24tilføjet af

Ansatte stjæler for milliarder

Der stjæles for 6, 75 mia.
40% begået af de ansatte
40% begået af kunder
20% begået af leverandører
Alle herinde kan sikkert nok sige de på et tidspunkt har "taget" noget på jeres arbejde.
Fx hænder det, jeg nogle gange kommer til at tage en kuglepen med hjem fra arbejdet, hvis jeg lige har skrevet en regning, og putter den i lommen. Det er ikke en bevidst handling. Skal jeg så med i den statistik?
Hvis fx en anden ansat tog en mappe med med hjem er der noget forskel der?.
I artiklen nævnes der også pølser, står man i en pølsevogn, og man lige nupper en pølse eller 2, mener jeg ikke at det skader pølsevognen, det er de færreste, som gider at snuppe en pølse hver gang de er på arbejde.
Hvor synes I grænsen går?
tilføjet af

De stjæler på arbejdspladserne.

Jeg arbejdede på en arbejdsplads. Hvis vi skulle have noget værktøj , blev det registreret med det samme . Der var kontrol med det hele. Senere fik jeg at vide , at en ansat havde stjålet en masse ting , kompressor og meget andet. Der var flere læs der blev kørt tilbage til firmaet. Han var nok en betroet medarbejder , nej fine papirer kræves der på arbejdsmarkedet.
tilføjet af

Det kommer an på, hvem.....

Grænsen går vel, der hvor ledelse straffer dig... Hvis der er en firma politik, der siger, at en ansat f. eks. ikke må tage en pølse uden at betale den af sin løn (for at holde fast i pølsevognen), så er det vel tyveri....
Men når jeg har en hobbykniv i lommen, når jeg går hjem fra arbejde, så får jeg jo ikke en skider af mine chef næste dag....
Grænsen mellem tyveri og frynsegoder afhænger vel af hvem der skal tage stilling til en eventuel anmeldelse... og nogle ledere er strengere end andre...
P.S. Det dog ret foruroligende, at de ansatte stjæler lige så meget som kunderne... Og at leverandører stjæler 20%
Men hvor har du tallene fra..?
tilføjet af

Ja, jeg er en tyv.. ved du hvorfor?

hey.
Åååh åååh... Jeg er 17 år og arbejder i en kiosk hvor jeg spiser lidt slik en gang imellem ligesom de andre der arbejder der + vores chef også gør...
Sæt mig i spjældet!
tilføjet af

Grænsen er nået....

Hvor imponerende, ingen tør stå ved andet end, jeg kom ved et uheld til......
Hvor mange har ikke lusket ud af supermarkedet med en ”glemt” varer i vognen og hvor mange retter fejlen på kassebonen når det er i eget favør? Hvor mange skriver ikke ekstra på til forsikringsselskabet eller har selv bortskaffet et køretøj? Hvor mange har ikke taget kontorartikler, kaffe, toiletpapir m.m. fra jobbet? Hvor mange tager ikke lige en smagsprøve fra standerne med fyld selv op slik? Find selv på mere.......
Alle er vi forbrydere og kriminelle, men hvem tør se det i øjne!
Grænsen er nået, når du overskrider loven, når du burde eller får moralske opstød.
tilføjet af

ak ja

Der er altså tale om et individ, som ARBEJDER på en ARBEJDSPLADS ... eller går i SKOLE på en SKOLE.
tilføjet af

Svært

Det er svært at sætte en grænse, for som du f.eks nævner: "er det tyveri at tage en kuglepen, tilsigtet eller utilsigtet"? En kuglepen koster jo ikke ret meget ligesom et enkelt stykke bland selv slik i butikkerne heller ikke gør, men i længden kan man jo tabe mange penge på den konto hvis alle tager en kuglepen og hver kunder tager et stykke slik. Så i virkeligheden er det vel bandekriminalitet, hvor banden er alle kunder i supermarkedet eller alle de ansatte :o)
tilføjet af

Sagen ER meldt

Ja, man sætter jo spor på internettet.
... Det er så her du med dine buttede hænder skal klaske dig selv på kinderne og udbryde "Ååhhh Åhhhh!" ... en kommentar du har STJÅLET fra en billig pornofilm?
tilføjet af

De gamle bukser

Ja, det gør JEG fx ikke.
Juristen stjæler ikke,
folk som ikke stjæler kommer i himlen,
ergo kommer Juristen i himlen.
- Sweet justice
tilføjet af

Jeg bekender!!!

