10tilføjet af

Afskaf dankortet

Jeg vil opfordre alle danskere til ikke at anvende deres dankort. Heller ikke om ½ år. En professor har spået, at det med at bruge kontanter vil klinge af om ½ års tid. Men så let skal bankerne ikke slippe! Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre alle danskerne til at kvitte deres dankort når de handler i butikkerne, og kun betale med kontanter.
Bankerne skal straffes! Og der skal ikke vises nogen somhelst nåde. Systemet uden dankortgebyr har virket fint i årtier! Så kan de også virke fint de næste 10 år. Og de næste 10 år igen!
tilføjet af

Hvorfor afskaffe Dankortet

Jeg bruger kontanter 99,999995% af gangene i en butikker, og
dermed kun Dankort til køb på over 1000 kr.
Forbrugerrådet opfordrede i går forbrugerne til at hæve kontanter
ved kassen i banken, så de fik noget for gebyret. Hvis det blev
praktiseret, så varer ikke længe før bankerne fjerner gebyret igen.
De skal jo til at ansætte en masse personale og oprette en
masse nye filialer. Tænk bare på alle de filialer bankerne har
sparet væk pga. Dankortet!
tilføjet af

Rettelse*#*

Jeg bruger kontanter 99,999995% af gangene i en butik, og
dermed kun Dankort til køb på over 1000 kr.
tilføjet af

Dankort

Hej
HVORFOR afskaffe Dankort.
Det er da godt at have et, har man ikke lige mange kontanter på lommen og banken har lukket, hvad så, så er Dankortet der.
Det kan godt ske, at jeg er den eneste i Danmark der har den meningen men jeg er helt inforstået med , at skal betale for at bruge kortet, det kan godt ske , at jeg er på tværs.
Havde vi ikke bankerne, hvad så, så havde vi ikke denne mulighed for at låne penge til vores forbrug af dyre ting som hus bil og båd med mere
De skal da også have løn der, for alt det de gør for os..
Jeg syntes det er ok.
jeg bruger mit kort i nødtilfælde ca 20-25 gange på en månede ca.
Hilsen
Dankortbruger.
tilføjet af

TIL KAMP MOD DET ONDE!

Ja jeg er helt enig.. Har faktisk gjort lige præcis det samme siden 1 januar!
Det væreste var i grunden at jeg i går mistede min pung. Normaltvis ville der ikke værre sket den store skade da der ikke ville befinde sig nogen kontanter i. Men pga. gebyr-halløjet lå der 500kr i den! SURT!
HUSK DOG... Bankerne har lagt gebyret ud til butikkerne - Og det er butikkerne der har lagt det ud til os - slutbrugere! (Altså er det ikke kun bankerne der er de stygge ulve - men selvfølgelig er det dem der er de mest griske)

Det er ikke bankerne der få den store besvær med kontakterne, men butikkerne. Butikkerne vil på længere sigt opdage at det bedre kan svare sig for dem at tage gebyret selv. Der vil nemlig være utrolig store adminstrative opgaver forbundet med at de fleste betaler med kontanter.
Rent faktisk har nogle butikker allerede valgt selv at betale gebyret!
Det er klart at dagligevarebutikkerne ikke på lang sigt magter at betale 0,50kr i gebyr hvis en kunde kun skal have en pakke tyggegummi... Så vi skal handle med omtanke hvis sådanne butikker vælger selv at betale gebyret.
Hvem ved måske har du ret i at bankerne til sidst finder ud af at det heller ikke kan svare sig for dem. Tror ikke de har regnet på hvor meget ekstra arbejde, det i sidste ende også giver dem. Det har det i virkeligheden meget lettere uden gebyr.
Snakkede med en bankmand fornylig - han sagde at de i de første par dage i januar havde været mere travlt end sædvantlig.
Så er helt enig med dig! Lad os starte et oprør!
Betal med kontanter.. Og hvis i har mulighed for det hæv pengene inde i banken! :o)
Det mest tankevækkende er at gebyret er kommet fordi vi nu har fået chip kort - der skulle sørge for større sikkerhed.. Men hvor mange butikker har fået installeret disse chipkort automater!?!? Ikke mange.. Og de behøver faktisk også først have dem installeret i år 2010!
Og hvor stor er sikkerheden hvis man som kunde (der gerne vil bruge sine penge på andet end gebyre) skal gå med kontanter på sig!
TIL KAMP MOD DE ONDE GEBYRER!! :o)
tilføjet af

De få nok i forvejen!

