11tilføjet af

Bær/buske/fugle?

Hvilke buske kan man plante i haven for, at fuglene/egerne kan få nytte af dens bær?
....og godt nytår til alle🙂Krampen
tilføjet af

Omvendt her

vi overvejer hvad vi skal plante for der også bliver bær til os. Thii hii
Vi håber hvert år på at høste ribs, solbær og brombær, men det går ikke for godt. Til gengæld er det fuglene velundt. Om egern også tager nogle af dem er jeg mere i tvivl om - kunne det ikke være bedre med et nøddehegn til dem?
tilføjet af

Hejsa Liqa

Hyggeligt du kiggede forbi.
Hvad er et nøddehegn...mener du et træ? eller flere?
Målet er en have, ved et sommerhus, derfor ikke altid sikkert, at vi er der, når bærene modnes.......men jowjow vil da selv moller nogle bær....med is og flødeskum dertil, på sidelinien ;)...hvis det er muligt.
Ha´det🙂Krampen
tilføjet af

Hegn/hæk af hasselnødder

Hej med dig.
Det var netop i mine forældres sommerhus vi havde det nøddehegn jeg tænkte på. Eller en hæk om du vil af hasselnødder og en anden nøddesort, som jeg ikke kender navnet på, men de er som hasselnødder blot mere aflange.
Et valnøddetræ er så vidt jeg ved 20 år om at sætte frugt, så dit egern er død af sult inden.
Min mor sig med valnøddetræer på et tidspunkt.
De to første år åd harerne alle skuddene og det tredie år satte mine forældre min lillebror til at slå græs, da han ikke var så velbevandret i læren om floraen, blev det nøddetræernes endeligt - synd.
Men held og lykke med det. Det er sjovt at have en have, der er "spisekammer" hvis det ikke lige er rotter, man er hjemsøgt af.
tilføjet af

Ja..

...synes også "spisekammeret" giver et vildt billede i haven.
Tak for svarene...ha´en go´aften🙂Krampen
tilføjet af

Nødder er godt...

...hvis du vil pleje dine egern. I min have er der både hassel- og valnød. Hassel-hegnet er ikke meget givende, så det klarer egerne 100 pct. Valnødderne kan vi godt deles om. Men de går sgu til makronerne - til gengæld er det jo en fornøjelse at se deres leg i træerne.
Hvad angår fuglene - så kan du vel godt tillade dig at gå mere selektivt til værks. Hvilke fugle er der i dit sommerhus-område, og hvilke af dem vil du helst have som gæster. Og de er jo kræsne på hver sin måde. Så tag et tjek af dine foretrukne på nettet - her kan du nemt finde fødeemne-oplysninger, som tiltrækker de forskellige fugle.
Frugt og bær er en lækkerbidsken for de fleste. Også for store fugle og rotter, så der kommer småfuglene nok til kort i den kamp.
Her er et link til en interessant side om buske, træer og planter, som udover de "rigtige" frugt- og bær-bærende træer og buske, er attraktive for fuglene. Dels som rede-potientale eller som fødeleverandør, både i form af bær og som gode larve- og insekt-magneter:
http://www.havenyt.dk/artikler/dyr_i_haven/fugle/147.html
tilføjet af

Du kan få en krammer, ka' du... C",)

Rigtig dejligt, og godt nytår til dig & dine, - du herlige.
Knus
BHS
tilføjet af

her hvor jeg bor

har vi mange rønnebærtræer, og de tiltrækker om efteråret mange solsorte, stærere og mejsefugle. Så det ville nok være en god ide, at plante nogle rønnebærtræer evt. et hyldebærtræ, hvilket tiltrækker stærer.
Der findes også nogle buske med røde bær, men kan ikke lige huske hvad de hedder. Måske kristtjørn. men du kan prøve at få en Planteskole til at finde nogle buske, som har bær som tiltrækker fuglene.
tilføjet af

Tak :)

Godt nytår🙂Krampen
tilføjet af

Ditto :)

Ha´det til vi ses igen.
Nys :)
tilføjet af

Endnu et tak :)

Vil tjekke det..i morgen....med ro omkring mig.
Godt nytår🙂Krampen
tilføjet af

Anbefaling

Min pc-arbejdsplads er placeret lige indenfor dør og vindue ud til en altan. Altanen er omkranset af en kraftig blåregn, pragtfuld at skue i blomst, og her i vintersæsonen formiddabel til ophængning af forskellige fodertilbud til havens fugle.
Det giver en lystig og livlig trafik knap en meter fra hvor jeg sidder netop nu, og selv når døren er åben kvidrer de kære små lystigt videre, helt uantastet af de brøl jeg udbryder, når SOL-debatten er bevidst eller ufrivilligt morsom.
Fedtkuglerne er et sikkert hit. Dernæst et lille foderhus, mens en plasticfoderautomat fra Netto ikke er den helt store attraktion for de æstetisk kræsne.
I går faldt jeg så over en foderautomat i SuperBest. En lille køn sag til en tyver og fabrikeret i Kina. Cylinderen er dannet af et ret stormasket trådnet, faktisk med så store huller, at det er vanskeligt at forstår, hvorfor frøene ikke bare drysser ud. Men det gør de altså ikke, formentlig pga tyngdekraften.
Jeg har fyldt cylinderen med et lag fedtholdige nødder i bunden, så et pænt lag frø og så atter et lag nødder på toppen. Det er en kæmpesucces. Musvitter og rødkælke kæmper fra morgenstunden om de bedste pladser og det stopper først ved mørkets frembrud. De foderautomater fra SuperBest/Kina kan jeg stærkt anbefale.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.