Da jeg er offentlig kontoransat har jeg haft mulighed for at negle kopipapir, lidt skriveredskaber og ringbind (hvad jeg har gjort i mindre stil) igennem de 26,5 år jeg har været beskæftiget her hehe....og kom nu ikke med hykleriske kommentarer om at skatteyderne betaler gildet, det samme gør sig i sidste ende også gældende i private virksomheder.
Min lokale irakiske købmand momssvindeler for flere tusinde kroner hver dag og min ditto frisør gør det samme, bare i mindre stil.
Jeg har aldrig stjålet noget fra en forretning, men har nogle gange undladt at fortælle en kassedame, at hun har taget for lidt....men kun hvis jeg kan se at hun ikke senere kan hænges op på det
Da jeg var soldat var der flere der stjal blålyn som solgtes til skyhøje priser til nytår.
En "glemte" sit gevær under en øvelse og da "eftersøgningen" var afsluttet blev det videresolgt.
tilføjet af

Jeg stjæler..

Har før stjålet mobiltelefoner hvor jeg passer børn, jeg stjæler penge i skolen osv.. Kan ikke stoppe med det.. Nogen der kan hjælpe? Og det er et seriøst indlæg det her.. Er 15..
tilføjet af

daaaaaaaaaaaaa

er du dum eller hvad mann??
hvordan kan du ik holde op med det, du er seriøst og spasser!!
tag dig sammen og drop det for en gang mann!!
tilføjet af

Grænsen?

Hmm jeg syntes at det er tyveri at tage en pølse fra pølsevognen, men sådan noget med en kuglepen syntes jeg ikke. Der er nok ikke så meget forskel på det, men jeg syntes bare at der er en stor forskel alligevel. Det er mærkeligt at tænke på at der er så mange ansatte der stjæler, men der er jo nok ikke noget at gøre ved det.
tilføjet af

Det er umuligt

Har sagt at NU STOPPER JEG!! Mn når jeg så mangler en ny mobiltelefon, lidt penge eller noget andet, så står jeg der igen..
tilføjet af

hmm,,, lidt fusk har jeg vel lavet...?

Jeg må vel nok indrømme...
Jeg arbdejder i en kantine, på min skole. Vi har en liste hvor vi skriver ned hvis vi køber noget, -og derefter kan vi betale tilbage. Jeg vil gerne indrømme at jeg har skrevet for få penge på, end hvad jeg har taget for. Jeg har det virkelig dårligt med det, ville ønske jeg aldrig havde gjort det. Det drejer sig kun om nogle få kroner hver gang,, men det runder jo op i et større beløb...
Jeg er 15 år, og jeg føler mig faktisk ret skyldig, den slags burde jeg under ingen omstændigheder gøre...
Mvh. Willer
tilføjet af

Hils gerne i himlen

Gad vide hvor mange jurister der er blevet straffet i foregange år???
Det er vel gjort at du kan frasige dig skyld. Tillykke
tilføjet af

Grænsen

Ja, jeg er jo ikke stolt af det men jeg nupper nok et par kuglepenne et par arbejdshandsker ind i mellem når jeg skal bruge det. Et par gange har jeg også snuppet en skruetrækker eller lign. Det afhænger også lidt af om jeg i en periode er mopset på mit arbejde eller glad og tilfreds.
Hvis jeg var virksomhedsejer ville jeg nok se gennem fingre med sådanne smårapserier og kalde det en frynsegode. Men grænsen går egentlig der hvor man kan stå inde for det man tager. Dvs. hvis "mester" får det at vide så ved man at han/hun syntes at det er O.K.
Sådan er livet så enkelt. Man skal kun gøre det man kan stå inde for.
Mvh Jacob
tilføjet af

Hvor grænsen går..

