6tilføjet af

Birketræ?

Hvornår klipper man sådan et træ?
Der er et eller andet med, at det græder, hvis ikke det bliver gjort rigtig... har jeg ladet mig fortælle.... om det er sandt??
Tak
tilføjet af

Hvor meget skal du have af den?

Du skal beskære den inden saftstignigen begynder.
Jeg ville, hvis jeg kun skulle have enkelte smågrene af, altså en lettere udtyndning, beskære den fra efter løvfald til senest slutningen af januar.
Hvis det er noget større grene, som du skal have skåret af, vil jeg overveje at fjerne træet helt og plante et nyt eller en andet slags træ. For birketræer er ikke særlige kønne, når de bliver skåret forkert eller topkappet.
Alt for mange ender med at have et skamfere birketræet stående i haven, fordi de kan være svære at beskære, så de bliver pæne. Så er det i hvert fald efter min mening bedre at fjerne det, og plante et nyt, som man kan få glæde af at se på.
Så hvor meget er det helt præcist du vil have af træet? Er det store eller små grene?
tilføjet af

Hmmmm

det var faktisk 1,5 m i toppen og måske ½-1 m i omkredset - for at gøre det til et træ med mellem stor stamme og mellem lille krone i form.
Jeg har tre i min have der står sådan ca.: _-_ med 1½ m´s mellemrum, så fældning er helt udelukket, da det bliver for besværligt.
Tak for svar
tilføjet af

Velbekomme

Birketræer er ikke egnet til det du snakker om. Det kommer i hvert fald til at se grimt ud i flere år, desværre. Det bliver ikke en nydelse at se på.
Kunne du evt. skære dem meget ind til stammen og i toppen og så evt. plante nogle slyngplanter, som kan kravle op ad stammerne i stedet? så som efeu, kaprifolie, klematis, en kravlende form af hortensia som hedder hydrangea anomale, blåregn osv.
tilføjet af

Hvad med

at fælde det i midten. Med kun 1,5 meter imellem vil de jo allesammen blive hæmmet i deres udvikling og vil blive skæve; miste grene i de sider der vender mod hinanden.. Derfor, tynd heller ud og fjern det i midten og giv de to andre "Lebensraum"....
tilføjet af

Tak

Ok, det er en tanke der er værd, at tage med....
Slyngplanterne er helt sikkert en god ide og det ville blive smukt... men, jeg er næsten midt i en skov, her er meget vildt....så slyngplanter, ville næsten være synd, at plante, de ville udsmykke og overrumple det vilde. Det eneste pryd på træerne er musvit-fuglehuse af birketræ og det er nok.
Tak for svar
tilføjet af

Jow denne tanke

har været tilstede, det med at fælde, det ene eller det andet - den fanger bare ikke.....helt. Vil hellere komme frem til en "kreativ" løsning.
Tak for svar
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.