7tilføjet af

Blikkenslager hjælp udbedes

Et spørgsmål der har plaget mig hele dagen.
Min nabo bankede på døren tidlig i morges, fuldstændig HYS om jeg ville komme ind og se hans badeværelse hvor der var konsistenssvand, på rør og et skab han havde bygget nder sin vask.
Han postulerede, at det kom fra mig, men det fatter jeg ikke en lyd af, hos mig er der ingen rør, der har så meget som en dråbe vand og det burde der vel være, hvis jeg skulle have nogen andel i hans problem.
Hvad stiller jeg op?
Han har selv lige lavet badeværelset, så er det ikke en mulighed, at han har gjort noget galt da han monterede rør o.l
Hvad gør jeg, jeg har bestemt ingen lyst til at blive beskyldt for noget som jeg mener jeg er uforskyldt i.
tilføjet af

Kondensvand (ikke konsistensvand)

Kondensvand kan skyldes, at koldt vand løber i uisolerede rør i et opvarmet lokale.
tilføjet af

han er selv skyld i problemet

når kolde vandrør er indbygget i et skab uden aftræk eller varme, så danner rørerne kondens, endda så meget vand at det kan ødelægge badeværelset.
først må han isolere alle de kolde vandrør og så må han lave huller i skabet så der kan komme luft ind, så evt. ny kondens kan fordampe.
normalt så ligger vandrørene i en skakt i lejligheds byggerier, hvor igennem der også suges luft ud fra badeværelset.
hvis han ikke har udsugning i badeværelset, så hjælper isolering ingenting.
i øvrigt skal våd rum laves af fagfolk.
tilføjet af

kære ven

jeg undskylder at jeg ikke kender fagudtryk, men skrev hvad jeg troede var rigtigt.Søger netop råd fordi jeg er uvidende og beder om hjælp.
tilføjet af

Klamp

Sådan noget skal folk holde deres 10 tommelfingre fra hvis de ikke er helt 100%, og slet ikke i en boligblok hvadenten det er leje, ejer eller andel.
Ingen forsikring dækker, kun en VVS-fyrs forsikring hvis han laver en fejl.
tilføjet af

Lad dog være med at være "frisk"

Som du selv skriver, du beder om hjælp. Kondensvand er ikke noget fagudtryk, men et helt almindeligt dansk ord. Kondensvand opstår også andre steder end i ulovligt klampede badeværelser. Du kan se - og har sikket oplevet fænomenet - på vinduer, hvis det ikke er termoruder. Der kan vandet drive ned af i et opvarmet rum.
Du skriver din overbo lige har lavet badeværelse. Hvis han selv har lavet det, er det smask ulovligt. Og ikke nok med det, det skal laves af en fagmand. Det skal være en fagmand der også har en autorisation udstedt af kommunen, for at få ombygningen godkendt.
tilføjet af

Bare rolig....

Det er da muligt at installationerne er indrettet sådan at det vand du tapper skal gennem rør placeret i naboens badeværelse - intet unormalt i det...
Hvis du feks. har et toilet der løber eller en kold hane der drypper meget, så vil der konstant løbe koldt vand gennem røret - dette vil danne øget kondens udvendig på et rør placeret i varme omgivelser..
Men hvis dine armaturer og toilet ellers er iorden og du bare bruger dine forskellige armaturer på normal vis - så er det IKKE dit problem!
Som flere andre rigtigt skriver, så er det helt normalt at der dannes lidt kondens på koldvandsrør i varme omgivelser - MEN manglende isolering af røret - ELLER utilstrækkelig/manglende ventilation af rummet, eller skabet - så har vi balladen!!😃
Din nabo må lave sit lor.. om eller bare flette næbbet og tørre sit vand op...!😮
Vh. Bliktud🙂
tilføjet af

Tak for hjælp

Tak til jer der hjalp mig på vej, jeg vil nu med bankende hjerte kontakte min vrede nabo. og konfrontere ham med jeres bud på årsagen.
Det er absolut ikke med glæde jeg ringer på hans dør, han er en stor mand der kan råbe rigtig højt og jeg er en lille forsagt pige som han ved han kan skræmme fra vid og sans med sit råberi, så ønsk mig held og lykke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.