6tilføjet af

At rette op på mig selv...

Halløj,
8 år på kontor og en passiv livsstil er ved at drive min krop til vanvid - der skal ske noget.
Men dog - jeg skal gå lidt forsigtig til værks, for min krop er helt ude af balance muskelmæssigt set, så alt hvad der giver belastning på led og bånd er nok ingen god ide i første omgang. Desuden har jeg en let form for astma, som ikke generer i hverdagen, men mht. sport kan det godt være at jeg skal sørge for at indøve en god åndedrætsteknik/styrke de involverede muskler.
Min ide er derfor følgende: kondition på romaskinen, let alsidig styrketræning for de forsømte muskler (specielt ryg/mave) og måske noget afspænding/smidighed. Men det er jo tre ting ad gangen. Er det for meget at lægge ud med? Nogle siger jeg skal droppe vægtene i starten og kombinere styrke og smidighed i noget pilates eller poweryoga... hm.
Hvad mener i?
tilføjet af

Hej

Syntes at dit oplæg virker alt for ambitiøst. Det virker som om at du vil det hele.
Hvad med at vælge noget mere simpelt? Hvis du ikke er vant til at dyrke motion vil det tappe dig for energi.. Der går ca. 6 uger før du mærker en energi forøgelse efter træning.
Mit forslag:
Køb gode løbe sko.
Løb 3km 3x om ugen.
Senere 5km 3x om ugen.
Det virker så derefter kan du bygge det andet på.
tilføjet af

Igen

Da jeg læste dit indlæg over så jeg din skade. Tænkte wow et voldsomt program og det holder jeg ved.
Mener at du skal gå på et motions hold. Aerobic for eksempel med en motiverende træner. Bare du FOKUSERE på at det er noget du kan holde ud i længden.
Fint at starte, men ALT afgørende at blive ved. Vedholdenheden er nøglen så derfor er mit råd at droppe det ambitiøse program og sigte efter det simple og holdbare. Start lavt til du begynder at nyde det og får energi af det og så byg mere på for SÅ får du mere energi.
Mvh Henrik
tilføjet af

drop

alt de vilde mål i starten og snup en hurtig uddannelse som sosu-hjælper. Det gir masser af motion og fysisk og psykisk styrke imens du tjener (lidt) penge. Er det selv, tager bare de gode vagter så har en ok løn på 40.000. rigeligt til mig. Og kan sidde i sofaen med god samvittighed når jeg har fri. Skulle du have større ambitioner med din motion kan du jo bare lave lidt extra når du har fri. . bare en ide. Go' vind.
tilføjet af

Undskyld mig

- men foreslår du et menneske, der har siddet på sin flade i 8 år at løbe 3 km. 😮 Kom lige med herind i virkeligheden 😃😃😃
tilføjet af

Svært at sige

Jeg er lige begyndt i et fitnesscenter efter en længere periode hvor jeg ikke har været fysisk aktiv. (læses: jeg har aldrig lavet noget fysisk). Det var lidt svært for mig at kaste mig over projektet for:
- Hvordan gør man egentlig for at få noget ud af det?
- Hvordan undgår jeg at skade mig selv mere end jeg gør godt?
- Kan jeg holde motivationen oppe?
- Hvad vil jeg egentlig med det her?
Jeg kiggede så forbi mit lokale fitness center og fik en snak med personalet. De satte mig sammen med en personlig træner som gennemgik nogle øvelser til en mit mål. Men siden jeg ikke havde noget reelt mål (ned i vægt eller større overarme) så gav hun mig et program der træner lidt hele kroppen. Det passer præcist til mig, tager hensyn til min gamle skade i korsryggen og alt er tilrettelagt efter hvad min krop kan holde til.
Jeg var især interesseret i de forskellige holdsport jeg har med i mit medlemskab og ligesom dig fandt jeg Pilates interessant. Jeg tror det er en god ting for folk der gerne vil træne på et niveau hvor alle kan være med. Pilates er hårdt når man gør det rigtigt og det giver dig en mere velfungerende krop fordi det træner hele din krop o nogle andre muskler end dem du eks. træner ved mavebøjninger.
Men tag en snak med en der ved en del mere end de folk der sidder på den anden side af en computerskræm.
tilføjet af

Nemt...

Du skal HELT sikkert starte med pilates 3 gange om ugen, for derved at genoprette styrken omkring dine led.
Nu skriver du ikke noget om din alder, men uanset hvad, er det en god idé med pilates.
Umiddelbart vil jeg anbefale 6 mdr med pilates før du går til den regulære styrketræning - for at du sikrer din krop bedst muligt...
Noget du kan gå igang med, med det samme, er kredsløbstræning.
Når du har astma, skal du dog lige kontakte lægen inden du begiver dig ud i kredsløbstræning, f.eks spinning eller bare almindelig sportscykling (hvilket er mere hyggeligt, for så får man set noget natur) Løb er også en supergod kredsløbstræner, men her skal du være opmærksom på at få de rigtige sko, prøv evt. Kejser sport på frederikssundsvejen, de kan lave løbestilsmåling og hjælpe med at finde de sko der passer til dig, for det er enormt vigtigt af hensyn til at undgå fod, knæ, ryg og hofteskader..
Godt initiativ du er inde på, og du kan meget sandsynligt reducere dine astma gener væsentligt ved at kredsløbstræne, blot du gør det rigtigt....Og her skal du, ikke for at gentage mig selv - men blot understrege vigtigheden - kontakte din læge.
Og tro mig, når du har været igang i 6 mdr, får du det utroligt meget bedre... Go' vind med din nye livsstil.[s]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.