5tilføjet af

Blæseren på min bærbar

Blæseren på min bærbar kører næsten hele tiden, det er kun sjældent den holder en lille pause på ca 5 sekunder, og så kører den ellers videre igen.
Jeg ved ikke hvad det kan skyldes, men jeg håber der er en af jer der kan svare på det.
Når jeg skal logge af eller slukke for computeren kan den ikke lukke et program ved navn: CZfgSvc.exe, hvor den så spørger om jeg vil afslutte det nu. Det har sikkert noget med det at gøre.. Håber der er en der har lyst til at hjælpe mig..
tilføjet af

hmm

Det kan være skidt og møg, som sidder i/på blæser/køleribber, som forårsager dårlig køling, og derfor er den nødsaget til at køre hele tiden for at holde temperaturen på et acceptabel niveau.
Inden du påtænker brug af en støvsuger, skal du lige vide, at der er risiko for at blæseren genererer strøm, hvis støvsugeren får selve propellen til at trille rundt, og det er ikke sundt. Derfor skal den blokeres på en eller anden måde. Alternetivet er at pille den ud, men det er måske ikke så smart på en maskine, hvor der stadig er garanti..
ps: prøv og åben jobliste og tjek CPU-brug
det er ctrl/alt + delete
tilføjet af

læs...

http://mightychicken.com/mc/process/zcfgsvc.exe.html
se dette link,håber det kan hjælpe dig...
tilføjet af

læs

tilføjet af

CZfgSvc.exe er Windows prossesor software

Under "Egenskaber" kan du se, om den var oprettet fra start og derfor ikke bør slettes, eller har "sneget" sig på senere og kan slettes.
Nogle bærbare får også bedre køleluft, hvis de understøttes af en tynd bog i forkanten eller hvor de ikke tager luft ind.
tilføjet af

Bliver tit overset...

Jeg har en bærbar privat, jeg har en til arbejdet og min kæreste har en. Ja selv min far har en. Alle har sq bærbar idag, og det er forståeligt nok til de priser elgiganten mf. fyre af.
Men en bærbare til 4499 er bare ikke af samme kvalitet som den til 12.499! Så hvis det er en billig bærbar kunne det godt tænkes at det er knap så god køler der sidder i, at der måske ingen reelle køleribber er (til at lede varmen væk med) eller at den er designet dumt, så den varme luft der bliver lavet, knap kan forlade området.
Samtidig kan softwaren være et problem. Hvis den f.eks. er inficeret med virus eller spyware som står og arbejder ubemærket (eller måske antivirus som står og scanner), kan det ekstra arbejde skabe mere varme. Jo mere arbejde, jo mere varme.
(F.eks. har Microsoft Office en indekseres agent der nogle gange står og bladre harddisken igennem for filer. Det kan suge livet af bærbar og få den til at larme nok så voldsomt.)
Hvis det er en nyere bærbar, skelner den sikkert på om der er strøm tilsluttet eller ej. Hvis den køre på batteri, forsøger den sikkert at sætte hastigheden ned (for at spare på strømmen og varmeudviklingen) og Så vil det selvfølgelig tage længere tid at udføre kommandoer for programmerne. Men den kan blive belastet hurtigere.
Ud fra erfaring mener jeg at sådanne emner tit bliver overset ved køb af bærbar og at folk er ligeglade. Men kun indtil de finder ud af den brænder lårene når den står på skødet eller at blæseren permanent larmer mere end naboens hankat til kattejammerrock.
Det er synd hvis det skyldes uvidenhed :)
Prøv at lade den få luft (hvis du har den på skødet eller står på bordet), sæt den et køligt sted hvis muligt, luk nogle programmer, find en nørd der kan se om der er spyware på den (antivirus programmerne kan snydes så stol ikke 100% på dem). Held og lykke
*PCpimpen* m støjsvag laptop :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.