7tilføjet af

Ørevoks!

Kan ikke huske om det er i Japan eller i Kina at folkene synes at ørevoks skal fjernes helt inde langt i øerne. Så engang på tv at en mand fik det ligesom brændt ud ved at han fik stukket en rulle papir ind i øret der efterfølgende blev tændt ild til og vupti! Alt mandens klamme ørevoks var kommet ud og lå i papiret. Smart! Er der nogen som har hørt om det?
tilføjet af

Nej

.....
tilføjet af

ikke ligefrem

nej det har jeg godt nok aldrig hørt om tror heller ikke at det er godt. Jeg har to børn der danner meget ørevoks, som vi ikke selv kan fjerne, jeg går til kontrol ved ørelægen hver halve år for at få renset deres ører. Det tager to min. så er det overstået.
tilføjet af

Vær glad.

Ørevoks er naturligt, og vær du glad for at du har det.
Hvis ikke man danner ørevoks er det muligt det går tilbage i mellemøret og danner ensymer, og så har du fået den frygtede sygdom ( benæder )
En sygdom masser af menesker dør af i den 3 verden.
I Danmark konstateres der ca 500 tilfælde om året.
tilføjet af

den kender jeg ikke

hvad er det for en sygdom?
Det er noget med at jo tiere man renser sine ører, jo mere ørevoks produceres der, så man skal skære lidt ned på sin ørerensning ellers skal man rense sine ører temmelig tit og det sku ikke være så sundt for øregangene
tilføjet af

Det er....

Benæder får man for det meste efter en mellem ørebetændelse, men der kan gå 10- 20 år efter, eller den kan komme hurtigere.
Der danner sig en lomme i mellem øret og der ligger benæderen.
Benæderen er ikke en bakterie så den kan ikke behandles med medicin. Den udskiller et encym som æder af øreknoglerne, og den er så snu at den kan erstatte ørekoglerne med sig selv så patienten ikke opdager der er noget galt.
Det største problem ligger hvis den begynder at æde af kraniet og derefter sniger sig ind bag.
Sygdommen kan kun helbredes ved en stor operation hvor der ligges et snit bag øret.
tilføjet af

Benæder

Hvor har du kilden til dit indlæg omk. benæder
tilføjet af

Fjernelse af ørevoks

Det er ikke lige sådan det anbefales at fjerne ørevoks. Selv vatpinde skulle være dårligt for ørerne, selvom de fleste danskere renser deres ører for ørevoks med vatpinde. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/oerevoks.htm fjerner lægen normalt ørevoks ved øreskylning eller sugning. Men der er langt fra enighed omkring hensigtsmæssigheden ved disse behandlinger, da mange mener at de har bivirkninger. Derimod er der en bredere konsensus, at fjernelse af ørevoks med et langt pincet ikke er skadeligt for øret. Jeg håer ikke, at jeg skal have fjernet ørevoks i Kina :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.