4tilføjet af

Ødelæg folkesundheden

Hvad er det lige regeringen og Dansk Folkparti har gang i!?
Nu skal afgifterne på øl sættes ned – efter at vi lige én gang har fået markante nedsættelser i afgifterne på tobak, spiritus og øl. Lavere afgifter bliver endnu et populistisk krav fra Dansk Folkeparti for at sikre regeringen flertal til den kommende finanslov – men hvad med folkesundheden? Skal den ødelægges?
Risikoen for et øget forbrug af alkohol og tobak stiger, jo billigere det er – og i forvejen har vi massive problemer med velfærdssygdomme der skyldes stress, at vi spiser for fedt – og at vi drikker og ryger for meget.
Jeg har ikke noget mod hverken billig øl eller alkohol, men jeg har noget imod, at vi bliver mere syge i vort samfund. Ikke alene er det dyrt for samfundet, men det er også menneskeligt tragisk når familiemedlemmer alt for tidligt må sige farvel til livet.
Afgifterne skal ifølge Dansk Folkepart nedsættes for at reducere grænsehandlen, så staten får et par hundrede mio. kr. mere i kassen. Men de penge må staten hurtigt give ud igen, hvis blot alkoholmisbruget stiger en anelse. Alkoholmisbrug har store omkostninger – ikke kun til indlæggelser og behandlinger, men også til de ødelæggelser som alkoholmisbrug medfører i hjemmet og som kræver det sociale systems indgriben.
For mig at se er det en politisk vision at skabe et velfærdssamfund med så høj livskvalitet som muligt for borgerne. Lad os få en anden politik, der sigter mod at forbedre folkesundheden gennem forebyggelse. Sind og krop skal ikke være noget vi ligesom en bil kører på værksted for at få repareret en skade – vi skal i stedet for arbejde for, at skaden ikke opstår.
Flere penge til behandling på hospitalerne er nødvendigt, men griber ikke fat om ondets rod. Vi skal derimod have et samfund, hvor der er mindre brug for behandling, fordi vi lever sundere.
Forebyggende sundhedspolitik er derfor en investering – på sigt vil det nemlig spare samfundet for store milliardbeløb, der kan bruges bedre andre steder. Fremfor at nedsætte afgifterne på øl, tobak og alkohol burde man gøre det billigere at købe sunde fødevarer som f.eks. frugt og grøntsager. Det ville der være mere fornuft og fremsyn i.
Kim Sejr
www.kimsejr.dk
tilføjet af

Du siger jo selv svaret.. :)

Det er jo for at stoppe grænsehandlen... I øjeblikket kører vi jo ofte til grænsen for at købe øl osv.
Vi begynder da ikke at købe mere sprut pga. af det bliver billigere... Vi kører bare ikke til tyskland længere så...
Vi Danskere kan da slet ikke klare at drikke mere end vi gør nu...
tilføjet af

Sådan er liver alså nu engang...

Sprut kan man jo altid købe.. Om det er i Danmark eller Tyskland man skal gøre det er jo lige meget.
Jeg ser da hellere at Danmark får pengene i kassen i forhold til at Tyskerne gør det...
Men jeg kan da godt se problemet. Misforstå mig endelig ikke. Det var måske en ide at bruge nogle af de penge staten nu "tjener" ved dette stunt på at infomere noget mere om problemerne ved druk og cigaretter...
Med venlig hilsen
Anders Nielsen
tilføjet af

EU ønsker det

Så kære venner find jer et nyt parti hvis i ikke vil have afgiftessænkninger. Det hele er et spørgsmål om JA eller NEJ til EU-harmonisering
tilføjet af

når årsagen er det alt afgørende for nogen!

kære jchr!??????????????
hvorfor stoppe!?.
hvis man vil ødelægge sit liv har man forfanden lov til det ikke sandt?.
-hvis nu de er sociale i det de gør,er det vil ligegyldigt med det.
-du har sikkert osse engang røget tror jeg.
-hvad skete der der -døde du lidt eller fik du en canser?
nej,jeg det er selfølgelige ret USUNDT ,at fylde sig med tobak og røg,sprut-what ever!.
-om det er for kynisk ,næh men der er nok nogen som ville skide på det.jeg har kraftedme ALDRIG hørt om folk som ryger cigrater ,at de går rundt og slår folk ihjel?
er det noget du har læst på folketidendenes privat sider /hvor står det skrevet henne?
-lille ven,man får sygdomme ved at BOLLE,man får sygdomme ved at spise USUNDT,man får sygdomme ved at svigte PIGERNE."HUSK" det nu.
-kan du se der måske en lille lighed med alt det vi gør i samfundet.jeg har alså heler ikke hørt om noget andet skulle være farligt-forudent det du har nævnt.på nær´en ting det er sex det er ret farligt man kan sgu dø af det.
-det var en ting som aldrig blev nævnt af dig.jeg syntes det er utroligt at mange bringer disse ting frem -forudent at tænke hvad der ellers kan være farligt for folks heldbred?
-du lyder rent faktisk ikke så gammel-siden du taler om ældrebyrden?
m.v.h."SNOTTEN":-)GO´SOMMER JCHR.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.