4tilføjet af

Alkohol på klods hold.

De fleste mennesker ved hvad alkohol og alkoholmisbrug er. Som de fleste, afskyr vi synet af bistandsklienter på bænken, igang med at tømme en flaske kirsebærvin eller en bajer med gashåndtag. Men så sker der pludselig noget, som forvirrer os grundigt i vores holdninger.
Hans Engel kører spritkørsel på Helsingørmotorvejen, havarerer og undskylder mange gange, og takker nej til formandsposten i Det koncervative folkeparti.
Så går det galt for Peter Brixtofte, fhv. borgmester i Farum. Også han undskylder flovt.
Og nu altså åbentbart også Prins Joachim.
Hvad sker der med vores holdning, når vi på den ene side afskyr bistandsklienterne på bænken - og på den anden side står overfor kendte personligheder, der også viser sig at døje med alkoholisme. Bliver de forbilleder ?
Ændrer de vores syn på alkoholmisbrug, så det bliver mere legitimt ?
Er det uretfærdigt at spotte kendte for deres misbrug ?
Lad høre derude...
tilføjet af

Alkohol

Det ændre ikke mit syn, bumsen på bænken er allerede nået ned til bunden, det vil nok aldrig ske for prins Joachim, fordi han har næsten ubegræsede midler til rådighed,og måske kan han endnu nå at komme ud af sit alkoholmisbrug, derimod er det næsten sikkert at Peter Brixtofte vil ende helt i møjet, enten her elller på Malorca, han er efter min mening håbløs alkoholiker, og han vil helt sikkert tabe kampen mod kong alkohol.
OG HUSK DU KAN ALDRIG VINDE OVER KONG ALKOHOL
HAN FÅR DIG TIL SIDST.
tilføjet af

dansende dæmoner

Helt utroligt mange mennesker har den dansende alkohol dæmon i sig - begrebet er hugget fra Ole (Bogart) Michelsens beretning: Den dansende dæmon.
Nej - alkoholmisbrugere kan aldrig blive forbilleder - måske fascinerer det os at 'de kendte misbrugere' lever et liv med gang i den og altid på pletten med en hurtig bemærkning, hvor de lader som om at det er dem der styrer alkoholen og ikke omvendt! Det vi kan 'bruge' de kendtes misbrug til, er - bl.a. gennem Bogart-Oles fortælling - at komme nærmere de skæbner som lider i et misbrug - i vores familie, på vores arbejdsplads. Mennesker som ofte er vildt ambitiøse, arbejdssomme - alene kæmpende... Men som på sigt kan komme til at miste livsindhold, arbejde, familie og netværk. Pga. af deres angst for at miste dæmonen indeni. Det er supersørgeligt.
Jeg kender ikke til om Joakim har drukket det ene eller det andet. Men det at kendtes misbrug kommer frem kan gøre 'det at have et alkoholproblem' legitimt - IKKE at 'at bruge alkohol' bliver mere legitimt.
dit sidste spørgsmål: man kommer ingen steder med at spotte - hvis du spotter, jamen så må det være fordi du ikke aner hvad du skal gøre ved oplysningen om at en eller anden drikker. Med fare for at lyde helt vildt frelst, så er det også en sindssyg svær problematik - alkoholen - og det der følger med, nemlig tavshed og fortrængninger (der måske er det allerværste!) går nemlig også ud over dem der står nær den der drikker! og så er man jo selv nær dæmonen - GYS!
så - det at spotte, må være et udtryk for vores egen afmagt overfor problemet, men kendte profiler i medierne kan måske mindske denne afmagtsfølelse og få os til at snakke misbrug som noget man kan slippe af med - og som efterfølgende vil give en et vildt dejligt liv med nye erkendelser - og fri for dæmonen.
stop hykleriet og se dig omkring i dit nærmeste sociale miljø, lad være med at undvige folk der tydeligt har et problem, (det er alt fra direktører til undervisere, kvinder, mænd...) Snak med dem, så vi får hevet sløret væk fra 'det forkætrede bænke-misbrug' og 'det glorificerede hollywood-misbrug' - begge former for misbrug æder liv op. det er tabu, fortrænging og selvbedrag der holder dæmonen i live - æv!
og hvor irriterende så frelst denne snak blir'! Men snakkes og erkendes det skal der.
tilføjet af

Forskelsbehandling !

Der er simpelthen bare forskelsbehandling på folk !
Hvem kender manden på bænken❓Hvem gider at skrive om ham ?
Det er der ikke forsidestof i, vel ?
Men er det en kendt person,- så svælger folk gerne i deres private kedelige tendens ......
Alkoholisme er i mine øjne end egen skyld, og man er den eneste som kan stoppe det ... hvis man vil ....
Men at snuse til kendte menneskers dilemma, det er at gå over stregen !
tilføjet af

hm.

det er jo jeres egen skyld,at de sider på (diverse bænke rundt omkring i by billedet).-prøv ,at give dem en seriøs hjælpe hånd til et bedrer liv så køre det nok som det skal -du!."START MED TINGLOVEN"!..
der er ihvertfald meget at se på..må¨man dog sige,der er!...
-efter min egen vurdering er partierne noget være lort..den ene spytter i glaset efter den andens opkast!...:)(så,prøv,at forstå/hjælp folk istadigt for at straffe dem.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.