Det er ikke fordi jeg mener at bankerne skal afskaffes.. Overhovedet ikke!

Men jeg mener de få nok penge ind i forvejen.
Er du klar over hvor meget de i grunden nu har tjent på indsamlingen til Asien?
Citat fra DRs nyheder:
"Hvis man ringer et beløb ind til en af nødhjælpsorganisationerne eller betaler med sit dankort, tager bankerne et gebyr på 1,95 kroner. Og gebyrerne er endnu højere, hvis man indbetaler på posthuset eller via sms, skriver Politiken.
Tilsammen måtte Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors og Red Barnet sidste år lægge 1,5 millioner kroner til PBS, som administrerer bankernes betalingssystemer. Pengene kunne sikre rent vand til 3.000 mennesker i et år."
Personligt synes jeg bankerne riber os hvor de kan komme efter det.
Du siger du bruger Dankort 20-25 gange i mdr...
Det bliver til 10 - 12,50 kr du betaler i mdr! Ville du ikke hellere bruge dine penge på noget andet.
Hvorfor er der ikke gebyr på visakortet i andre lande??
tilføjet af

Stakkels banker hva...

Du glemmer lige en ting: En bank fungerer på den måde at du låner den dine penge, som de så kan investere i hvad de nu har lyst til, og som tak giver de dig så et forholdsvist sikkert opbevaringssted til dine penge, samt en mikroskopisk rente.
Hvad var det, 2 millioner eller sådan noget bankerne tjente den første dag med gebyrerne? Lad os se et år ud i fremtiden...
tilføjet af

du får aldrig danskerne til at lave være med at bruge dankortet

Men skete det, ville det sætte gang i PBS og bankernes måde at drive forretning på.
Man kan sagtens leve uden en dankort el. visakort.
tilføjet af

Desværre forkert....

"Hvis det blev praktiseret, så varer ikke længe før bankerne fjerner gebyret igen. "
Det er nok desværre ikke rigtigt. Hvis det bliver praktiseret, sætter banken gebyr på hævninger ved kassen....
tilføjet af

TIL KAMP MOD DE ONDE....

hvem er det nu der er onde.
Bankerne der opkræver gebyrene af forretningerne eller forretningerne der opkræver gebyret af mig som forbruger. ???
Hvorfor skal lige denne omkostning (dankort gebyret) særopkræves når jeg handler i forretningen når jeg tilfældigvis benytter mit dankort. Hvorfor ligger butikken ikke bare deres ekstra omkostning på priserne, lige som de gør med alle mulige andre omkostninger de har, lige som løn, el, vand rengøring etc.
Jamen siger nogle så, det er fordi det er mig som påføre forretningen en direkte udgift fordi jeg benytter mit dankort, og det skal ikke gå ud over alle de kunder der IKKE benytter dankort.
Janmen siger jeg så, jeg handler på tidspunkter hvor der gerne er flest ungarbejdere i forretningen, og dermed har forretningen ikke så store lønudgifter, som hvor de tidspunkter med "voksne" ansatte arbejder. - og desuden handler jeg også gerne når det er lyst (så forretninger har ikke så mange omkostninger til EL) Så derfor burde mine varepriser være billigere.
Se der er jo noget rod, så kære forretninger, læg nu bare de ekstra omkostninger på varene, i har på dankortgebyret totalt, og lad mig slippe for disse dumme små ekstra opkrævninger af 0,50 kr ved brug af mit dankortet
Det er jo ikke gratis at drive forretning, så lad os slippe for forretningerne ynk. (specielt med de overskud de i øvrigt har)
tilføjet af

Klynk

Jeg forstår ikke jeres problemer
Gå da ned i jeres bank,aflever kortet og luk kontoen.
der er da ikke nogen der tvinger jer til at deltage.
Det ville også give lidt ro til os andre der er udemærket tilfredse med systemet. ps. jeg har ikke dankort.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.