftenen i Aarhus.
Hvilke områder i Aarhus er såkaldte "sociale ghettoer"? og hvilke områder er gode kvarterer med unge mennesker?
tilføjet af

Overhovedet ikke farligt.

I skal på ingen måder være nervøse for at flytte til Århus på grund af indvandrere. Hvis I ikke bor i Gellerup/Brabrand, så er der absolut ingen problemer. Jeg er 100 gange mere nervøs for at gå på Nørrebro en sen aften.
I det hele taget er Århus en meget stille og rolig by. Du ser ikke nær så mange politibiler, som i København. Og det er fordi, der ikke er nær så meget ballade. I skal glæde jer. Det er en super fed by.
/Sjællænderen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.