Når du bevidst tager noget som ikke er dit, med hensigt på at beholde det, så er du tyv.
tilføjet af

Til El_amante

Hej El_amante
Jeg har lige læst din profil og det slog mig, at du minder meget om hvad man kan læse om skorpioner- karakteristika... Jeg er selv født i skorpionen og udfra de par ting, du nævnte i din profil, det er 100% mig :-)

Hilsen
Lighed Skal Styre.
tilføjet af

DET ER LØGN!

Kunderne stjæler ikke en skid. Det er de ansatte der stjæler det hele. Jeg arbejder på en Statoil og har gjort det i nogle år. FUCK HVOR VI STJÆLER!
Når vi lærer nye op siger vi til dem som det første: "Her sladrer vi ikke om hinanden". Og så tager vi ellers. Jeg har i et par år ikke købt fødevarer, benzin eller lignende. Det tager jeg jo bare. Jeg har fundet ud af at benzintælleren kan omgås ved at registrere tankningen som "kassefejl". Og de par liter kan jo ikke ses i det store regnskab.
Vi har også en drikkepengekasse. Her lægger vi drikkepenge og så tager vi i byen for dem hver fredag. Der kommer penge i den på to måder: Hvis man står ved kassen og en kollega kommer og fylder et par poser med varer, så lægger han måske 30 kroner som betaling til drikkepengekassen. Ellers tager vi bare og lægger kundernes penge direkte i kassen uden at slå varen ind. Mange skal lige have 2 pakker Prince og har alt for travlt til at vente og se om det bliver slået ind. Nogle gange "kommer vi til" at give forkert tilbage på en 500-mand. Hvis de opgaver det kan man jo bare sig "guuud, det må du altså undskylde".
Aaaah, det er sgu et godt job.
Så prøver Statoil at se hvad vi laver af fusk, men vi er smartere end dem: Vi slukker for strømmen til videoovervågningen eller får kammerater til at komme og tømme biksen.
hahaa det er lol! Og de er selv uden om det for vi får ikke en skid i løn.
tilføjet af

Ja.. et par gange

de havde ringet fra der hvor jeg passer om at der manglede en masse pnge, men jeg stod frem med tårer i øjnene og sagde at det IKKE var mig, og hvordan de kunne tro sådan om mig..
Der var også en anden gang hvor far opdagede det. han blev vildt sur, og truede med at smide mig hjemmefra. jeg sagde OK! for har det ikke særlig godt derhjemme i forvejen.. min store- og lillebror får al opmærksomheden...
tilføjet af

Skorpionen

Hej hej:)
Kunne du ikke ha lyst til at snakke videre om det her;)vil da gerne høre mere fra dig af;)
tilføjet af

Til El_amante

Hej
Jo, det kunne jeg godt tænke mig- hvad er din emailadr.?
Jeg kan forstå på dig, at det åbenbart er for privat at fortælle hvilket stjernetegn, du er født i på Chatten, men der er selvfølgelig også mange der er der......

Venlig hilsen
Lighed Skal Styre.
tilføjet af

Vandm,anden;)

Det lyder kanont;)
Og adressen er: Slottet@ofir.dk
Glæder mig til at høre fra dig;)
tilføjet af

Kender det!

Til tyven..
Jeg er også et "midterbarn" og jeg kender til det, du snakker om... Har også haft en periode, hvor det nærmest var noget jeg gjorde instinktivt, selvom jeg udemærket vidste, det var forkert... Har også haft moralske skrupler, men som du siger, stod jeg der igen dagen efter....
Der drejede sig for det meste om kontanter (altså bare småbeløb, men en masse tyvere løber jo op i et stort tal)... Men da jeg fik et fritidsarbejde stoppede problemet faktisk af sig selv... Jeg har egentlig ikke tænkt over det før nu, men når jeg aldrig stod og manglede en halvtredser længere, blev jeg heller aldrig fristet over evne.... Hvis du seriøst gerne vil stoppe, så find dig en lovlig måde at tjene penge på, men bare lad være med at stjæle fra din arbejdsplads.... Så har du ikke noget arbjde meget længere....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.